E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στην Τουρκία θα δικαστούν οι Έλληνες στρατιωτικοί που πέρασαν τα σύνορα

Για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και κατασκοπεία

Δημοσίευση 2/3/2018 | 15:23

Στην Τουρκία θα δικαστούν οι Έλληνες στρατιωτικοί που πέρασαν τα σύνορα

Για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και κατασκοπεία θα δικαστούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά το ΓΕΣ, την Πέμπτη 1η Μαρτίου, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Ωστόσο άγνωστο είναι το πώς έχει επιβεβαιωθεί ότι τα δύο στελέχη του ελληνικού στρατού είχαν πράγματι περάσει σε τουρκικό έδαφος, πώς δηλαδή πιστοποιήθηκε ότι οι συλληφθέντες στρατιωτικοί βρίσκονταν εκτός της ελληνικής επικράτειας.
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν δίνεται απάντηση και στο ερώτημα πότε ακριβώς σημειώθηκε το περιστατικό. Επισήμως, αναφέρεται ότι η περίπολος συνελήφθη από Τούρκους στρατιωτικούς την 1η Μαρτίου, δηλαδή χθες Πέμπτη, χωρίς όμως να προσδιορίζεται αν τα δύο στελέχη του ελληνικού στρατού έχασαν τον προσανατολισμό τους και πέρασαν σε τουρκικό έδαφος το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα ή το βράδυ της χθεσινής ημέρας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι μετέφεραν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη και τους οδηγούν σε δίκη και δεν τους κράτησαν κοντά στις Καστανιές, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις όταν ελληνικές ή τουρκικές περίπολοι πέρασαν κατά λάθος στα σύνορα της άλλης χώρας.

«Δεν υπήρχε συμπλοκή με τους Τούρκους» λέει στο protothema.gr αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Από το ΓΕΣ σημειώνεται ότι την υπόθεση έχει πλέον αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών που βρίσκεται σε συνεννοήσεις με την τουρκική πλευρά για τον επαναπατρισμό των δύο στρατιωτικών. Επισήμως, το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν διευκρινίζει ούτε το βαθμό των στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τους Τούρκους. «Είναι στελέχη» του ελληνικού στρατού επαναλαμβάνουν στερεότυπα από το γραφείο Τύπου του ΓΕΣ.
Την ίδια στάση της ενημέρωσης με το σταγονόμετρο κρατάει και το υπουργείο Εξωτερικών που δεν απαντά αν η πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη έχει έρθει σε επικοινωνία με τους δύο συλληφθέντες στρατιωτικούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ραφήνα: Τραυματισμένο αλεπουδάκι ψάχνει τροφή στην κεντρική πλατεία

Ελλάδα 08.10.2025
Η αλεπού φαινόταν εξοικειωμένη με την ανθρώπινη παρουσία, ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο συχνό

Η Τουρκία «παίζει» με τη φωτιά στα Βαλκάνια: Έστειλε χιλιάδες drones καμικάζι στο Κόσοβο

Κόσμος 08.10.2025
«Είναι drones μάχης εξοπλισμένα με εκρηκτικούς μηχανισμούς και δυνατότητα να πλήττουν τόσο κινούμενους όσο και στατικούς εχθρικούς στόχους» έγραψε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός

14 νεκροί από «εpωτικό τρίγωνο»: «Ήθελαν την ίδια γυναίκα»

Κόσμος 08.10.2025
Πέντε ακόμη άτομα τραυματίστηκαν

Ο μεγιστάνας της Πόρσε... σκάβει το Σάλτσμπουργκ: Θέλει να φτιάξει τούνελ που θα συνδέει την έπαυλή του με το κέντρο της πόλης!

Κόσμος 08.10.2025
Παρά τις αντιδράσεις, το έργο έχει ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή Πολεοδομίας και αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα

Champions League: Το Netflix θα καταθέσει πρόταση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Αθλητικά Νέα 08.10.2025
Πόσα λεφτά θα... κερδίσει η UEFA

Τατόι: Γιατί έπεσε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος

Ελλάδα 08.10.2025
Τα δύο πιθανά σενάρια

Η Γερμανίδα δήμαρχος που βρέθηκε μαχαιρωμένη υπέδειξε ως δράστιδα την κόρη της

Κόσμος 08.10.2025
Η Ίρις Στάλτσερ ανέκτησε τις δυνάμεις της και μίλησε στην αστυνομία μέσα από το νοσοκομείο

Βοτανικός: Εκδόθηκε η άδεια εκσκαφών για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, μπαίνουν οι μπουλντόζες

Αθλητικά Νέα 08.10.2025
Η άδεια εκσκαφών στο Βοτανικό εκδόθηκε και την Παρασκευή θα μπουν οι μπουλντόζες για να προχωρήσουν στον καθαρισμό για τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

Αλλαξε τη διαθήκη του λίγο πριν το φονικό ο 68χρονος στη Φοινικούντα

Ελλάδα 08.10.2025
Τα άφησε όλα στον ανιψιό, αποκλήρωσε την ανιψιά του

Βελγίδα πρωταθλήτρια στίβου καταγγέλλει τον προπονητή της: «Μου είπε να βγάλω το εσώρουχο και να ξαπλώσω»

Κόσμος 08.10.2025
«Καταιγίδα» έχει ξεσπάσει στον βελγικό αθλητισμό μετά από καταγγελία αθλήτριας για σεξουαλική κακοποίηση από πρώην προπονητή της

Κρήτη: Το ερωtικό παιχνίδι ασφυξίας είχε γίνει επικίνδυνο – 45χρονος κατηγορείται για κακούργημα

Ελλάδα 08.10.2025
Η 55χρονη είχε δείξει στον σύντροφο της πώς να κάνει ΚΑΡΠΑ σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό - Ο άνδρας υπέβαλε μήνυση στη γυναίκα για ψευδή κατάθεση, συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερη

Μαντλίν ΜακΚαν: Ξέσπασε σε λυγμούς στο δικαστήριο η γυναίκα που υποστηρίζει ότι είναι η χαμένη κόρη των Βρετανών

Κόσμος 08.10.2025
Η Κέιτ ΜακΚαν περιγράφει πώς ένιωσε «παραβιασμένη» όταν άγνωστη γυναίκα την πλησίασε στο σπίτι της, ισχυριζόμενη ότι είναι η εξαφανισμένη κόρη της