E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έβρος: Περίεργη σύλληψη Γερμανών δημοσιογράφων σε απαγορευμένη ζώνη

Αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα εντός της ημέρας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/3/2018 | 10:57

Έβρος: Περίεργη σύλληψη Γερμανών δημοσιογράφων σε απαγορευμένη ζώνη

Ένα τουλάχιστον μάλλον περιστατικό συνέβη νωρίς το βράδυ της Παρασκευής (09.03) όταν ελληνικό περίπολο συνέλαβε δύο Γερμανούς δημοσιογράφους τηλεοπτικού σταθμού, που βρίσκονταν χωρίς άδεια «για ρεπορτάζ» (κατά δήλωσή τους) εντός της «ζώνης ασφαλείας προκαλύψεως» κοντά στο χωριό Προγγί του Έβρου.

Αμέσως ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία στελέχη της οποίας έσπευσαν στην περιοχή και παρέλαβαν από τους στρατιώτες τους δύο Γερμανούς δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου ARD, έναν άντρα και μία γυναίκα, οι οποίοι κρατήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ισαακίου για έρευνα των στοιχείων τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι είχαν μεταβεί στο Διδυμότειχο για να καλύψουν την εκεί συγκέντρωση συμπαραστάσεως κατοίκων της περιοχής προς τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. Στο πλαίσιο της παραμονής τους εκεί θέλησαν να κάνουν και ένα δεύτερο ρεπορτάζ, οπότε κινήθηκαν προς το χωριό Πραγγί, όπου εισήλθαν στην «Ζώνη Ασφαλείας Προκαλύψεως».

Έγιναν αντιληπτοί από περίπολο, οι οποίοι και τους σταμάτησαν και τους ρώτησαν τι κάνουν στην περιοχή. Οι δύο Γερμανοί απάντησαν ότι «κάνουν ρεπορτάζ για πρόσφυγες που από τη Γερμανία επιστρέφουν στην Τουρκία, περνώντας με βάρκες τον Έβρο», όπως δήλωσαν.

Όταν τους ζητήθηκε η σχετική άδεια για ένα τέτοιο ρεπορτάζ σε αυτήν την περιοχή, δήλωσαν ότι δεν είχαν, με αποτέλεσμα τη σύλληψη και την προσαγωγή τους στο Α.Τ Διδυμοτείχου. 

Εντός της ημέρας αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον του εισαγγελέα Ορεστιάδος, ο οποίος και θα αποφασίσει για την τύχη τους. Ήδη υπάρχει ήδη κινητοποίηση τόσο του καναλιού που εργάζονται όσο και της Γερμανικής πρεσβείας, με τηλεφωνήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για το αδίκημα και τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί