E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάνω από 30 οι νεκροί από τα 7,5 ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αγωνίζονται

Δημοσίευση 27/2/2018 | 11:39

Πάνω από 30 οι νεκροί από τα 7,5 ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό 7,5 βαθμών που συγκλόνισε το κεντρικό τμήμα της Παπούας-Νέας Γουινέας, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό των τοπικών μέσων ενημέρωσης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αγωνίζονται για να φτάσουν σε ορεινές ζώνες που επλήγησαν από τον σεισμό.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν εν γένει διακοπεί, αλλά η εφημερίδα PNG Post Courier γράφει επικαλούμενη τον επαρχιακό διοικητή της Χίλα, Ουίλιαμ Μπάντο, ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Μέντι, ενώ άλλοι 18 πέθαναν στα περίχωρά της.

Ο ιστότοπος "Παπούα-Νέα Γουινέα Σήμερα" αναφέρει επίσης επικαλούμενος τον καθολικό ιερέα Πίους Χαλ, ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Σε περίπου 300 υπολογίζονται την ίδια ώρα οι τραυματίες, αν και κανένας από τους απολογισμούς αυτούς δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

Κυβερνητική ομάδα που θα κάνει αποτίμηση της κατάστασης, βοηθούμενη από στρατιωτικούς, θα μεταβεί σήμερα στην περιοχή για να προσπαθήσει να αξιολογήσει το μέγεθος των απωλειών και των ζημιών.

"Μόλις θα έχουμε πληροφορίες θα τις δώσουμε στη δημοσιότητα", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Ισαάκ Λούπαρι.

Το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS) ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 90 χλμ νότια της Ποργκέρα, στην ορεινή επαρχία Ένγκα και είχε εστιακό βάθος 35 χλμ. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 3:45 τοπική ώρα (19:45 ώρα Ελλάδος της Κυριακής) και δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σεισμοί σημειώνονται συχνά στην Παπούα-Νέα Γουινέα, η οποία βρίσκεται στην "ζώνη του πυρός" του Ειρηνικού, όπου συναντώνται τεκτονικές πλάκες, και υπάρχει συχνή σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Είχε το παρατσούκλι το «Στόμα του Νότου»

Μυτιλήνη: Έξι χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που πυροβόλησε αδέσποτο γατάκι

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Σε βάρος του εκτός από την καταδικαστική απόφαση έχει επιβληθεί και πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ

Παράξενη υπόθεση στην Ισπανία: 71χρονη ηθοποιός αποκτά παιδί με το σπέρμα του νεκρού γιου της

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Ισπανίδα ηθοποιός εκπλήρωσε την τελευταία επιθυμία του αποβιώσαντος γιου της και με τη βοήθεια του κατεψυγμένου σπέρματός του, μέσω παρένθετης μητέρας, απέκτησε την κόρη... του υιού της.

Τουρκία – Πυρά της αντιπολίτευσης σε Ερντογάν για την «Γαλάζια Πατρίδα»: «Η Ελλάδα εργάζεται όλο το 24ωρο»

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν για διπλωματική αποτυχία

Διακόπηκαν για μία ώρα τα δρομολόγια του Προαστιακού στη γραμμή του Κιάτου λόγω φωτιάς στη Νέα Ζωή

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Δρομολογήθηκαν λεωφορεία της Hellenic Train προκειμένου να αναλάβουν τη μεταφορά των επιβατών στον τελικό προορισμό τους

Πρώτο ύποπτο κρούσμα χανταϊού εκτός του MV Hondius: Εντοπίστηκε σε Γάλλο που ήταν στην ίδια πτήση με επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Είναι το πρώτο άτομο που προσβλήθηκε από την ασθένεια και δεν επέβαινε στο πλοίο

H Ryanair φεύγει από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Εκφράζει έντονη διαφωνία στην αύξηση των τελών αεροδρομίου

Τραγωδία στην Αίγινα με νεκρό μωρό 1,5 έτους

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Οι Αρχές να διερευνούν τις συνθήκες της τραγωδίας

«Λευκά να βάλετε, όχι μαύρα»: Αύριο, Πέμπτη η κηδεία του 21χρονου Νικήτα που δολοφονήθηκε στο Ηράκλειο

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
«Όχι μαύρα για τον άγγελό μας» - Στο πένθος όλο το χωριό Χώνος Μυλοποτάμου

Νεκρός βρέθηκε δικαστής που επέβαλε βαρύτερη ποινή κάθειρξης στην πρώην πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας

Κόσμος 06.05.2026
Η 53χρονη Κιμ Κέον Χε είναι η σύζυγος του πρώην προέδρου της χώρας Γιουν Σουκ Γέολ