E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εξαθλίωση στη Βενεζουέλα: Δύο λίτρα γάλα, τέσσερις κονσέρβες, μια φραντζόλα ψωμί και πάει ο μισθός

«Πασχίζουμε με νύχια και με δόντια να επιβιώσουμε»

Δημοσίευση 20/3/2018 | 08:51

Εξαθλίωση στη Βενεζουέλα: Δύο λίτρα γάλα, τέσσερις κονσέρβες, μια φραντζόλα ψωμί και πάει ο μισθός

Σε έναν αδιάκοπο αγώνα επιβίωσης έχει μετατραπεί η καθημερινότητα στη Βενεζουέλα, με τους πολίτες να αγωνιούν καθημερινά για την επιβίωση των ίδιων και της οικογένειάς τους, ενώ η οικονομία της χώρας συνεχίζει να καταρρέει.

«Πασχίζουμε με νύχια και με δόντια να επιβιώσουμε» δηλώνει στο NBC News ο 73χρονος Αντόνιο Περέζ, ένας συνταξιούχος που ωστόσο συνεχίζει να εργάζεται καθημερινά ως μεσίτης, γυρνώντας από το πρωί μέχρι το βράδυ στους δρόμους, αφού τα λεφτά της σύνταξής του δεν επαρκούν ούτε καν για τα βασικά.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, η σύνταξη που ο ηλικιωμένος άνδρας στήνεται κάθε μήνα στην ουρά για να εισπράξει, αντιστοιχεί στη μαύρη αγορά σε μόλις 1,81 δολάρια.
Με την οικονομία της χώρας να συνεχίζει να κατρακυλά, ο μεσιτικός κλάδος - όπως εξάλλου είναι αναμενόμενο - έχει βυθιστεί σε τέλμα. Όπως δήλωσε στο NBC o 73χρονος, πέρυσι δεν κατάφερε να πουλήσει κανέναν σπίτι. «Αν οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν, δεν ξέρω τι θα τρώμε», εξομολογείται με απόγνωση.

Η καθημερινότητα πια για τους Βενεζουελανούς περιλαμβάνει δυο στοιχεια: την πολύωρη αναμονή σε ουρές για φαγητό και την προσπάθεια να κάνουν τους μικροσκοπικούς μισθούς τους (που κάθε μέρα επαρκούν για όλο και λιγότερα αγαθά) να κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο κατώτατος μισθός στη χώρα είναι σήμερα 1.307.000 μπολιβάρ (περίπου 6,3 δολάρια στη μαύρη αγορά) και επαρκεί μόλις για δύο λίτρα γάλα, τέσσερις κονσέρβες τόνου και ένα καρβέλι ψωμί.

Οι μεγάλες ελλείψεις τροφίμων, η πείνα και ο υποσιτισμός έχουν «εκτοξευθεί» τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, ακόμα και όταν υπάρχει φαγητό στα σούπερ μάρκετ, ο μέσος μισθός δεν επαρκεί για να επιβιώσει μια οικογένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2013, που ο Νικολάς Μαδούρο διαδέχθηκε στο πηδάλιο της χώρας τον Ούγκο Τσάβες, ο βασικός μισθός στη χώρα έχει αυξηθεί 21 φορές, με τελευταία την αύξηση της 1ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, αυτές οι αυξήσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά η απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να συμβαδίσει με τον πληθωρισμό που καλπάζει και αγγίζει πλέον τριψήφια ποσοστά στην φτωχή χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Πέθανε η μητέρα του ‑ To συγκινητικό «αντίο» του

Ελλάδα 11.10.2025
Ήσουν δυνατή και περήφανη, θα σε αγαπώ για πάντα, γράφει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών

Μπέικον: «Ο Μαντζούκας ήθελε να παίξουμε ξύλο, ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα πρόβλημα»

Αθλητικά Νέα 11.10.2025
Ο Αμερικανός πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού έδωσε τη δική του οπτική για τη σύντομη θητεία του στους πράσινους

Τρόμος για οδηγό ταξί στη Θεσσαλονίκη: 35χρονος τον λήστεψε απειλώντας τον με σύριγγα

Ελλάδα 11.10.2025
Αλλοδαπός ο δράστης - Πήρε μικρό χρηματικό ποσό

Αναστάτωση στην Basket League: Απόφαση της ΓΓΑ «παγώνει» έξι προπονητές, ανάμεσά τους και τον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα 11.10.2025
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζητά νέα έγγραφα και κάρτες για την άδεια παρουσίας στους πάγκους, αφήνοντας έξι κορυφαίους προπονητές εκτός αγώνων

Τρόμος για φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη: Ο πρώην της έγινε stalker για έναν ολόκληρο χρόνο

Ελλάδα 11.10.2025
Η σοκαριστική εξομολόγηση για την κόλαση που βίωνε

Αγιος Παντελεήμονας: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 47χρονος ζητά βοήθεια αιμόφυρτος

Ελλάδα 11.10.2025
Στο βίντεο ο άνδρας φαίνεται με τα αίματα στο κεφάλι και τα tie wrap στα χέρια

Γερμανία: Βασάνιζε για ώρες η 17χρονη θετή κόρη την Ίρις Στάλτσερ ‑ Της έκαψε μέχρι και τα μαλλιά!

Κόσμος 11.10.2025
Η δήμαρχος του Χέρντεκε επιβίωσε από την σαδιστική επίθεση

Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό – Νταλίκα παρέσυρε ΙΧ που είχε σταματήσει στη ΛΕΑ – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

Ελλάδα Χτες
Το ΙΧ ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και είχε κάνει στην άκρη - Σώθηκε ο 80χρονος οδηγός

Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας ετοιμάζουν καταφύγια για την «Ημέρα της Κρίσης»: Πρέπει να ανησυχούμε;

Κόσμος Χτες
Γιατί ο Ζούκερμπεργκ και άλλοι κρίσοι ετοιμάζονται για «τέλος του κόσμου».

Επίθεση με πιρούνι στην έγκυο: Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη μεθυσμένο

Ελλάδα Χτες
Ο σεσημασμένος 43χρονος δράστης, είχε στον όνομά του βαρύ ποινικό μητρώο, με δώδεκα συλλήψεις και ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς που ξεκινάει από το 2012.