E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πότε θα πάρουν τους S‑400 οι Τούρκοι

«Η τουρκική πλευρά εξέφρασε την επιθυμία να επιταχύνει την υλοποίηση»

Δημοσίευση 12/3/2018 | 19:17

Πότε θα πάρουν τους S‑400 οι Τούρκοι

Στις αρχές του 2020 θα αρχίσει να υλοποιείται η συμφωνία για την πώληση των συστημάτων S-400, δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24», ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου αρμόδιος σε ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας Βλαντίμιρ Κόζιν.

«Η τουρκική πλευρά εξέφρασε την επιθυμία να επιταχύνει την υλοποίηση (της συμφωνίας για την πώληση των S-400} και σ' αυτή την περίπτωση βρήκαμε τη βέλτιστη εκδοχή, ανταποκριθήκαμε ώστε να επιταχύνουμε την υλοποίηση της συμφωνίας, η οποία θα αρχίσει να υλοποιείται κάπου στις αρχές του 2020», δήλωσε ο Κόζιν σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εάν μιλάμε για την Τουρκία, εκτιμάμε τη στάση της τουρκικής ηγεσίας, η οποία διακήρυξε επανειλημμένα ότι το εθνικό συμφέρον έχει προτεραιότητα», επεσήμανε ο σύμβουλος του προέδρου, αναφερόμενος στις πιέσεις που ασκεί το ΝΑΤΟ στη Τουρκία, ώστε να μην προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών όπλων. Ο Κόζιν επεσήμανε ότι «η συμφωνία υπεγράφη και υλοποιείται».

Κατά την άποψη του συμβούλου του Ρώσου προέδρου, η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία προσέφερε τη δυνατότητα, όπως είπε, «να προσαρμόσουμε πρακτικά όλες τις νέες τεχνολογίες στα μαχητικά Su-35, στα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας μικρού βεληνεκούς, και στα αντιαρματικά συστήματα».

Τα όπλα μας έδειξαν την αποτελεσματικότητα τους στη Συρία

Ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου, αναφερόμενος στις προσαρμογές αυτές, εξηγεί ότι «είναι άλλο ζήτημα όταν προτείνεις κάτι σε μακέτες και σε προσπέκτους, σε δείγματα, τα οποία έχουν ήδη δοκιμαστεί σε πεδία δοκιμών, και είναι άλλο ζήτημα όταν οι εταίροι σου τα βλέπουν όλα αυτά σε πραγματικές εχθροπραξίες, είναι διαφορετικά πράγματα».

Ωστόσο ο ίδιος διευκρινίζει ότι «δεν είχαμε έναν τέτοιο στόχο, να διαφημίσουμε στη Συρία τα προϊόντα της αμυντικής μας βιομηχανίας, σε έναν πόλεμο που είναι τραγωδία, καταστροφή, αλλά παρόλα αυτά ήμασταν αναγκασμένοι να πάμε εκεί και να χρησιμοποιήσουμε τα πιο σύγχρονα όπλα». «Όλοι οι εταίροι μας το αξιολόγησαν αυτό» και ιδιαίτερα τις δυνατότητες που έχουν τα οπλικά μας συστήματα να ανταποκρίνονται σε δύσκολες κλιματικές συνθήκες.

Οι δυτικές κυρώσεις δυσκόλεψαν τις πωλήσεις όπλων

Ο Κόζιν παραδέχθηκε στη συνέντευξή του αυτή ότι οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία περιπλέκουν τις πωλήσεις ρωσικών οπλικών συστημάτων, ωστόσο η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να εργασθεί σε δύσκολες συνθήκες και συνεχίζει να πουλάει ρωσικά οπλικά συστήματα σε άλλες χώρες , περισσότερα μάλιστα από όσα σχεδίαζε να πουλήσει.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις, ο Κόζιν δήλωσε ότι «είναι μια σοβαρή πρόκληση, ένα σοβαρό πρόβλημα, αλλά είναι ένα ζήτημα που ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε». Μάλιστα ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου επεσήμανε ότι τα σχέδια που αφορούν τις πωλήσεις όπλων «με κανέναν τρόπο δεν αναπροσαρμόζονται». Για αυτή τη χρονιά κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα, μάλιστα πέρυσι το σύνολο των παραγγελιών δεν μειώθηκε, ήταν της τάξεως των 45 δισ. δολαρίων, ενώ υπογράφηκαν νέες συμφωνίες ύψους 16 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο όπως είπε «με κανέναν τρόπο δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα θα είναι απλά και εύκολα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανάκληση κατεψυγμένου ψαριού από τον ΕΦΕΤ ‑ Βρέθηκε υδράργυρος πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Serial killer αναζητείται στο Πουέρτο Βαγιάρτα – Τα θύματα εντοπίζονται διάσπαρτα στην πόλη

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τρεις νεκρές γυναίκες με κοινό χαρακτηριστικό τα τατουάζ - τα μόνα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές για να ιχνηλατήσουν τον δράστη

Τραγωδία στο Βέλγιο: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί ‑ Οι δύο παιδιά

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα έκτακτα μέσα βρέθηκαν στο Μπούγκενχαουτ μετά την τρομακτική σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο το πρωί της Τρίτης

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Χανιά: Ιδιοκτήτης κτηρίου επιτέθηκε με μπαλτά στον ενοικιαστή του για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Μια απλήρωτη οφειλή ρεύματος κρυβόταν πίσω από την καταγγελία για διένεξη θέσης πάρκινγκ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

Πολιτική 26.05.2026
Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

Τουρκία: «Το αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές μπορεί να έχει ήδη καθοριστεί»

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία μπορεί να μειώνει τα ποσοστά του Ερντογάν ενόψει των επόμενων εκλογών, ωστόσο η ικανότητα που δείχνει να εκμηδενίζει τις αντιστάσεις, ίσως έχει ήδη κρίνει το αποτέλεσμα

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Αγριογούρουνο κολυμπούσε αμέριμνο σε παραλία στη Φθιώτιδα, έκπληκτοι λουόμενοι και περαστικοί

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κολύμβηση

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απειλεί τις ΗΠΑ: Δεν θα έχετε πλέον ασφαλές καταφύγιο στον Κόλπο

Κόσμος 26.05.2026
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αναφέρει σε μήνυμά του πως το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» θα παραμείνει μόνιμα στόχος της Τεχεράνης

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης