E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο ποδοσφαιριστής που δεν έπαιξε ποτέ του ποδόσφαιρο

Του άρεσε η ζωή του ποδοσφαιριστή, χωρίς όμως να παίζει μπάλα

Δημοσίευση 9/3/2018 | 00:43

Ο ποδοσφαιριστής που δεν έπαιξε ποτέ του ποδόσφαιρο

Η ζωή του ποδοσφαιριστή είναι από τις πιο ελκυστικές. Λεφτά, γυναίκες, λατρεία και πολλές συγκινήσεις. Όμως εκτός από αυτό, υπάρχει το άγχος, οι απογοητεύσεις και οι τραυματισμοί. Ο Βραζιλιάνος Κάρλος Κάιζερ τα γνώριζε όλα αυτά. Και του άρεσαν μόνο τα καλά. Και είχε σαν όνειρο να ζει σαν μεγάλος ποδοσφαιριστής χωρίς να παίζει ποδόσφαιρο. Αν και αυτό λέγεται απάτη, μπορούμε να του αναγνωρίσουμε ότι ήταν πολύ δύσκολο να το καταφέρει. Κι όμως το έκανε επί 20 χρόνια...

Το πραγματικό του όνομα είναι Κάρλος Ενρίκε Ραπόζο και γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1963. Όπως οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι, ο Κάρλος μεγάλωσε λατρεύοντας το ποδόσφαιρο. Αλλά μάλλον δεν το είχε στο αίμα του και λογικά ήταν και λίγο τεμπέλης. Όμως ήξερε παρόλ’ αυτά ότι είναι ωραίος τύπος. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες τις Μποταφόγκο και δήλωνε επιθετικός. Αργότερα πήγε σε εκείνες της Φλαμένγκο. Οι επιλογές του να βρίσκεται σε μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Βραζιλίας τον δικτύωσαν όπως είχε σχεδιάσει.

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το Μεξικό, άρχισε να κάνει παρέα με καταξιωμένους ποδοσφαιριστές. Χωρίς να υπάρχουν στατιστικά και η πληροπφόρηση που υπάρχει σήμερα, οι φίλοι του αλλά κι οι μάνατζερ στους οποίους τον σύστησαν, πίστευαν αυτά πού έλεγε. Και του έκλειναν συμφωνίες με της μεγαλύτερες ομάδες της χώρας.
Το παρατσούκλι «Κάιζερ» του κόλλησε λόγω της ομοιότητάς του με τον Φραντς Μπεκενμπάουερ. Στην πραγματικότητα, το κόλλησε ο ίδιος στον εαυτό του, ως ένα ακόμα όπλο στην ψεύτική κατασκευή της εικόνας του.

Στα επόμενα 20 χρόνια έπεισε 11 ομάδες να τον υπογράψουν ως δεινό γκολτζή. Δεν αγωνίστηκε παρά λίγα λεπτά. Δεν πέτυχε ποτέ του γκολ. Κι όμως έβγαζε τα προς το ζειν προσποιούμενος τον τραυματία. Στους 20 αγώνες που αγωνίστηκε, έμπαινε πάντα ως αλλαγή. Για λίγα λεπτά. Που όμως έφταναν και περίσσευαν για να του χαρίσουν το επόμενο συμβόλαιό του.

Μια φορά προκειμένου να μην παίξει, έστησε καυγά με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας και πήρε κόκκινη κάρτα. Πριν μπει καν στον αγωνιστικό χώρο. Μια άλλη φορά, για να πάρει μεταγραφή, έκανε πως μιλούσε αγγλικά με τον ατζέντη του. Η γλώσσα που μιλούσε βέβαια δεν ήταν αγγλικά, αλλά εκείνοι που έπρεπε νόμιζαν πως διαπραγματεύεται μεταγραφή στο αγγλικό πρωτάθλημα. Και του πρότειναν για ακόμα μια φορά συμβόλαιο. Ταυτόχρονα, έβγαινε με τους φίλους του ποδοσφαιριστές και αξιοποιούσε στο έπακρο την ζωή του ποδοσφαιριστή, όπως την είχε ονειρευτεί.

