E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απίστευτες αποκαλύψεις για το άγριο φονικό του ιερέα στην Ηλεία

Τραγική φιγούρα ο γιος της οικογένειας

Δημοσίευση 28/3/2018 | 08:17

Απίστευτες αποκαλύψεις για το άγριο φονικό του ιερέα στην Ηλεία

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών στην παπαδιά και τον εραστή της για την δολοφονία του 54χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου στην Ηλεία τον Σεπτέμβριο του 2012. Ένοχοι και πάλι η παπαδιά και ο εραστής της για το άγριο φονικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η απόφαση ήταν ομόφωνη δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Στο άκουσμα της απόφασης η παπαδιά λιποθύμησε και συνήλθε λίγο αργότερα, αφότου της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η παπαδιά και o εραστής της τον Ιούνιο του 2013 είχαν καταδικαστεί πάλι σε ισόβια.

Εραστής: «Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς την χτυπούσε»
Ο πρώτος κατηγορούμενος – ο εραστής – ομολόγησε ότι πάτησε τη σκανδάλη υποστηρίζοντας ότι η δολοφονία έγινε βάση σχεδίου που είχε οργανωθεί από την παπαδιά. Όπως ανέφερε, αρχικά, όταν η ερωμένη του είπε ότι ο σύζυγος τη χτυπά εκείνος της πρότεινε να χωρίσει με εκείνη να απαντά ότι δεν πρόκειται να το κάνει προκειμένου να μη χάσει την περιουσία της.

«Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς την χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση για να μη της φάει την περιουσία και ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τις πρώτες δύο φορές που μου ζήτησε να τον σκοτώσω αρνήθηκα. Στην πορεία όμως με έπεισε. Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… με κλειστά τα μάτια. Έφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν».

«Το να τον σκοτώσω θα ήταν απόδειξη της αγάπης μου»
Ξεσπώντας σε λυγμούς είπε ότι από τη δολοφονία δεν είχε να κερδίσει τίποτα. Μου έλεγε ότι δεν νοιαζόμουν για εκείνη, ότι δεν τη βοηθούσα και ότι δεν αγαπάω. Το να τον σκοτώσω θα ήταν η απόδειξη της αγάπης μου» ανέφερε στην απολογία του. Εξηγώντας το λόγο για τον οποίο τα πήρε όλα πάνω του στο πρωτόδικο δικαστήριο τόνισε ότι η ερωμένη του είχε τάξει ότι θα τον βγάλει έξω έχοντας τους καλύτερους δικηγόρους .

Παπαδιά: Ήμουν πάντα στο πλευρό του
Η δεύτερη κατηγορούμενη, σύζυγος του ιερέα, ήρθε αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ως ηθικός αυτουργός. Ανέφερε ότι πάντα βρισκόταν στο πλευρό του συζύγου της και ότι μόνοι αντιμετώπιζαν τις δυσκολίες, χωρίς εκείνη να έχει κανένα πρόβλημα ή παράπονο από την ιερέα.

«Ακόμα και όταν πήρε την απόφαση να γίνει ιερέας και να μετακομίσουμε στο χωριό το δέχτηκα» ανέφερε το τονίζοντας ότι είχε ελευθερία και ότι μπορούσε αν κάνει ότι επιθυμούσε. Στον κατηγορούμενο δεν είχα πει τίποτα για εμένα ούτε του ζήτησα κάτι. Με απειλούσε συνέχεια… ενώ εγώ του είχα πει ότι δεν πρόκειται να χωρίσω εκείνος επέμενε ότι θα έκανε κακό σε όλους».

Την απειλούσε αλλά τον αποκαλούσε… «αγάπη μου»
Η παπαδιά που παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον άντρα που σκότωσε τον σύζυγο της υποστήριξε ότι το είχε αρνηθεί επειδή ντρεπόταν τα παιδιά της.

Δεν κατάφερε να εξηγήσει στον εισαγγελέα γιατί την ημέρα του φόνου κάλεσε έναν άντρα που την απειλούσε στις 8 το πρωί ούτε γιατί ο κατηγορούμενος την απειλούσε μόνο τηλεφωνικά ούτε και γιατί σε μηνύματα που εκείνη του έστελνε τον αποκαλούσε «αγάπη μου».

Βέβαια όπως τόνισε ο εισαγγελέας σε κανένα της μήνυμα προς τον εραστή της δεν του ζητούσε να σκοτώσει τον ιερέα. Η παπαδιά υποστήριξε επίσης ότι κάτω από την πίεση των απειλών μίλησε στον σύζυγο της για την εξωσυζυγική της σχέση και εκείνος της είπε να πάνε και να τα λύσουν όλα και ότι το σημείο στο οποίο σταμάτησαν και στο οποίο έγινε η δολοφονία το υπέδειξε ο παπάς.

Μετά τη στυγερή δολοφονία, όπως φάνηκε μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου η παπαδιά και ο εραστής μίλησαν στο τηλέφωνο για 17 λεπτά κατά τα οποία σύμφωνα με τη παπαδιά, δολοφόνος τους ιερέα την απειλούσε ότι αν πει στην αστυνομία ότι εκείνος ήταν ο δολοφόνος θα έκανε κακό στα παιδιά της.

Στο τέλος της απολογίας της η παπαδιά ζήτησε συγγνώμη και ανέφερε ότι όλα έγιναν άθελα της.

«Οι γονείς μου βριζόντουσαν συνέχεια. Όλο το χωριό ήξερε ότι η μητέρα μου «γυρνάει»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κατάθεση του γιου της κατηγορουμένης. Ανέφερε ότι είχε δει τον δολοφόνο του πατέρα του κάποιες φορές και ότι είχαν μιλήσει τυπικά.

«Οι γονείς μου τσακώνονταν και βριζόντουσαν συχνά . Από τη μία ο πατέρας μου ήταν πολύ οξύθυμος ενώ από την άλλη η μητέρα μου τον απαξίωνε και του φερόταν άσχημα. Ήξερα ότι για χρόνια είχε εξωσυζυγικές σχέσεις αλλά ο πατέρας μου δεν ήξερε ακριβώς τι γινόταν. Όλο το χωριό ήξερε ότι η παπαδιά «γυρνάει» αλλά εγώ τα είχα ξεπεράσει αυτά» υποστήριξε.

«Ο εραστής της μητέρας μου είχε γίνει η σκιά μας»
«Τον εραστή της μητέρας μου τον έβλεπα συνεχώς μπροστά μας. Στη λαϊκή, στη καφετέρια… είχε γίνει η σκιά μας» τόνισε. Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε μία συνομιλία που είχε με το δολοφόνο του πατέρα του και σύμφωνα με την οποία του πει ότι όλο μπλέκεται σε καυγάδες και ότι για να προστατεύσει αυτούς που αγαπά μπορεί ακόμα και να σκοτώσει.

Ο γιος της κατηγορούμενης ανέφερε επίσης πώς πιστεύει ότι σίγουρα η μητέρα του δεν περίμενε να μιλήσει ο πατέρας του με τον εραστή της και ότι εκείνη είχε ανάμειξη στο έγκλημα.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν επίσης η αδελφή του ιερέα η πρώτη της ξαδέλφη, ένας αστυνομικός του Πύργου που είχε αναλάβει την υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζάκυνθος: Για μια selfie παραλίγο να χάσει τη ζωή του ο 22χρονος που σώθηκε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Ο νεαρός Αμερικανός ταξίδεψε αυθημερόν από την Αθήνα για να φωτογραφηθεί στο Ναυάγιο - και κατέληξε κρεμασμένος σε θάμνο πάνω από γκρεμό 300 μέτρων

Συζυγοκτονία Αμπελοκήπων: «Θόλωσα όταν μου είπε ότι φεύγει με τα παιδιά», δήλωσε ο κατηγορούμενος

Ελλάδα 26.05.2026
Η απολογία του καθ` ομολογίαν κατηγορουμένου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Ανάκληση κατεψυγμένου ψαριού από τον ΕΦΕΤ ‑ Βρέθηκε υδράργυρος πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Serial killer αναζητείται στο Πουέρτο Βαγιάρτα – Τα θύματα εντοπίζονται διάσπαρτα στην πόλη

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τρεις νεκρές γυναίκες με κοινό χαρακτηριστικό τα τατουάζ - τα μόνα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές για να ιχνηλατήσουν τον δράστη

Τραγωδία στο Βέλγιο: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί ‑ Οι δύο παιδιά

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα έκτακτα μέσα βρέθηκαν στο Μπούγκενχαουτ μετά την τρομακτική σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο το πρωί της Τρίτης

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Χανιά: Ιδιοκτήτης κτηρίου επιτέθηκε με μπαλτά στον ενοικιαστή του για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Μια απλήρωτη οφειλή ρεύματος κρυβόταν πίσω από την καταγγελία για διένεξη θέσης πάρκινγκ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

Πολιτική 26.05.2026
Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

Τουρκία: «Το αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές μπορεί να έχει ήδη καθοριστεί»

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία μπορεί να μειώνει τα ποσοστά του Ερντογάν ενόψει των επόμενων εκλογών, ωστόσο η ικανότητα που δείχνει να εκμηδενίζει τις αντιστάσεις, ίσως έχει ήδη κρίνει το αποτέλεσμα

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Αγριογούρουνο κολυμπούσε αμέριμνο σε παραλία στη Φθιώτιδα, έκπληκτοι λουόμενοι και περαστικοί

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κολύμβηση