E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Στα όρια του μαζί»

Δημοσίευση 11/10/2012 | 16:00

«Στα όρια του μαζί»
ΑΜΦΙΣΣΑ - Παλαιό Nοσοκομείο Aμφισσας
Αμφισσα
Ημερομηνίες: από 6/10/2012 έως 21/10/2012
ΟΚΤ 2012
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Ωρα προσέλευσης: 17:00

Η έκθεση «Στα όρια του μαζί» στοχεύει να καταγράψει και να αναδείξει την «αποτυχία» της ενσωμάτωσης στην κοινότητα ή τη συλλογικότητα και τους λόγους μιας πάντα μερικής «αποτυχίας», που είναι πάντα και μια μερική «επιτυχία».

Η λέξη «αποτυχία» δεν εκφράζει μια σχέση που έχει ήδη κριθεί αλλά την θεμελιακή διάσταση κάθε πρώτης τραυματικής επαφής με τον άλλο και την επιθυμία του, το «σύμπτωμα» κάθε κοινότητας.

Η πάντα τραυματική επαφή με την επιθυμία του άλλου μπορεί να οδηγήσει τόσο στη μετουσίωση των κοινωνικών σχέσεων, στην κοινωνική αλλαγή, όσο και στην απάρνηση της διαφοράς, στην ταυτιστική αγάπη της κοινότητας. ¶λλωστε, ξανά σήμερα, η οπισθοδρομική νοσταλγία για τη κοινότητα ως ένα φυσικό-αρμονικό περιβάλλον ενυπάρχει ακόμα και σε ριζοσπαστικές πολιτικές αφηγήσεις που εξιδανικεύουν την «ελευθεριακότητα», την αμεσοκρατία και την απουσία αντιπροσώπευσης. Η έκθεση επιχειρεί να αναδείξει διυποκειμενικά εμπόδια εντός μιας συλλογικής διαδικασίας.

Επιχειρεί να το πετύχει αυτό μέσα από τις αφηγήσεις των ίδιων των καλλιτεχνών που προσπαθούν να μετατρέψουν την συλλογικότητα και την κοινότητα σε βασικό συστατικό της καλλιτεχνικής τους πρακτικής. Οι καλλιτέχνες καλούνται να στοχαστούν πάνω στην εμπειρία του τελευταίου ενάμισι χρόνου, να ανασύρουν από τη μνήμη τους στιγμές, σημεία, συναντήσεις, φιλίες, συγκρούσεις, συμπληρώνοντας ένα παζλ που ίσως κάτι επισημάνει για την απότομη συλλογικοποίηση της σύγχρονης ζωής.»

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Ομάδα Φιλοπάππου, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Βασιλεία Στυλιανίδου, Βασίλης Βλασταράς, Μαρία Γλύκα, Γιάννης Γρηγοριάδης, Γιάννης Ισιδώρου, Γιώργος Γυπαράκης, Δέσποινα Μεϊμάρογλου, Μαίρη Ζυγούρη, Μαρία Πασχαλίδου, ¶ννα Λάσκαρη, Δημήτρης Ντοκατζής, Poka Yio, Γιάννης Σκαλτσάς, Γιάννης Σινιόρογλου, Τάσος Παπατσώρης, De-Regulators (Πάνος Κομπατσιάρης / Υπατία Βουρλούμη / Μάριος Χατζηπροκοπίου, Μαίρη Ζυγούρη)

Η έκθεση πλαισιώνεται με δύο συναντήσεις συγγραφέων που θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν αυτό το «σκάνδαλο» του συλλογικού μέσω των συγγραφικών και κοινωνικών εμπειριών τους από το λογοτεχνικό πεδίο. Η πρώτη συνάντηση, που επιμελείται ο συγγραφέας Χρήστος Χρυσόπουλος, και συμμετέχουν οι Χρήστος Αστερίου, Ηλίας Μαγκλίνης και Χρήστος Οικονόμου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και η δεύτερη συνάντηση, που θα είναι ένας κύκλος αναγνώσεων με νέους συγγραφείς, και επιμελείται ο ποιητής Δημήτρης Αθηνάκης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποστολή εξετελέσθη στο Plastiras Lake Festival: Τρία μερόνυχτα μουσικής, φύσης και ανεμελιάς

Φεστιβάλ 15.07.2025
Μουσική, λίμνη και camping: Το φεστιβάλ που έγινε η νέα μας καλοκαιρινή συνήθεια

Anilio Park Festival 2025: Το πιο μαγικό καλοκαιρινό τριήμερο… δεν είναι στη θάλασσα!

Φεστιβάλ 11.07.2025
Μουσική, φύση, ελευθερία και γλέντι στα 1.650 μέτρα – Αυτό το φεστιβάλ στην καρδιά της Πίνδου είναι το απόλυτο must του Αυγούστου!

Το Plastiras Lake Festival έφτασε! Δες το full πρόγραμμα και κλείσε εισιτήριο!

Φεστιβάλ 10.07.2025
Τώρα μένει μόνο να φτάσεις εσύ στην παρέα μας!

Plastiras Lake Festival 2025

Φεστιβάλ 10.07.2025
Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου, Λίμνη Πλαστήρα

Omar Faruk Tekbilek and his Ensemble στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική 07.07.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ10/07

Η Ιουλία Καραπατάκη έρχεται στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 07.07.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ09/07

Ο Tigran Hamasyan στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 07.07.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ07/07

Και το Adolescence πάει φέτος Release Athens 2025

Φεστιβάλ 07.07.2025
Η σειρά και η καλλιτέχνης που την ενώνει με το Release Athens