Έτσι, για 20 χρόνια ο Κάρλος Κάιζερ έκανε τον ποδοσφαιριστή και το γλέντησε όπως ήθελε. Αργότερα βρήκε και δουλειά ως personal trainer. Και φυσικά, ακόμα πουλάει καλά τον εαυτό του. Γιατί αυτό ήταν το ταλέντο του, όχι το ποδόσφαιρο. Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που δεν έπαιξε ποτέ του ποδόσφαιρο είναι μια ιστορία μοναδική. Και οι Βρετανοί αποφάσισαν να τον κάνουν και ντοκιμαντέρ. Ο Κάρλος Κάιζερ έμεινε στην ιστορία για όλους τους λάθος λόγους, αλλά κατάφερε και έμεινε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πρώτη Ελληνίδα που «άγγιξε» το Χόλιγουντ και χάθηκε σε ένα σκάνδαλο που κανείς δεν περίμενε

Πρόσωπα 30.03.2026
Η άγνωστη ιστορία της Ελένη Αρίστη, από το συμβόλαιο με τη Universal Pictures μέχρι την πτώση που έβαλε τέλος σε μια πολλά υποσχόμενη πορεία

Η μεγάλη αντίπαλος της Coco Chanel

Πρόσωπα 30.03.2026
Η επαναστάτρια της μόδας που έβαλε το σουρεαλισμό στην ντουλάπα των γυναικών

Τέρμα τα «ψέματα»: Οι 5 νέοι κανόνες που αλλάζουν το ποδόσφαιρο όπως το ξέραμε

Αθλητισμός 30.03.2026
Η FIFA θα τους εφαρμόσει για πρώτη φορά στο Μουντιάλ 2026

Το απίθανο σύστημα ενός 14χρονου που ποτίζει δέντρα χωρίς νερό

Stories 30.03.2026
Το πιο έξυπνο σύστημα ποτίσματος

Ο άνθρωπος που πάγωσε τον χρόνο: Η πιο παράξενη ιστορία αθανασίας

Stories 30.03.2026
Από το 1967 μέχρι σήμερα, ένας άνθρωπος περιμένει μέσα σε υγρό άζωτο να ξυπνήσει

Το πιο βρώμικο μυστικό της γαλακτοβιομηχανίας είναι ακόμα εδώ

Stories 30.03.2026
Μια αλλαγή στις επιλογές δεν αρκεί χωρίς αλλαγή στους κανόνες

Το νέο ψηφιακό φαινόμενο: Oι άνθρωποι κάνουν σχέση με το ΑΙ Chatbot τους

Νέα Εποχή Χτες
Ένα φαινόμενο που δεν είναι πια επιστημονική φαντασία

Πώς η προσπάθεια μιας Γαλλίδας να πάρει πίσω το σπίτι της έγινε ποινικό αδίκημα

Stories Χτες
Η Μαρία, οι καταληψίες και το… γκαράζ σαλέ: Πώς να χάσεις το σπίτι σου στη Γαλλία

Το πάμφθηνο αυτοκίνητο των 80s που έκανε θραύση στην Ελλάδα ‑ Δε χαλούσε με τίποτα

Retro Χτες
Το αυτοκίνητο-θρύλος που δεν έλεγε να χαλάσει

Στην πιο βροχερή πόλη του κόσμου: Η καθημερινότητα και οι δυσκολίες της

Stories Χτες
Πώς είναι να βρέχει συνέχεια σε ένα μέρος και τι σκέφτηκαν οι κάτοικοι

Πού βρισκόταν το «μπαρ το ναυάγιο»

Stories Χτες
Ποιος ήταν ο άγιος που αναφέρει στο τραγούδι της η Αρλέτα.

Αυτό είναι το πιο κοινό όνομα στον κόσμο

Stories Χτες
Μαζί με τις παραλλαγές του