E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προβάδισμα 9,7% για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Ο πρωθυπουργός «χάνει έδαφος» λόγω Σκοπίων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/2/2018 | 20:14

Προβάδισμα 9,7% για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 9,7% στη Νέα Δημοκρατία δίνει η πρώτη δημοσκόπηση που διενεργείται μετά τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και τη συζήτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο "Novartis".

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται αύριο στο Βήμα της Κυριακής, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 34,9% έναντι 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Αυξημένα είναι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής η οποία συγκεντρώνει 9,4% και μονομαχεί για την τρίτη θέση με το Κίνημα Αλλαγής το οποίο λαμβάνει το 8,4%. Το ΚΚΕ κινείται στο γνώριμο 7%, η οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κινούνται κάτω από το όριο του 3% ενώ με τα σημερινά δεδομένα οριακή είναι και η είσοδος της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή.

Αναλυτικά η κατανομή των ποσοστών έχει ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 25,2%
ΝΔ 34,9%
Χρυσή Αυγή 9,4%
Κίνημα Αλλαγής 8,4%
ΚΚΕ 7%
ΑΝΕΛ 2,5%
Ένωση Κεντρώων 3,0%
Λαϊκή Ενότητα 1,9%
Εθνική Ενότητα 1,5%
Ελληνική Λύση 1,5%
Άλλο 4,7%

Από τη δημοσκόπηση είναι εμφανές πως η κυβερνητική διαχείριση του ονοματολογικού πλήττει σημαντικά της απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς καταγράφεται μεγάλη υποχώρηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στη βόρεια Ελλάδα.

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, οι εξελίξεις είναι ευνοϊκές για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ενισχύεται από τα εθνικά ζητήματα που είναι ανοιχτά, όπως Σκοπιανό και βέβαια η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο.

H κυβέρνηση αξιολογείται αρνητικά από το 72% των ερωτηθέντων και ο Αλέξης Τσίπρας από το 68%

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 68% αρνητικών εντυπώσεων και ο Κυρ. Μητσοτάκης παρότι είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός χάνει στην «πρωθυπουργική εικόνα»

Πρώτος σε δημοστικότητα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης (39%) ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 37%, ο Δημήτρης Κουτσπούμπας με 34%μαζί με τον Βασίλη Λεβέντη. Τέταρτος ο Σταύρος Θεοδωράκης με 33%, τον οποίο ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 29%, ο Πάνος Καμμένος με 22% και τελευταίος ο Νικος Μιχαλολιάκος με 12%.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boeing: Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη

Κόσμος Χτες
Πριν από λίγες εβδομάδες είχε αυτοκτονήσει πρώην υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα παραγωγής και ασφαλείας

Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Οικονομία Χτες
Η θέση της Ελλάδας

Φωτιά τώρα στη Βοιωτία ‑ Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Ελλάδα Χτες
Μεγάλη φωτιά στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας

Φρiκη στην Κρήτη: Βίντεο «καίει» το νονό που βiαζε το βαφτιστήρι του

Ελλάδα Χτες
O 51χρονος ισχυρίστηκε πως είναι «άρρωστος»

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Οικονομία Χτες
Η τιμή των πουλερικών αυξήθηκε αφενός λόγω των σημαντικών εισαγωγών από χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και λόγω της μείωσης της παραγωγής

Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες

Ελλάδα Χτες
Ο σύζυγός της άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδε δύο μηχανές να έρχονται από το φανάρι η μία δίπλα από την άλλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα