E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπόθεση Novartis: Με 10 κάλπες η ψηφοφορία

Τι αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων

Δημοσίευση 20/2/2018 | 17:52

Υπόθεση Novartis: Με 10 κάλπες η ψηφοφορία

Σε δέκα κάλπες που θα οδηγούν σε παραπομπή ή όχι των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα η αυριανή ψηφοφορία για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Πάντως, η σύγκρουση πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης δεν εστιάστηκε στον αριθμό των καλπών – αν θα είναι 10 ή 1 - αλλά στο αν η διαδικασία της ψηφοφορίας θα είναι προσωποποιημένη ή όχι. Αν δηλαδή οι βουλευτές θα ψηφίζουν ξεχωριστά για κάθε εμπλεκόμενο πολιτικό πρόσωπο την παραπομπή του ή όχι.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για απρόσωπη ψηφοφορία με μία κάλπη όπου οι βουλευτές θα εκφράζουν γενικά την θέση τους για το αν επιθυμούν ή όχι συγκρότηση προανακριτικής.

Δεν αποκλείεται νέος γύρος εντάσεων για τη διαδικασία

Ωστόσο, αύριο στην Ολομέλεια δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέος γύρος εντάσεων για τα διαδικαστικά και να αποφασιστεί τελικά η ψηφοφορία να γίνει με μια κάλπη και ένα ψηφοδέλτιο που θα περιλαμβάνει τα ονόματα των δέκα πολιτικών προσώπων!

Σε κάθε περίπτωση η «καλπολογία» που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τα κομματικά επιτελεία της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης εξυπηρετεί επικοινωνιακά παιχνίδια αλλά θέτει υπό αμφισβήτηση το πληγωμένο κύρος του κοινοβουλίου. Είναι προφανές ότι οι δέκα κάλπες εξυπηρετούν την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ταυτίσει την υπόθεση με τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση που υπογράφον οι 154 βουλευτές των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ζητούν την παραπομπή σε προανακριτική των: Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένου, Ευάγγελου Βενιζέλου , Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λοβέρδου, Άδωνη Γεωργιάδη, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Γιώργοςυ Κουτρουμάνη , Δημήτρη Αβραμόπουλου και Μάριου Σαλμά για την καταγγελλόμενη εμπλοκή τους στην υπόθεση Novartis.

Η συνεδρίαση ξεκινά στις 9 το πρωί

Σε κάθε περίπτωση η αυριανή συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα. Η συζήτηση θα ξεκινήσει με τις τοποθετήσεις των οκτώ εισηγητών των κοινοβουλευτικών ομάδων και ενός εκ των ανεξάρτητων και θα συνεχίσει με γύρο τοποθετήσεων από 16 βουλευτές (6 ΣΥΡΙΖΑ, 3 ΝΔ και ένας από τα υπόλοιπα κόμματα). Επίσης, θα μιλήσουν ο υπουργός Υγείας και ο αναπληρωτής του καθώς και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τον λόγο θα λάβουν και οι 9 από τους 10 προτεινόμενους για παραπομπή (ο κ. Δ. Αβραμόπουλος θα στείλει υπόμνημα καθώς θα απουσιάζει στο εξωτερικό λόγω των υποχρεώσεων ως επίτροπος ΕΕ) ενώ η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

Ελλάδα 10.07.2026
Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Ελλάδα 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

Κόσμος 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της