E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Η Ωραία Ελένη» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ

H ξεκαρδιστική οπερέτα - έκπληξη που κέρδισε κοινό και κριτικούς, από τις 25 Ιανουαρίου στο θέατρο του ΙΜΚ

Δημοσίευση 12/2/2018 | 17:44

«Η Ωραία Ελένη» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 15/2/2018 έως 17/2/2018
ΦΕΒ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Ωρα προσέλευσης: 20:30

από 10 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

H Ωραία Ελένη, η ξεκαρδιστική οπερέτα - έκπληξη που κέρδισε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά, από τις 25 Ιανουαρίου στο θέατρο του ΙΜΚ, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ και μουσική διεύθυνση Χρύσας Γρένδα – Γιάννη Τσανακαλώτη

Η γνωστότερη φάρσα του Offenbach, είναι μια σάτιρα που δεν χαρίζεται σε κανέναν, ένα έργο με μελωδίες που δημιούργησαν σχολή, μια μουσική κωμωδία που, από τις πρώτες νότες ως το φινάλε, συνδυάζει ευρηματικά υπέροχες μουσικές ερμηνείες με σκηνές αυθεντικής αίσθησης του χιούμορ.

Έρωτας, μοιχεία, σκηνές ζηλοτυπίας, ναυαγοσωστικά κόλπα, μεταμφιέσεις και μαντικές τεχνικές χαρίζουν άφθονο γέλιο. Ενάντια στη φήμη που θέλει το λυρικό θέατρο ένα θέαμα αποκλειστικά για λίγους και «εκλεκτούς» και την οπερέτα ένα είδος παρωχημένο - μουσειακό, η  Ωραία Ελένη αναδεικνύει το λαϊκό και προσιτό χαρακτήρα του συγκεκριμένου θεατρικού είδους προτείνοντας μια νέα ριζοσπαστική ανάγνωση.
 

Μέσα από μια ανανεωμένη και σύγχρονη ματιά -σκηνοθετικά, κινησιολογικά και ερμηνευτικά- η Ωραία Ελένη μιλάει ελληνικά και σκιαγραφεί ανάλαφρα αλλά χωρίς περιστροφές, μια κοινωνία που κάνει ό, τι μπορεί για να μη βρεθεί αντιμέτωπη με την πικρή αλήθεια της καθημερινότητας.


Το έργο

Στην κατά Offenbach εκδοχή, η μυθική ηρωίδα βρίσκεται εγκλωβισμένη σ’ ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον, διψασμένο για δύναμη και εξουσία. Έναν κόσμο που,  μόνιμα και εμμονικά, αρνείται να αντιμετωπίσει τη σήψη που τον κατατρώει. Εγωπαθείς βασιλιάδες, κακομαθημένα πριγκιπόπουλα, διεφθαρμένοι ιερείς, συνθέτουν τον σουρεαλιστικό καμβά της ιστορίας.

Ο συνθέτης χρησιμοποιεί την ηρωίδα του ως σύμβολο της προσωπικής ελευθερίας του ατόμου και της απελευθέρωσής του από τις στείρες κοινωνικές συμβάσεις που μας κρατούν δέσμιους μέχρι και σήμερα.

«Χρησιμοποιώντας το πολύτιμο υλικό του, θελήσαμε με χιούμορ και υπαινικτικά σαρκαστική διάθεση, όπως αυτός προστάζει, να στήσουμε μια φωτεινή και ευφάνταστη παράσταση που στόχο της έχει να ξαναδώσει στην κωμική όπερα τον λαϊκό της χαρακτήρα. Η ελληνική απόδοση του libretto και οι άμεσα αναγνωρίσιμες εικόνες στις οποίες βασιστήκαμε για τη δημιουργία αυτής της δουλειάς, συνθέτουν ένα θέαμα εύληπτο και ευφρόσυνο για τον σύγχρονο θεατή» σημειώνουν οι δημιουργοί της παράστασης.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

11ο Edessa Short Film Festival: Η μαγεία του κινηματογράφου επιστρέφει στην πόλη των νερών

Φεστιβάλ 18.06.2026
4 & 5 Ιουλίου 2026 - Cine Καταρράκτες, Περιοχή Μύλοι, Έδεσσα - Είσοδος Ελεύθερη

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια

Μουσική 18.06.2026
Το αγαπημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Ο 12ος Πίθηκος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών – Παρουσιάζει ζωντανά το «Ζούγκλα»

Μουσική 18.06.2026
Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής hip hop σκηνής ανεβαίνει στη σκηνή της Σταυρούπολης την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026.

ΜΠΛΙΠ ΦΕΣΤ 26: Ποιοι εμφανίζονται στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Εύβοιας;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Τρεις ημέρες non-stop μουσικής με δύο stages και πάνω από 50 καλλιτέχνες στο Platanenhof της Κύμης, από 3 έως 5 Ιουλίου 2026.

Avli Music Festival 2026: Ποιοι εμφανίζονται σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο τον Ιούλιο;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Έξι βραδιές με ζωντανή μουσική στις Κυκλάδες από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2026, με εισιτήρια διαθέσιμα στο ticketmaster.gr.

Akylas – Press Start Tour στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 17.06.2026
Ο καλλιτέχνης που έγινε viral με το «Ferto» φέρνει το πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό party στη Θεσσαλονίκη

Πάνος Μουζουράκης στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ‑ Τι να περιμένουμε τον Ιούνιο;

Μουσική 17.06.2026
Ο Πάνος Μουζουράκης εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026, στις 21:05, παρουσιάζοντας live και το νέο του single «Τι Ωραίο».

14ο Thessaloniki Pride 2026: Ποιοι εμφανίζονται στη σκηνή και πότε γίνεται η πορεία

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και κορυφώνεται το Σάββατο 20 Ιουνίου με την πορεία υπερηφάνειας και μεγάλη συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

E-Daily 3.Left 15.06.2026
BOLIVAR BEACH BAR18/06

Οι Einstürzende Neubauten έρχονται στη Μονή Λαζαριστών

E-Daily 3.Left 15.06.2026
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/06