E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η 9η διοργάνωση του TEDxThessaloniki άνοιξε τις πόρτες της και σε περιμένει!

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Ομιλητές από διάφορους τομείς, περιμένουν να σας ξεναγήσουν στον δικό τους κόσμο!

Δημοσίευση 26/3/2018 | 18:46

Η 9η διοργάνωση του TEDxThessaloniki άνοιξε τις πόρτες της και σε περιμένει!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου, Tηλέφωνο: 2310895800, 2310895939
http://www.tch.gr
Ημερομηνία: 21/04/2018
ΑΠΡ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Μας χωρίζει λιγότερο από ένας μήνα από την 9η διοργάνωση του TEDxThessaloniki, στις 21 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κτίριο Μ2, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης.

Οι ομιλητές που έχουν ήδη ανακοινωθεί, από διάφορους τομείς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μας οδηγήσουν σε συναρπαστικές Λεωφόρους, καθώς θα μοιραστούν μαζί μας από τη σκηνή τις εμπειρίες τους και το έργο τους. 

Η Δρ Ναυσικά Αντωνιάδου είναι εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Διδάκτωρ Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας. Στο επίκεντρο των ερευνητικών της ενδιαφερόντων βρίσκεται η κοινωνική συμπεριφορά παιδιών και εφήβων, με ή χωρίς Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, δίνοντας έμφαση στον εκφοβισμό και τον κυβερνο – εκφοβισμό.

Ο παιδίατρος-νεογνολόγος Αντώνης Δαρζέντας θα προσπαθήσει με κατανοητό και επιστημονικό τρόπο να καταρρίψει μύθους και εικασίες γύρω από την ιατρική.

Η Μαριάννα Ρέντζου του αρχιτεκτονικού γραφείου Point Supreme θα μεταφέρει την πολύτιμη εμπειρία τους από τα αρχιτεκτονικά γραφεία του Λονδίνου, του Ρότερνταμ, των Βρυξελλών και του Τόκιο.

Οι ιθαγενείς του Κογκό κινδυνεύουν από την αποψίλωση των δασών, αλλά και από την αδυναμία τους να επικοινωνήσουν τις ανάγκες τους με τρόπο που οι κυβερνήσεις καταλαβαίνουν. Πώς μπορούν οι ιθαγενείς να ξεπεράσουν αυτό το επικοινωνιακό πρόβλημα, να καταγράψουν αυθαιρεσίες και να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους; Ο Μιχάλης Βίτος και η ερευνητική ομάδα ExCiteS του UCL έδωσαν στους ιθαγενείς του Κογκό αυτήν τη δυνατότητα μέσω μιας εφαρμογής.

H Kanta Dihal εργάζεται για το Leverhulme Centre for the Future of Intelligence που μελετά την τεχνητή νοημοσύνη και την ενσωμάτωσή της στη ζωή μας. Στις 21 Απριλίου, η Δρ Dihal θα μας μιλήσει για το πώς εξελίχθηκε μέσα στο χρόνο η σχέση μας με τις μηχανές που σκέφτονται και μαθαίνουν και θα μας προσκαλέσει να αναρωτηθούμε αν ήρθε η ώρα να αποδώσουμε σ’ αυτές τις μηχανές νομικά δικαιώματα.

Μεμονωμένα άτομα, οργανισμοί και κυβερνήσεις δέχονται όλο και περισσότερες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Πώς έχει όμως διαμορφωθεί η έννοια της "ασφάλειας στον κυβερνοχώρο" σήμερα; Τι έχει αλλάξει από την εποχή που ένας ισχυρός κωδικός ασφαλείας στις διάφορες ιστοσελίδες ήταν αρκετός; Πώς μπορούμε να προστατευτούμε στο διαδίκτυο; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα έρχεται να μας δώσει ο Γιώργος Μπαλαφούτης, ο οποίος ηγείται στη Microsoft μιας παγκόσμιας ομάδας 150 περίπου ειδικών σε θέματα ασφάλειας του κυβερνοχώρου.

Ο Earl Maize είναι ο επικεφαλής του Cassini project στη NASA/JPL και θα μας ταξιδέψει σε αυτή τη μοναδική αποστολή, που τον Σεπτέμβριο του 2017 έφτασε στο τέλος της με την εξαέρωση του Cassini στην ατμόσφαιρα του Κρόνου.

Ο Brian Klaas είναι ερευνητής στο London School of Economics και ειδικεύεται στην δημοκρατία και τον απολυταρχισμό. Θα μας μιλήσει για την άνοδο του εξτρεμισμού και πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε.

Όταν ο δεύτερος γιος του γεννήθηκε με πολλαπλές αναπηρίες, ο Πάνος Γεωργιάδης βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα δίλημμα: να παραδοθεί στη θλίψη ή να παλέψει για μια ποιοτική ζωή για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ο Πάνος Γεωργιάδης θα βρεθεί στο TEDx Thessaloniki για να μοιραστεί τις εμπειρίες του.

Ποια είναι η αρχή λειτουργίας του διαδικτύου; Τι σημαίνει να είσαι μέρος ενός συστήματος στο οποίο όλοι είναι ίσοι; Το διαδίκτυο ήταν ο χαμένος παράδεισος της απόλυτης ελευθερίας; Ο Κωνσταντίνος Κωμαΐτης, διευθυντής της Internet Society θα αναλύσει αυτές και άλλες πτυχές της σχέσης μας με το διαδίκτυο.

Ο Ανδρέας Πετρουλάκης είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μας πολιτικούς γελοιογράφους. Τα ανθρωπάκια του ξεπετάγονται μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας που κρατάμε στα χέρια μας ή από κάποια οθόνη, και μας πλημμυρίζουν με γέλιο με τις ατάκες τους. Αν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις 21 Απριλίου δείτε κάποιο από τα ανθρωπάκια του να σας κοιτάει πονηρά, ακούστε το, έχει κάτι έξυπνο να σας πει. 



Η Rosalind Eggo παράγει μαθηματικά μοντέλα για να μελετήσει την πορεία των μολυσματικών ασθενειών και να βρει έναν τρόπο να τις σταματήσει. Στις 21 Απριλίου, θα έρθει στο TEDx Thessaloniki για να μας μιλήσει για την αιώνια μάχη του ανθρώπου ενάντια στα θανατηφόρα μικρόβια. Μπορεί άραγε μια πανδημία να εξαλείψει το ανθρώπινο είδος;



Οι νέες τεχνολογίες και οι νέες ιδέες έχουν αλλάξει το παραδοσιακό μοντέλο του επιχειρηματία. O Γιώργος Χατζηγεωργίου είναι συνιδρυτής και CEO του Skroutz.gr και θα αφήσει για λίγο το γραφείο του για να ξεκλειδώσει μπροστά μας το θησαυροφυλάκιο, όχι του κυρίου Σκρουτζ - αυτό δεν ξεκλειδώνει-, αλλά των γνώσεων που απέκτησε μέσα από την εμπειρία του στον χώρο των επιχειρήσεων.

Παρουσιάζει η Άννα Μπουσδούκου

Μόλις που προλαβαίνετε να αγοράσετε το εισιτήριό σας κάνοντας κλικ εδώ. 
Mέχρι το ραντεβού μας το Σάββατο 21 Απριλίου στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του κτιρίου Μ2, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του TEDxThessaloniki στο www.tedxthessaloniki.com και στη σελίδα μας στο Facebook.

Δείτε όλα τα νέα του TEDxThessaloniki στο site  www.tedxthessaloniki.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ZAMNA x PRIMER: Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα

Φεστιβάλ Χτες
Axwell, MRAK, Armand Van Helden και 4 ακόμη διεθνείς artists στην πρώτη φάση ανακοινώσεων του ZAMNA x PRIMER

12ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Φεστιβάλ Χτες
Σάββατο & Κυριακή 25 – 28 Ιουνίου 2026: 2 μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου

Athens Pride 2026: Η παράσταση «Σταθμός Ω» ανοίγει τη συζήτηση για την ομοφοβία και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Φεστιβάλ 20.05.2026
Το Εθνικό Θέατρο φιλοξενεί ένα σύγχρονο ελληνικό έργο για την απώλεια, τη βία και τη διαφορετικότητα - με ανοιχτή συζήτηση μετά την παράσταση

Athens Pride 2026: Το Inklusive 2.0 επιστρέφει με queer tattoo artists και pride flash tattoos για καλό σκοπό

Φεστιβάλ 20.05.2026
Μια ολοήμερη δράση αφιερωμένη στην έκφραση, την ορατότητα και τη σύνδεση μέσα από την τέχνη του tattoo

Athens Pride 2026: Συζήτηση για τα τρανς και intersex παιδιά στο ελληνικό σχολείο

Φεστιβάλ 20.05.2026
Μια ανοιχτή εκδήλωση για τη συμπερίληψη, την ορατότητα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο εκπαιδευτικό περιβάλλον

Athens Pride 2026: Ένα πολύχρωμο εργαστήριο Bollywood χορού έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Φεστιβάλ 20.05.2026
Μια δίωρη εμπειρία γεμάτη ρυθμό, ενέργεια και χαρά μέσα από τον κόσμο της σύγχρονης ινδικής χορευτικής κουλτούρας

Athens Pride 2026: Ένα εργαστήριο για τις προκλήσεις καριέρας των LGBTQI+ ατόμων

Φεστιβάλ 20.05.2026
Από το coming out στον εργασιακό χώρο μέχρι την επαγγελματική εξέλιξη - μια ανοιχτή συζήτηση για τη συμπερίληψη και τη στήριξη στην καριέρα

Τελευταία ευκαιρία να δεις τον Moby live: Οι νέες επιλογές εισιτηρίων που μόλις ανακοινώθηκαν

Μουσική 20.05.2026
Αν νόμιζες πως έχασες την ευκαιρία να ζήσεις από κοντά μία από τις πιο πολυσυζητημένες μουσικές βραδιές του καλοκαιριού, το Release Athens 2026 μόλις σου έδωσε δεύτερη ευκαιρία

Το InfinityGreece παρουσιάζει το 4ο απολογιστικό event Impact Showcase

Cityλάιφ 20.05.2026
Παρουσιάσεις, networking και συζήτηση για τη νεολαία και την επιχειρηματικότητα στο ετήσιο event του InfinityGreece στη Θεσσαλονίκη

Το Plastiras Lake Festival 2026 επιστρέφει με secret opening day και ένα από τα πιο δυνατά line‑ups του καλοκαιριού

Φεστιβάλ 20.05.2026
9–12 Ιουλίου | Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου, Λίμνη Πλαστήρα | Η προπώληση συνεχίζεται

Οι KAPTEN επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για το μεγαλύτερο live του καλοκαιριού στο Θέατρο Κήπου

Μουσική 20.05.2026
12 Ιουνίου | Opening Act: Paranauê | Κλείσε το εισιτήριό σου!