E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έφτιαξε μια επιχείρηση δισεκατομμυρίων από κάτι που... πετιέται στα σκουπίδια

Πώς τα κατάφερε ο Ben Weiss

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 27/3/2018 | 00:08

Έφτιαξε μια επιχείρηση δισεκατομμυρίων από κάτι που... πετιέται στα σκουπίδια

Ο ιδρυτής του Bai Brands, Ben Weiss, δημιούργησε ένα ποτό με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά το οποίο του απεφερε τεράστια κέρδη και έφτιαξε μια τεράστια περιουσία!

Το ποτό είναι βασισμένο στον πικρό πολτό που περιβάλλει τους κόκκους καφέ και συνήθως πετιέται από τα εργοστάσια.

Μετά το λανσάρισμα του ποτού κατευθείαν από το μικρό του εργαστήριο, στο υπόγειο του σπιτιού του, στο Princeton του New Jersey, ο Weiss πέρασε χρόνια δειγματίζοντας και δοκιμάζοντας.

"Το 2010, παρατήρησα ότι οι καταναλωτές στο σούπερ μάρκετ γυρίζουν τα μπουκάλια για να δουν πόση ζάχαρη έχουν μέσα τους τα αναψυκτικά και τα ενεργειακά ποτά. Συνειδητοποίησα πως οι καταναλωτές έχουν αποφασίσει να μην καταναλώνουν τόση ζάχαρη.

Αυτό είναι το αρχικό πλάνο που ήταν το κίνητρο την ανάπτυξή μας. Πέρασα πέντε χρόνια μοιράζοντας δείγματα, μιλώντας στους καταναλωτές μας για το καφέ φρούτο όπως το λέω εγώ, και πώς το ποτό Bai έχει μόνο πέντε θερμίδες και ένα γραμμάριο ζάχαρης!".

Έπειτα, ο όμιλος "Dr Pepper Snapple"αγόρασε το Bai Brands για 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, δικαιώνοντας επιτέλους τη σκληρή δουλειά του Weiss.

Εν τέλει το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Weiss έφυγε από την Bai Brands και αντικαταστάθηκε από τον Lain Hancock, ο οποίος ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας Dr. Pepper Snapple. Ο Weiss δεν σχολίασε την αναχώρησή του παρά μόνο είπε: "Αυτό είναι το αποκορύφωμα ενός καταπληκτικού ταξιδιού για εμένα και την οικογένειά μου. Αυτό που δημιουργήσαμε στην Bai έγραψε ιστορία. Αυτή η εξαιρετική μάρκα έχει αγκαλιαστεί από εκατομμύρια καταναλωτές και είμαι σίγουρος για το μέλλον της. "

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χωριό‑φάντασμα της Ελλάδας που εγκαταλείφθηκε, αλλά κάτι εκεί δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί

E-Daily 3.Left 12.06.2026
Στις ανατολικές ακτές του Αμβρακικού Κόλπου, ένας οικισμός-φάντασμα κρατά ζωντανή τη μνήμη του με έναν απρόσμενο τρόπο

Δεν θέλουμε πια ξαπλώστρα; Γιατί οι Έλληνες εγκαταλείπουν τα νησιά και ανακαλύπτουν ξανά τα βουνά

E-Daily 3.Left 12.06.2026
Από τα beach bars στα ποτάμια και από τα ακτοπλοϊκά-σοκ στα πέτρινα χωριά: η μεγάλη στροφή των καλοκαιρινών διακοπών έχει ήδη ξεκινήσει

Η μάχη για τον δημόσιο χώρο και το μεγάλο πρόβλημα με τις ομπρέλες στη Χαλκιδική

E-Daily 3.Left 12.06.2026
Στο μικροσκόπιο η αυθαίρετη «κράτηση» θέσεων

Νέα έρευνα: Έχουμε τους πιο κακοπληρωμενους εκπαιδευτικους στην ευρωπη

E-Daily 3.Left Χτες
Πτυχιούχοι με τεράστια ευθύνη, αλλά από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη – Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς

Οι πιο γοητευτικοί άντρες για το 2026: Η λίστα που προκάλεσε αντιδράσεις και η θέση‑έκπληξη της Ελλάδας

E-Daily 3.Left Χτες
Μια νέα διεθνής κατάταξη για το 2026 επιχειρεί να ορίσει πού ζουν οι πιο όμορφοι άντρες του πλανήτη - και τα ευρήματά της έχουν ήδη πυροδοτήσει έντονο διάλογο.

Η γυναίκα που οραματίστηκε έναν κόσμο χωρίς ανδρική κυριαρχία – Έναν αιώνα πριν ο φεμινισμός γίνει μόδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η Μπεγκούμ Ροκέγια τόλμησε να φανταστεί μια κοινωνία όπου οι γυναίκες κυβερνούν και μορφώνονται, σε εποχή που οι περισσότερες δεν είχαν καν δικαίωμα φωνής.

Μουντιάλ 2026: Οι μόλις 8 χώρες που έχουν κατακτήσει τα 22 προηγούμενα τρόπαια

E-Daily 3.Left Χτες
Η μεγαλύτερη έκπληξη, λοιπόν, του 23ου Μουντιάλ θα είναι να το κατακτήσει μια ομάδα που δεν το έχει καταφέρει στο παρελθόν

Η «εξέγερση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία ‑ Γιατί κατέβηκαν στους δρόμους;

E-Daily 3.Left Χτες
Τα φλαμίνγκο ως σύμβολο της αντίστασης

Το πιο ακριβό σπίτι της Βρετανίας μένει άδειο – Εκτός από έναν άστεγο που ζει στη βεράντα του

E-Daily 3.Left Χτες
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ακριβά ακίνητα του Ηνωμένου Βασιλείου