E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς θα ρυθμίσετε σε 12 δόσεις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές

Εγκύκλιος ΑΑΔΕ

Δημοσίευση 20/2/2018 | 13:47

Πώς θα ρυθμίσετε σε 12 δόσεις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές

Την ευκαιρία να εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων όλες τις βεβαιωμένες οφειλές (ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κλπ) που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έχουν οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να πληρώσουν στην ώρα τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Η υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση γίνεται πλέον ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet. Από τη στιγμή που θα ρυθμίσουν σε δόσεις τις οφειλές τους οι φορολογούμενοι γλιτώνουν από τον εφιάλτη των κατασχέσεων ενώ όσοι βρίσκονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων δεν κινδυνεύουν να την χάσουν.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με εγκύκλιο της παρέχει πρόσθετες διευκρινίσεις για την υπαγωγή μη ληξιπρόθεσμων οφειλών στην πάγια ρύθμιση.

Ολη η εγκύκλιος

«Με τις διατάξεις του άρθρου 114 του ν. 4514/2018 τροποποιούνται οι διατάξεις της υποπαρ. Α2 της παρ. Α του άρθρου πρώτου του ν.4152/2013 («πάγιας» ρύθμισης), έτσι ώστε να είναι δυνατή η υπαγωγή στην εν λόγω ρύθμιση και των βεβαιωμένων μη ληξιπρόθεσμων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η φορολογική συνείδηση των φορολογουμένων, οι οποίοι βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, ωστόσο, επιθυμούν να τακτοποιήσουν τις βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση οφειλές τους και πριν παρέλθει η νόμιμη προθεσμία καταβολής τους.

Ειδικότερα:

1.Στη ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων (κατά Κ.Ε.Δ.Ε.και Κ.Φ.Δ.) στη Φορολογική Διοίκηση (Δ.Ο.Υ., Ελεγκτικά Κέντρα) ληξιπρόθεσμων, έως και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο (αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών). Στις οφειλές αυτές συγκαταλέγονται και τυχόν οφειλές υπέρ τρίτων (Ν.Π.Δ.Δ.κλπ.), εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά.

2.Στη ρύθμιση δύνανται να υπαχθούν, εφόσον αιτηθεί ο οφειλέτης:

α) οι βεβαιωμένες, έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική αναστολή και

β) οι βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες, έως και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, οφειλές ή δόσεις οφειλών σύμφωνα με τη νέα τροποποίηση.

Επισήμανση:

- Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες των μία βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο αιτών δύναται να επιλέξει, κατά την ημερομηνία της αίτησης, την υπαγωγή στη ρύθμιση μιας ή περισσότερων εξ' αυτών ή δόσεων αυτών.

Με τη νέα τροποποίηση ο οφειλέτης δύναται να υπαγάγει τις νέες οφειλές του στη Φορολογική Διοίκηση σε πρόγραμμα τμηματικής καταβολής πριν λήξει η νόμιμη προθεσμία καταβολής τους, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις των διατάξεων της υποπαρ. Α2 της παρ. Α του άρθρου πρώτου του ν.4152/2013.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντερλεχτ – ΑΕΚ 1‑1 στο Λόττο Παρκ: ισοφάριση Ελίασον, ραντεβού πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι Βέλγοι προηγήθηκαν με Ντόλμπεργκ, ο Στρακόσα κράτησε όρθια την Ένωση και ο Ελίασον «υπέγραψε» το 1-1 πριν από τη μεγάλη ρεβάνς στην OPAP Arena.

Λευκάδα: Καταγγελίες τουριστών και κατοίκων για εισιτήριο 10 ευρώ σε δημόσια παραλία

Ελλάδα Χτες
Ιδιοκτήτης οικοπέδου στην περιοχή Αγιοφύλι φέρεται να ζητά αμοιβή για να περάσουν από τον χώρο του στην παραλία

Βόλος: 18χρονος προσπάθησε να ξεφύγει από συμπλοκή και καρφώθηκε το πόδι του σε μπετόβεργα

Ελλάδα Χτες
Η Πυροσβεστική έκοψε με τροχό τη σιδερόβεργα από τον μηρό του νεαρού

Απορρίφθηκε πρόστιμο εκατομμυρίων για τον Τραμπ επειδή θεωρήθηκε «υπερβολικό»

Κόσμος Χτες
Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση για πρόστιμο εκατομμυρίων για τον Ντόναλντ Τραμπ, επειδή, μεταξύ άλλων, θεωρήθηκε «υπερβολικό». Τι αφορά η υπόθεση.

Συγκλονίζει η ιατροδικαστική έκθεση των θυμάτων που απανθρακώθηκαν στο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα Χτες
Οι νεκροί που έφεραν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν ζωντανοί μέχρι τη στιγμή που το φορτηγό έπεσε πάνω τους και ξέσπασε μεγάλη φωτιά

Guardian: Απόρρητα στοιχεία του ισραηλινού στρατού δείχνουν ότι το 83% των νεκρών στη Γάζα είναι άμαχοι

Κόσμος Χτες
«Πέντε στους έξι Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα ήταν άμαχοι»

1 στους 5 Έλληνες στερείται πρόσβασης σε κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με Eurostat

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον μέσο όρο να περιορίζεται μόλις στο 3,6%.

Ryanair: Χαοτικός ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας της Ελλάδας ‑ Καλεί την Κομισιόν να παρέμβει

Ελλάδα Χτες
Η αεροπορική εταιρεία καταγγέλλει καθυστερήσεις σε πάνω από 5.000 πτήσεις λόγω ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα

Οπαδός της Σάμσουνσπορ ανέμιζε σημαία με τον Κεμάλ στο Παναθηναϊκό Στάδιο ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Οπαδοί της τουρκικής ομάδας βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ανέμισαν τη σημαία της ομάδας τους που απεικονίζει τον Κεμάλ, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό

Γάζα ‑ Ο ισραηλινός στρατός ζητά εκκένωση νοσοκομείων πριν την εισβολή στο βορρά

Κόσμος Χτες
Ο στρατός ζητά από ιατρικούς φορείς και διεθνείς οργανώσεις στο βόρειο τμήμα να προετοιμάσουν την οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού προς τα νότια