E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς λειτουργούσε το «ντελίβερι» ναρκωτικών με έδρα στα Εξάρχεια

Τα συνθηματικά, οι συνήθειες και το εμπόρευμα της εγκληματικής οργάνωσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/3/2018 | 11:58

Πώς λειτουργούσε το «ντελίβερι» ναρκωτικών με έδρα στα Εξάρχεια

Ως τώρα υπήρχε η άποψη ότι οι «γνωστοί- άγνωστοι» κουκουλοφόροι των Εξαρχείων είχαν κηρύξει τον πόλεμο στις «ναρκομαφίες της πλατείας». Μετά τις προχθεσινές συλλήψεις αυτό το σενάριο αποκτά άλλη εξήγηση, καθώς ανάμεσα στους 21 ναρκεμπόρους είναι και δύο αντιεξουσιαστές.

Όλα ξεκίνησαν με βάση πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και καταλήξαμε στη συντονισμένη επιχείρηση που έγινε στα Εξάρχεια την Πέμπτη με ειδική συνεργασία ανδρών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας.

Συνελήφθησαν 13 Αλβανοί, 4 Έλληνες, 2 Γεωργιανοί, ένας Μολδαβός και ένας Βούλγαρος, που αποτελούσαν τον κεντρικό πυρήνα της οργάνωσης, έχοντας μοιράσει συνολικά- σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.- πάνω από 53 κιλά κάνναβης και ενάμιση τόνο κοκαΐνης ενώ τα κέρδη τους υπολογίζονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι ναρκέμποροι είχαν επιλέξει ένα σπίτι στην οδό Ερεσού στα Εξάρχεια, όπου και έκρυβαν τις τεράστιες ποσότητες των ναρκωτικών, όπως επίσης και ακόμη 24 (!!!) σπίτια στο «άβατο» των Εξαρχείων. Το συγκεκριμένο σπίτι είχε επιλεγεί ώστε να είναι κοντά στο πεδίο δράσης τους, να διευκολύνει τη διακίνηση των ναρκωτικών και τον εύκολο και γρήγορο ανεφοδιασμό, άλλα και τη διαφυγή ή απόκρυψη των μελών, σε περιπτώσεις που κάποια αστυνομική υπηρεσία αντιλαμβανόταν τι ακριβώς έκαναν τα μέλη της οργάνωσης.

Τα «βαποράκια» παραλάμβαναν τα ναρκωτικά και μετέβαιναν στα σημεία - πόστα τους, σε δρόμους πέριξ της πλατείας των Εξαρχείων. Ανάμεσα στα «βαποράκια» ήταν και οι δύο… αντιεξουσιαστές, οι οποίες πήγαιναν στα προκαθορισμένα ραντεβού με τους πελάτες, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση είτε πεζοί, είτε με μοτοσυκλέτες, με τρόπο που προσιδίαζε σε… delivery.

Οι δράστες βρίσκονταν σε….πόλεμο με άλλες ναρκομαφίες της περιοχής, σε ένα «παιχνίδι κυριαρχίας» και «ελέγχου» του εμπορίου που γίνεται στο σημείο καθημερινά, επί 24ώρου βάσεως. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα αρκετά «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών» στην περιοχή, στο πλαίσιο του «πολέμου» των εμπόρων για επικράτηση στην περιοχή.

Μάλιστα, είχαν γίνει και αρκετά περιστατικά τα οποία δεν είχαν καταγγελθεί επισήμως στην ΕΛ.ΑΣ. ώστε να μην προκαλέσουν την προσεκτικότερη έρευνα των αστυνομικών. Oι ναρκέμποροι ήταν σε διαρκή αντιπαράθεση με μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου των Εξαρχείων, με σειρά επεισοδίων, καθώς και περιστατικά όπου οι κακοποιοί βρέθηκαν απέναντι σε κατοίκους της περιοχής.

Από τα πιο παράξενα στοιχεία της δικογραφίας είναι το γεγονός ότι τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν ακόμη και τις αστικές συγκοινωνίες για να διακινούν τα ναρκωτικά και να τα μεταφέρουν, καλώντας σε αρκετές περιπτώσεις ταξί αλλά και την…UBER, για να μην εντοπιστούν από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι αστυνομικοί στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι δράστες συνιστούσαν μία ιδιαίτερα «σκληρή ομάδα». Μάλιστα ο ένας από τους Αλβανούς κακοποιούς είχε σκοτώσει οδηγό ταξί κυψέλη το 2011. Επίσης οι δράστες διέπραξαν 4 ληστείες στα Εξάρχεια και τη Ν. Ιωνία, διάρρηξη στο Γκύζη και κλοπές οχημάτων στο Ιλίον και τα Εξάρχεια.

Η συμμορία είχε και συγκεκριμένα συνθηματικά, στην προσπάθεια που έκαναν τα μέλη της να μην εντοπιστούν από την ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα:

  • για ποσότητες κοκαΐνης χρησιμοποιούσαν τι φράσεις «μισό», «ένα», «ολόκληρο» και «πέτρα»
  • για ποσότητες κάνναβης «μπιτς», «σταφύλι», «πράγμα» ή «πράγματα, «μικρό» ή «μεγάλο», «μπουφάν», «πράσινα παντελόνια»,
  • για ένα κιλό κάνναβης: «μηχανή» ή «μηχανάκι» και «μπλούζα»,
  • για χρήματα σε ευρώ: «λεκ» (αλβανικό νόμισμα) και
  • για χρέος προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών: «γκολ».

Στα πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 25 έρευνες σε οικίες, «καβάτζες» και λοιπούς χώρους όπου μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν:

  • 23 κιλά κάνναβης,
  • 200 γραμμάρια κοκαΐνη και ποσότητα ηρωίνης,
  • νοθευτικές ουσίες,
  • ζυγαριές ακρίβειας,
  • πιστόλια τύπου « a irsοft»,
  • μαχαίρια και σουγιάδες
  • 2 αυτοκίνητα,
  • 2 μηχανές,
  • 8.500 ευρώ καθώς και
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χολαργός: Αντρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Την αστυνομία φέρεται να την κάλεσε η ίδια η γυναίκα

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Η παγκόσμια πρωτεύουσα της εμπορίας ανθρώπων: Κορίτσια 11 ετών πωλούνται και βιάζονται επί 20 ώρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, φτωχά κορίτσια παρασύρονται σε μια κόλαση σεξουαλικής δουλείας και κακοποίησης

Σταύρος Φλώρος: Η πορεία της υγείας του και τι είπε ο πατέρας του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώην παίκτης του Survivor ενημέρωσε τους followers του για τα επόμενα βήματα της ανάρρωσής του

Σουηδία: Κάθειρξη 10 ετών ζητά η εισαγγελία για άνδρα που εκμεταλλευόταν τη σύζυγό του σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 62χρονος κατηγορείται ότι υποχρέωνε τη γυναίκα του να συνευρίσκεται με περίπου 120 άνδρες έναντι χρημάτων

Οπλισμένα τουρκικά F‑16 και ελληνικά μαχητικά σε εμπλοκή στο Αιγαίο – 10 παραβιάσεις εναέριου χώρου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 10 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

Κίνα: Βίντεο‑ντοκουμέντο από την ισχυρή έκρηξη σε ανθρακωρυχείο ‑ Τουλάχιστον 82 νεκροί

Κόσμος Χτες
Με ρομπότ ψάχνουν για επιζώντες οι Κινέζοι διασώστες

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκροί ένας 18χρονος και ένας 16χρονος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το δίκυκλο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο νέοι εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους

Επίδομα 1.000 ευρώ: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια ένταξης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μόνιμο και διευρυμένο πλέον το επίδομα