E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέο θρίλερ στα ανοικτά της Κρήτης με «ύποπτο» πλοίο

Επέστρεφε από Λιβύη

Δημοσίευση 13/2/2018 | 15:48

Νέο θρίλερ στα ανοικτά της Κρήτης με «ύποπτο» πλοίο

Μυστήριο καλύπτει τον εντοπισμό, προ τεσσάρων ημερών, από τις υπηρεσίες του Λιμενικού στην Κρήτη φορτηγού πλοίου που ήταν κενό φορτίου, προερχόταν από το λιμάνι Μιζουράτα της Λιβύης και έπλεε στα ανοικτά του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο αυτό, τουρκικής ιδιοκτησίας και με σημαία νησιών του Ειρηνικού Ωκεανού, βρισκόταν υπό επιτήρηση αρκετές φορές - την τελευταία διετία - από ξένες κι ελληνικές λιμενικές αρχές για ενδεχόμενο λαθρεμπόριο.

Ωστόσο το εν λόγω φορτηγό φέρεται να εξέπεμψε αιφνιδιαστικά SOS με επίκληση πρόβλημα που είχε στην άγκυρα. Ομως εκείνο που προβλημάτισε τις λιμενικές αρχές ήταν ότι το «ύποπτο» πλοίο ζήτησε την αρωγή συγκεκριμένου ρυμουλκού από λιμάνι της Κρήτης και δήλωσε Έλληνα ναυτικό πράκτορα που έχει - σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού στην Αθήνα - εκκρεμή ποινική διαδικασία σε βάρος του, για ύποπτες ενέργειες.

Ωστόσο δεν φέρεται να υπήρξε έλεγχος στο πλοίο ή στο ρυμουλκό σε δεύτερη φάση για τυχόν μεταφορά ύποπτων αντικειμένων στην διάρκεια της εκπομπής του σήματος κινδύνου. Πάντως εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για τις επιλογές του πληρώματός του σε σχέση με την βοήθεια που θα τους προσφερόταν. Οι έλληνες ιδιώτες ωστόσο μιλούν για «απολύτως νόμιμες διαδικασίες».

Σημειώνεται ότι και σε άλλες δυο τρεις περιπτώσεις έχουν εντοπισθεί στην Κρήτη περιστατικά μεταφοράς όπλων κι εκρηκτικών κυρίως μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας.

Η πιο ενδεικτική περίπτωση είναι αυτή τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου 2015 όταν άνδρες του Λιμενικού είχαν πραγματοποιήσει ρεσάλτο στο φορτηγό πλοίο «Haddad 1», περίπου 20 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, οπότε και είχαν βρεθεί δύο κοντέινερ με μισό εκατομμύριο σφαίρες διαμετρήματος 9 χιλιοστών και πάνω από 4.800 τουρκικής κατασκευής καραμπίνες.

Στον δικαστικό φάκελο που σχηματίσθηκε υπήρχαν αναφορές για παράνομο εφοδιασμό με όπλα και πυρομαχικά της οργάνωσης «Libya Dawn», η οποία ήλεγχε την περιοχή της Μιζουράτα της Λιβύης και δεν ανήκε μεταξύ των αναγνωρισμένων από τη διεθνή κοινότητα και τις Αρχές της Τρίπολης ένοπλες ομάδες. Τα επτά μέλη του πληρώματος, (από Συρία, Λίβανο κλπ) και Ινδοί τον Μάρτιο του 2017 καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε κάθειρξη 15 ετών. Ωστόσο σε δίκη που πραγματοποιήθηκε προ μερικών ημερών στον Πειραιά, σε δεύτερο βαθμό, τα μέλη του πληρώματος - εκπροσωπούνταν νομικά από τον δικηγόρο του επινείου κ Ιωάννη Γλύκα - απηλλάγησαν. Επιπλέον η ποινή του πλοίαρχου μειώθηκε στα 13 χρόνια. Ο κ Γλύκας αναφέρθηκε σε μια απολύτως αιτιολογημένη απόφαση, αφού στη διάρκεια του δικαστηρίου αναδείχθηκε ότι οι ναυτικοί δεν γνώριζαν οτιδήποτε για το παράνομο φορτίο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρένο στα ενοίκια από το 2026 – Πώς η κυβέρνηση θέλει να ρίξει τα ενοίκια με ανακαινίσεις και πλαφόν

Οικονομία 07.01.2026
Πάγωμα μισθωμάτων, επιδότηση ανακαινίσεων και νέοι κανόνες στην αγορά κατοικίας

Εφυγε από τη ζωή στα 31 του ο δημοσιογράφος Οδυσσέας Πάππος

Ελλάδα 07.01.2026
Σε ηλικία 31 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος της `Καθημερινής` Οδυσσέας Πάππος.

Δήμαρχος Αη Στράτη: Ανήμερα των Θεοφανείων αποκάλυψε τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο

Ελλάδα 07.01.2026
Η δημόσια εξομολόγηση για τον καρκίνο και το μήνυμα δύναμης στους κατοίκους

Διορθώσεις στο Ε9: Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τον ΕΝΦΙΑ

Οικονομία 07.01.2026
Σημαντικός ο έλεγχος της προεπισκόπησης της περιουσιακής κατάστασης πριν από την οριστικοποίηση της δήλωσης

Ο Τραμπ θα επιχειρήσει για τέταρτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ να αγοράσει την Γροιλανδία

Κόσμος 07.01.2026
Η χρήση του στρατού είναι πάντα μια επιλογή, λέει ο Λευκός Οίκος

Με ήρωα τον Μοναστηρλή στα πέναλτι, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους 8 του Κυπέλλου, 5‑4 τον Ατρόμητο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο 21χρονος Δημήτρης Μοναστηρλής απέκρουσε στην τελευταία εκτέλεση του Καραμάνη

Συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Γαλλία και Βρετανία θα αναπτύξουν δικά τους στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης

Ελλάδα Χτες
Ο Μακρόν ανακοίνωσε συμφωνία Ουκρανίας και συμμάχων για ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας, στο πλαίσιο της Διακήρυξης του Παρισιού, μετά τη συνεδρίαση της Συμμαχίας των Προθύμων

Πέθανε η Τόνια Καζιάνη – Η αγαπημένη ηθοποιός ήταν 80 ετών

Ελλάδα Χτες
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία

Σέρρες: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 16χρονος που ξυλοκόπησε τον 17χρονο

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη και η μητέρα του κατηγορουμένου για παραμέληση ανηλίκου

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Μαθητής Γυμνασίου έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από την Υψηλή Γέφυρα

Ελλάδα Χτες
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε το νεαρό στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Φρένο στα ενοίκια από το 2026: Πάγωμα μισθωμάτων, επιδότηση ανακαινίσεων και νέοι κανόνες στην αγορά κατοικίας

Οικονομία Χτες
Δέσμη παρεμβάσεων με «κλειδωμένα» ενοίκια έως 5 χρόνια, επιδότηση έως 300 €/τ.μ. για κλειστά ακίνητα και διοικητικό καθορισμό τιμών στις νέες οικοδομές