E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στέλνουν στην Αγκυρα τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Προμηνύεται σήριαλ με με απρόβλεπτες διαστάσεις

Δημοσίευση 6/3/2018 | 14:15

Στέλνουν στην Αγκυρα τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Αυτή η εξέλιξη συνιστά μία ακόμα καθυστέρηση στην υπόθεση, καθώς, αφής στιγμής το δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισής τους, οι Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου F) Αδριανούπολης, μέχρι να οριστεί η δίκη τους, κάτι που θα γίνει αφότου τελειώσει η ψηφιακή εξέταση των κινητών.

Τον είδαμε μέσα από τζάμι λέει ο πατέρας του λοχία

Περήφανος για το παιδί του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κατάσταση που βιώνει δήλωσε ο πατέρας του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη, ο οποίος κρατείται σε φυλακή της Αδριανούπολης, αφού συνελήφθη από Τούρκους στρατιωτικούς, κατά την διάρκεια περιπολίας στον Έβρο την περασμένη Πέμπτη.

Χθες επιτράπηκε στις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν - ο άλλος είναι ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης - να δουν κατά την διάρκεια του επισκεπτηρίου της φυλακής τους δύο νέους και αμέσως μετά ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Όπως λέει, τα δύο παιδιά είναι καλά και αντιμετωπίζουν με γενναιότητα το περιστατικό, «με το φρόνημα υψηλό», όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως αυτό κάνει και τους γονείς τους πολύ υπερήφανους.

«Ας ευχηθούμε όλοι οι αρμόδιοι να κάνουν αυτό που πρέπει» κατέληξε στην σύντομη δήλωσή του.

Τι δήλωσε νωρίτερα ο Καμμένος

Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ ήρθε το πρωί της Τρίτης η πρώτη δημόσια δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Με τη δήλωσή του ο κ. Καμμένος παραδέχθηκε ότι ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης «πέρασαν μέσα σε τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέδωσε το «παραμεθόριο επεισόδιο» στο γεγονός ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί «έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών» και εξήγησε ότι ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης «ακολουθούσαν στίγματα διακινητών».

Ειδική σημασία έχει η επισήμανση του Πάνου Καμμένου ότι «τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται διά της ειρηνικής οδού».

Στη δήλωσή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για εμπλοκή στην προσπάθεια απελευθέρωσης των δύο στελεχών του ελληνικού στρατού. Όπως εξήγησε, οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων αξιωματικών ζήτησαν να παραμείνουν ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης στο προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη μέχρι να οριστεί η δίκη τους. Ωστόσο, ο Τούρκος εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα και διέταξε να συνεχιστεί η κράτηση των δύο Ελλήνων και μάλιστα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας!

Από την ανάλυση των δηλώσεων του κ. Καμμένου προκύπτει ότι η ελληνική πλευρά αποδίδει την εμπλοκή στους χειρισμούς των δικαστικών αρχών στην Αδριανούπολη και όχι σε παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης, επιδιώκοντας να κρατήσει το θέμα σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο. Ωστόσο, τα ερωτήματα που υπάρχουν πληθαίνουν από το γεγονός ότι οι τουρκικές δικαστικές αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν την παραμονή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο κτίριο του προξενείου της Ελλάδας στην Αδριανούπολη. Η πρόταση αυτή που έγινε μέσω των Τούρκων δικηγόρων που έχουν προσληφθεί για την υπεράσπιση των δύο στρατιωτικών στόχευε στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων με παράλληλη διαβεβαίωση ότι οι συλληφθέντες θα παρέμεναν στην Τουρκία -σε έναν ιδιότυπο περιορισμό στο κτίριο της ελληνικής διπλωματικής αποστολής-μέχρι την πραγματοποίηση της δίκης τους.

Το «όχι» των τουρκικών δικαστικών αρχών και η διαταγή να κρατηθούν οι δύο στρατιωτικοί σε φυλακές υψίστης ασφαλείας έρχεται να διαλύσει τις όποιες ελπίδες για ταχεία διευθέτηση του «παραμεθόριου επεισοδίου» όπως αποκάλεσε τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο κ. Καμμένος.

Το ζήτημα είναι θέμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ενημέρωσε ότι θα το θέσει αναλυτικά προ ημερησίας διατάξεως στην σημερινή σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Άμυνας, όπως είπε ότι θα κάνει και προς την αναπληρώτρια γραμματέα του ΝΑΤΟ αμέσως μετά.

«Η σύλληψή τους σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο που συνήθως λυνόταν με διαπραγματεύσεις μεταξύ διοικητών έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας» επισήμανε ο κ. Καμμένος.

«Είναι θέμα το οποίο αφορά και τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τις Βρυξέλλες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο