E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα θύματα της «Mπλε Φάλαινας» δύο έφηβες που πήδηξαν από τον 10ο όροφο

Με τον πιο τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος

Δημοσίευση 20/2/2018 | 15:27

Νέα θύματα της «Mπλε Φάλαινας» δύο έφηβες που πήδηξαν από τον 10ο όροφο

Με τον πιο τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος στη ζωή δύο έφηβων κοριτσιών από τη Ρωσία, που πιστεύεται ότι αυτοκτόνησαν εξαιτίας της «Μπλε Φάλαινας», ενός φονικού διαδικτυακού παιχνιδιού το οποίο έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα δεκάδες ζωές.

Οι δύο ετεροθαλείς αδερφές βρέθηκαν νεκρές στο χιόνι κάτω ακριβώς από ένα δεκαόροφο κτίριο στην περιοχή Ιζέβσκ.

Η 15χρονη Αναστάσια Σβεροζαρόβα και η 12χρονη Μαρία Βινογκραντόβα «γύρισαν» μάλιστα και ένα σύντομο βιντεάκι πριν από το μοιραίο άλμα, αποχαιρετώντας τους γονείς τους και λέγοντας ότι τους αγαπούν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η Μαρία ήταν «πολύ άσχημα ψυχολογικά» το τελευταίο διάστημα, επειδή η μητέρα της της είχε απαγορεύσει να βλέπει το αγόρι της, εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας της.

Μάλιστα, φέρεται να την είχε πάει με το ζόρι και σε ένα γυναικολόγο, αφού το κορίτσι είχε προχωρήσει τις σχέσεις της με τον έφηβο νεαρό.

Όπως δήλωσαν σε τοπικά ΜΜΕ φίλοι των κοριτσιών, οι καυγάδες στο σπίτι τους ήταν συνεχείς, κάτι που είχε επιβαρύνει και τη διάθεση της άλλης κόρης, της Αναστάσια.

Το αποτέλεσμα ήταν τα δύο κορίτσια να έχουν απομονωθεί από τις παρέες τους το τελευταίο διάστημα, κάτι που τις έκανε «ιδανικά θύματα» για τους επιτήδειους που κρύβονται πίσω από τη «Μπλε Φάλαινα» και άλλα διαδικτυακά παιχνίδια «θανάτου».

Η αστυνομία ερευνά τα κινητά και τη διαδικτυακή δραστηριότητα των δύο κοριτσιών προκειμένου να διαλευκάνει τα αίτια που τις έσπρωξαν στην αυτοκτονία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, δευτερόλεπτα πριν πεθάνει, η Μαρία είχε ποστάρει μια φωτογραφία του αγοριού της στο Ίντερνετ μαζί με καρδούλες, χαμόγελα και το ακόλουθο μήνυμα: «Συγχώρεσέ με, σε παρακαλώ. Σε αγαπώ τόσο πολύ. Ξέρω ότι θα βρεις κάποια καλύτερη από εμένα».

Στη συνέχεια, η αδερφή της, Αναστάσια, κατέγραψε ένα βίντεο με το οποίο αποχαιρετούσε για πάντα τους φίλους της και τους δικούς της.

Πριν από τέσσερις μήνες, ο επικεφαλής του τμήματος καταπολέμησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών είχε προειδοποιήσει ότι, μόλις το 2017, ανακαλύφθηκαν πάνω από 1.300 διαδικτυακές ομάδες που «παίζουν» online παιχνίδια αυτοκτονίας, με τη συμμετοχή πάνω από 12.000 ανήλικων χρηστών.

Παιχνίδια όπως η «Μπλε Φάλαινα» εικάζεται ότι έχουν προκαλέσει μέχρι σήμερα πάνω από 230 αυτοκτονίες, ενώ έχουν συλληφθεί μόλις 19 άτομα (διαχειριστές) που συντόνιζαν τα παιχνίδια ή ενθάρρυναν ευάλωτους νέους να τα δοκιμάσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο