E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε κώμα και η κόρη του Ρώσου διπλού πράκτορα που δηλητηριάστηκε

Θρίλερ με την δηλητηρίαση του Ρώσου διπλού κατασκόπου

Δημοσίευση 6/3/2018 | 15:44

Σε κώμα και η κόρη του Ρώσου διπλού πράκτορα που δηλητηριάστηκε

Μνήμες από την δολοφονία του πράκτορα της KGB, Αλεξάντερ Λιτβινένκο, ξυπνά η υπόθεση της δηλητηρίασης του 66χρονου Ρώσου διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ με τις αρχές να προσπαθούν να εξιχνιάσουν το μυστήριο αναφορικά με την ουσία που ανιχνεύτηκε στο αίμα του.

Ο Σεργκέι Σκρίπαλ βρέθηκε αναίσθητος χωρίς εμφανή τραύματα, μαζί με μια 33χρονη γυναίκα σ’ ένα παγκάκι σε εμπορικό κέντρο στο Σόλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας, ενώ και οι δύο δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, η 33χρονη γυναίκα που βρέθηκε αναίσθητη στο πλευρό του πρώην κατασκόπου της MI6, πιστεύεται ότι είναι κόρη του. Πρόκειται για την Γιούλια Σκρίπαλ,η οποία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως και ο πατέρα της. Η 33χρονη Γιούλια ζει στη Ρωσία, αλλά είχε επισκεφθεί πρόσφατα τη Βρετανία.

Δύο βρετανικές εφημερίδες, ο Guardian και η Telegraph γράφουν πως υπήρξαν αναφορές ότι στο αίμα του Σκρίπαλ ανιχνεύτηκε η ουσία φαιντανύλη, ένα συνθετικό οπιοειδές, το οποίο χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας.

Η φαιντανύλη είναι 10 χιλιάδες φορές πιο ισχυρή από την ηρωίνη. Επιπλέον έχει 100 φορές πιο ισχυρή αναλγητική δράση από τη μορφίνη, αλλά πιο σύντομη δράση, περίπου 15 με 30 λεπτά (σε σύγκριση με τη μορφίνη που δρα για 4 με 6 ώρες).

Η χορήγησή της γίνεται με επισκληρίδιο (στο τοκετό). Επίσης είναι διαθέσιμη σε διαδερμικά αυτοκόλλητα και σε σκεύασμα για λήψη από το στόμα για την αντιμετώπιση του πόνου σε καρκινοπαθείς. Το φάρμακo μεταβολίζεται και απεκκρίνεται κυρίως από τα ούρα.

Ο Σκρίπαλ, πρώην συνταγματάρχης των υπηρεσιών πληροφοριών του ρωσικού στρατού,είχε παραδεχθεί ότι εργαζόταν για τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών από το 1995. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, το 2006.

Ο 66χρονος πρώην διπλός πράκτορας είχε υπηρετήσει ως ταγματάρχης στην Αντικατασκοπεία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων μέχρι το 1999 και στη συνέχεια στο υπουργείο Εξωτερικών μέχρι το 2003. Συνελήφθη, όμως, στη Μόσχα ένα χρόνο αργότερα και ομολόγησε ότι τον είχαν στρατολογήσει από το 1995 οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες κι ότι τους έδωσε πληροφορίες για Ρώσους πράκτορες στην Ευρώπη βάζοντας στην τσέπη του το ποσό των 100.000 δολαρίων.

Το 2006 καταδικάστηκε για κατασκοπεία σε 13ετή κάθειρξη σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, αλλά αφέθηκε ελεύθερος το 2010 στο πλαίσιο ανταλλαγής κατασκόπων μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας στον διάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου της Βιέννης και βρήκε στη συνέχεια καταφύγιο στη Βρετανία. Τότε δέκα Ρώσοι είχαν απελαθεί από τις ΗΠΑ -μεταξύ των οποίων και η κοκκινομάλλα καλλονή κατάσκοπος, Άννα Τσάπμαν,που πρόσφερε τις υπηρεσίες της στο ....κρεβάτι για να αποσπά πληροφορίες από Αμερικανούς. Στη συνέχεια η Τσάπμαν έκανε καριέρα ως μοντέλο.

Ο Σκρίπαλ ήταν ένας από τους τέσσερις Ρώσους που αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Ελλάδα 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων