«Για μια γυναίκα» μια μουσική παράσταση ντυμένη με παλιά τραγούδια του έρωτα
Ο Δαυίδ Ναχμίας φιλοτέχνησε ένα δίωρο ταξίδι στα τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή
Δημοσίευση 20/2/2018 | 13:12

Στους καλλιτέχνες που έζησαν τα δημιουργικά τους χρόνια απ' την αρχή του Ελληνικού εικοστού αιώνα μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '50, κληρώθηκε η απεικόνιση του εσωτερικού τοπίου των ανθρώπων τότε.
Μεγάλες πιέσεις σε κάθε επίπεδο δημιούργησαν μορφωμένα τραγούδια για ένα κοινό απαιτητικό, πολύ προσεκτικό στις λεπτομέρειες με αληθινό ενδιαφέρον και προσμονή για το επόμενο δημιούργημα.
Μεγάλα θαύματα συνέβαιναν σε κάθε επίπεδο στη Ρώμη, στο Παρίσι και σ' όλη την Ευρώπη και σα να μην έφτανε η ντόπια σοδιά τραγουδιών, οι Έλληνες αποπειράθηκαν να αδελφωθούν με τους Ευρωπαίους συνανθρώπους τους και να μοιραστούν τις χαρές και τους καημούς τους, τραγουδώντας έναν τεράστιο αριθμό "μεταγλωττισμένων" τραγουδιών που είχαν διαγράψει επιτυχημένη πορεία στον Ευρωπαϊκό ορίζοντα. Ίσως να είναι αυτό το εφαλτήριο της παγκοσμιοποίησης, πολύ πριν βέβαια πέσει η τέχνη κάτω απ' τις ρόδες του μεταμοντέρνου φορτηγού.
Ο Δαυίδ Ναχμίας φιλοτέχνησε ένα δίωρο ταξίδι στα ωραιότερα τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή και παραμένουν ζωντανά, ανθεκτικά και αγαπημένα έως τις μέρες μας. Τάγκο, Φοξ Τροτ, Σουίνγκ, Βαλς, Αττίκ, Γιαννίδης, Χαιρόπουλος, Σουγιούλ, Δανάη, Βέμπο, Γούναρης. Ένα σεργιάνι στη μικρή τέχνη μιας χώρας με ανάταση, που είχε ως προτεραιότητες την ευγένεια, την κομψότητα και την καλαισθησία.
Info:
Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018
Ώρα έναρξης: 21:00
Aίθουσα Εκδηλώσεων Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός
Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 (Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο)
Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη 18€, Α Ζώνη 16€, Β Ζώνη 14€, Εξώστης 8€, ΑΜεΑ 8€
Εισιτήρια θα διατίθονται επίσης και στο εκδοτήριο του Συλλόγου Παρνασσός την ημέρα της παράστασης.
Σημεία προπώλησης: Στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00).