E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διαψεύδονται οι πληροφορίες: Δεν υπάρχει δικαστήριο σήμερα για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης

Δημοσίευση 20/3/2018 | 12:26

Διαψεύδονται οι πληροφορίες: Δεν υπάρχει δικαστήριο σήμερα για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Διαψεύδονται οι πληροφορίες που ήθελαν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που έχουν προφυλακιστεί στην Τουρκία, να οδηγούνται σήμερα ενώπιον των δικαστικών Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, το επόμενο προγραμματισμένο δικαστήριο είναι στις 30 Μαρτίου, όταν οι δικηγόροι τους αναμένεται να υποβάλουν για δεύτερη φορά ένσταση και θα ζητήσουν αποφυλάκιση των εντολέων τους.

Η διαδικασία δίνει τη δυνατότητα στους δικηγόρους να υποβάλλουν ένσταση μία φορά κάθε μήνα.

Νωρίτερα, κυκλοφόρησαν πληροφορίες πως οι προφυλακισθέντες Έλληνες, μετά από 20 ημέρες κράτησης στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, μεταφέρθηκαν και πάλι στο δικαστήριο.

Το παρασκήνιο της υπόθεσης, που απασχολεί από την ημέρα της σύλληψής τους στον Έβρο, συνεχίζει να είναι έντονο.

Χθες, Δευτέρα, έγινε γνωστό πως η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τάχθηκε στο πλευρό της ελληνικής πλευράς θέτοντας το θέμα στον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ σήμερα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, προχώρησε σε ηχηρή παρέμβαση επί του ζητήματος.

«Οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρησης της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα».

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει καμία μεταγωγή
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, διέψευσε τις πληροφορίες περί μεταγωγής τους στα δικαστήρια.

Ο υπουργός επικρατείας τόνισε πως ο Έλληνας πρέσβης δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. «Δεν υπάρχει καμία μεταγωγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών», είπε συγκεκριμένα και τόνισε:

«Το επόμενο διάστημα θα ξέρουμε το κατηγορητήριο. Θεωρούμε το θέμα διμερές αλλά η πορεία της διευθέτησης του προβλήματος θα εξαρτηθεί από τις εισαγγελικές αρχές της Τουρκίας».

Ερωτώμενος για το αν θα υπάρξει τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον τούρκο πρόεδρο, ο ίδιος τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα Χτες
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας