E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τόσκας: Υπήρξε αδράνεια, έρχονται συλλήψεις για υποθέσεις επιθέσεων ακροδεξιών

«Οι αστυνομικοί έδειξαν αδράνεια και δεν εφάρμοσαν τις εντολές»

Δημοσίευση 2/3/2018 | 07:48

Τόσκας: Υπήρξε αδράνεια, έρχονται συλλήψεις για υποθέσεις επιθέσεων ακροδεξιών

"Οι αστυνομικοί έδειξαν αδράνεια και δεν εφάρμοσαν τις εντολές", δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε τηλεφωνική του συνέντευξη χτες βράδυ στην ΕΡΤ, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρή γλώσσα για τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας, που άσκησαν κριτική σε βάρος του και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή το μπαράζ επιθέσεων των τελευταίων ημερών, με αφορμή την μεταγωγή του Κ. Γιατζόγλου απο τις φυλακές Κορυδαλλού στην Λάρισα.

Ταυτόχρονα όμως ο κ. Τόσκας τόνισε ότι δεν πρέπει να ισοπεδώνονται τα πάντα και να ακυρώνονται μεγάλες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ προανήγγειλε αποτελέσματα και συλλήψεις για υποθέσεις επιθέσεων ακροδεξιών, όπως στο στέκι «Φαβέλα» του Πειραιά, ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε ότι θα αντιμετωπιστούν οι «μπαχαλάκηδες», που δημιουργούν τα επεισόδια, χωρίς να υπάρξει ανοχή για κανέναν.

Για τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την αντίδραση της Αστυνομίας στα τελευταία περιστατικά, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι έκανε οξεία κριτική χτες το πρωί κατά την επίσκεψη του στη ΓΑΔΑ, σε κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες που έδειξαν αδράνεια, ή δεν εφάρμοσαν εντολές, ενώ ειδικά για την επίθεση στη Νοβάρτις είπε ότι δεν δούλεψαν καλά τα μέτρα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σαφείς εντολές για τη φύλαξη του κτιρίου, αλλά και την αστυνόμευση του κέντρου και ειδικότερα της οδού Ερμού.

Για τις επιθέσεις και τις ομάδες που τις πραγματοποιούν ο κ. Τόσκας είπε:

«Αυτές οι ενέργειες βάλλουν κατά της δημοκρατίας, της ελεύθερης έκφρασης, του πανεπιστημιακού ασύλου και της ασφάλειας των πολιτών και αντιμετωπίζονται, αλλά με τον νόμιμο τρόπο. Δεν θέλουμε να μετατρέψουμε την Αθήνα σε αστυνομοκρατούμενη πόλη, όπως ήταν μέχρι το 2014», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός και συμπλήρωσε: «Σεβόμαστε τη θέση της αντιπολίτευσης που ασκεί κριτική, αλλά δεν θα ολισθήσουμε σε μέτρα ακροδεξιάς έμπνευσης και ιδεολογίας».

Για τις απειλές που εξαπολύουν αυτοί που προκαλούν τα επεισόδια, ο κ. Τόσκας είπε ότι αυτοί που τις εκφράζουν θα μείνουν με τις επιθυμίες τους «γιατί δεν θα υπάρξει καμία ανοχή, όπως επίσης δεν θα δώσουμε την ευχαρίστηση σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους απο τέτοιες πράξεις προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά».

Σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που του ασκεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο κ. Τόσκας δήλωσε: «Ο κ. Καμίνης, ως επικεφαλής του δήμου μάλλον προσπαθεί να απωθήσει κόσμο από το να έρθει, και αυτό είναι πολύ κακό για τη χώρα.

Προσπάθησα πολλές φορές να συνεργαστώ μαζί του και να ζητήσω και εγγράφως να εφαρμόσει κάποια μέτρα σχετικά με την ασφάλεια, αλλά δυστυχώς δεν έχει καταλάβει κάποια πράγματα. Καλό θα είναι να ασχοληθεί με θέματα του δήμου του, την καθαριότητα και την φροντίδα κάποιων περιοχών και να συνεργαστεί μαζί μας για θέματα ασφάλειας για να έχουμε μια πόλη που να προσελκύει κόσμο και όχι να τον απωθεί».

Για την κριτική απο πλευράς συνδικαλιστών της Αστυνομίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός είπε:

«Υπάρχουν συνδικαλιστές που κατά καιρούς κάνουν τους νομικούς και τους προστάτες των θεσμών. Η δουλειά τους είναι άλλη και καλό είναι να μην πέφτουν σε λάθη αστεία και έξω απο κάθε θεσμική ιδιότητα. Να σταματήσουν αυτές τις παρεμβάσεις, που μερικές φορές μπορεί να είναι εργολαβικές».

Για την επίθεση στο στέκι «Φαβέλα», ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι η Αστυνομία έχει επικεντρωθεί στην υπόθεση και θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα, ενώ έκρινε ότι δεν υπάρχει διείσδυση της Χρυσής Αυγής στις τάξεις των αστυνομικών, πέρα από ένα ποσοστό που αντιστοιχεί και στον γενικό πληθυσμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμού του 17χρονου

Ελλάδα 09.01.2026
Φυγαδεύτηκε από το δικαστικό μέγαρο

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Κόσμος 09.01.2026
Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, υποστήριξε ότι ομάδες ανθρώπων «με πρόθεση την καταστροφή» προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της χώρας, με στόχο να ικανοποιήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Κόσμος 09.01.2026
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Κόσμος 09.01.2026
Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα

Απίστευτο σκηνικό με θύμα τον Γιώργο Κούτσια – Του επιτέθηκε συμπαίκτης του

Αθλητικά Νέα 09.01.2026
Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στο φιλικό Βικτόρια Πλζεν – Λουγκάνο και προς τιμήν του δεν αντέδρασε καθόλου.

Πάτρα: Πώς πήγαν να «καλύψουν» τον φόνο του 30χρονου ‑ Καθάρισαν με χλωρίνη και ξήλωσαν κάμερες

Ελλάδα 09.01.2026
Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου σε κλαμπ στην Πάτρα, με τις κινήσεις των ιδιοκτητών να διαγράφουν ξεκάθαρη απόπειρα συγκάλυψης

Στο δικαστήριο οι ιδιοκτήτες του μπαρ στο Κραν Μοντανά: Το παρελθόν με τις αρχές και το βίντεο που προκάλεσε οργή

Κόσμος 09.01.2026
Το παρελθόν τους με τις αρχές και το βίντεο από το μοιραίο βράδυ.

Χρήστος Πολίτης: Πότε θα γίνει η τελετή αποτέφρωσης

Ελλάδα 09.01.2026
Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό Χρήστο Πολίτη

Πάτρα: Συναγερμός για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας

Ελλάδα 09.01.2026
Η Λόρα Λ έχει ύψος 1,60 μ., είναι 50 κιλά, έχει ξανθοκόκκινα μαλλιά και γαλάζια μάτια