E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σείστηκε το αμφιθέατρο όταν τετραπληγικός αριστούχος φοιτητής παρέλαβε το πτυχίο του

«Όπου υπάρχει ελπίδα υπάρχει και ζωή», είπε κατά την ορκωμοσία του ο 27χρονος Νείλος Ψαθάς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/3/2018 | 19:14

Σείστηκε το αμφιθέατρο όταν τετραπληγικός αριστούχος φοιτητής παρέλαβε το πτυχίο του

Πολύ συγκινητικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην απονομή των πτυχίων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Φοιτητές, συγγενείς, φίλοι και καθηγητές, χειροκρότησαν επί ώρα όρθιοι τον Νείλο Ψαθά, αριστούχο φοιτητή που έλαβε το πτυχίο του την περασμένη Τετάρτη.

Ο 27χρονος Λαρισαίος κατάφερε να αποφοιτήσει παρά το γεγονός ότι πάσχει από γενετής τετραπληγία. Μάλιστα ο Νείλος βραβεύτηκε ως ο αριστούχος του τμήματός του. Ο 27χρονος έδωσε μαθήματα ζωής και ενέπνευσε σε όλους πολύτιμα μηνύματα για τη ζωή.

Πάνω στο αναπηρικό του αμαξίδιο, με τους φύλακες-αγγέλους του στο προσκέφαλό του, τη μητέρα του που του κρατούσε το μικρόφωνο και τον πατέρα του που του κρατούσε το χαρτί με τον όρκο, ο Νείλος Ψαθάς εκφώνησε τον όρκο της αποφοίτησής ως ο αριστούχος του τμήματός του.

Το αμφιθέατρο σείστηκε από το παρατεταμένο χειροκρότημα, τόσο όταν του απονεμήθηκε το πτυχίο του, όσο και όταν ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Θανάσης Λουκάς, τον βράβευσε ως πρωτεύσαντα απόφοιτο, με βαθμολογία 8,08.

Συγκλονισμένοι γονείς φοιτητών έδιναν συγχαρητήρια ένας προς ένας στον αριστούχο απόφοιτο και την οικογένειά του με τη λήξη της τελετής ορκωμοσίας, όπως επίσης οι συμφοιτητές του και οι καθηγητές του που βίωσαν από κοντά τον αγώνα του 27χρονου.

«Δεν μου αρέσει να διαχωρίζω, αλλά ο συγκεκριμένος απόφοιτος είναι αξιέπαινος, όχι μόνο επειδή κατάφερε παρά τις δυσκολίες να ολοκληρώσει τις σπουδές του αλλά και να αριστεύσει», σχολίασε ο Κοσμήτορας, κ. Λουκάς.

Μιλώντας στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της Μαγνησίας, ο 27χρονος Νείλος Ψαθάς αναφέρθηκε στην απόφασή του να φοιτήσει στο συγκεκριμένο τμήμα. «Μπήκα το 2010 με παρότρυνση του αδερφού μου που ήταν ήδη φοιτητής στο συγκεκριμένο τμήμα. Η φοίτηση ήταν αρκετά δύσκολη και απαιτητική. Το πρόγραμμα σπουδών είναι δύσκολο, υπάρχουν απαιτητικά μαθήματα και θέλει μεγάλη αφοσίωση. Με πολύ προσπάθεια τα κατάφερα», είπε αναφερόμενος στην πολύτιμη στήριξη που είχε τόσο από τους γονείς τους όσο και από τους καθηγητές του.

Κατά τα διάρκεια των σπουδών του, ο Νείλος Ψαθάς εργαζόταν ταυτόχρονα είτε part time είτε full time από απόσταση σε εταιρεία ως προγραμματιστής.

Μάλιστα εξακολουθεί να εργάζεται, και όπως ανέφερε θα συνεχίσει πάνω στο αντικείμενό του. Ο ίδιος θέλησε να μοιραστεί ένα πολύτιμο μάθημα ζωής: «Όπου υπάρχει ελπίδα υπάρχει και ζωή», είπε χαρακτηριστικά.

Χαρούμενος ο πατέρας του, Ιωάννης Ψαθάς, δήλωσε υπερήφανος για τον αγωνιστή της ζωής γιο του. «Δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Εμείς ως γονείς βοηθήσαμε όπου μπορούσαμε. Κυρίως όμως ο ίδιος βοήθησε τον εαυτό του», είπε ο κ. Ιωάννης Ψαθάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραλήρημα της Αγκυρας για την γενοκτονία των Ποντίων: Η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα γεγονότα, εσείς σφάξατε Τούρκους στην Τριπολιτσά

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
«Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την ιστορία για πολιτικό όφελος και να αναγνωρίσουν τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον Τούρκων και άλλων εθνοτικών ομάδων» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση

X: Περιορίζει τους χρήστες χωρίς μπλε τικ σε 50 δημοσιεύσεις την ημέρα

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Οι οι επικριτές αυτού του περιορισμού προειδοποιούν ότι μια τέτοια αλλαγή ενδέχεται να οδηγήσει σε μαζικότερη αποχώρηση χρηστών

Καρκίνος: Κοινό φάρμακο για το άσθμα ίσως βοηθά στην αντιμετώπιση επιθετικών μορφών του

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Cancer

Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων ‑ Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών με την ίδια εργασιακή θέση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έκανε μήνυση σε Κουσουλό και Γεωργιάδη – Για ποιο λόγο

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Πληρεξούσιος δικηγόρος κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων κατά της Αννας Καρακίτσου, του Πέτρου Κουσουλού, του Χαράλαμπου Κούτρα και του Αδωνι Γεωργιάδη

Μήνυση Καρυστιανού και Αυγερινού σε Καραχάλιο, μετά τις αναφορές περί «εντολής ίδρυσης κόμματος»

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Καταγγέλλουν το Νίκο Καραχάλιο για «ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Βίντεο από τις δοκιμαστικές διαδρομές στην επέκταση της Καλαμαριάς

Ελλάδα 19.05.2026
Το βίντεο ακολουθεί τη διαδρομή από τον σταθμό της Καλαμαριάς προς αυτόν την Αρετσούς

Αρση της ασυλίας του Νίκου Παππά αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταγγελία εξύβρισης

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 11 Ιουνίου 2025 ο Νίκος Παππάς φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε τον καταγγέλλοντα μέσω Instagram

Διακοπές με voucher: Ρεκόρ όλων των εποχών με 800.000 αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό το 2026

Ελλάδα 19.05.2026
Η ακρίβεια στις τιμές διαμονής και μετακίνησης οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες στις επιδοτούμενες διακοπές

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για την οσμή αερίου στα Νότια Προάστια

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι έλεγχοι για να εντοπιστεί τι προκαλεί την έντονη οσμή συνεχίζονται