E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάσσαρης: Θέλω να πάω στο Αγιο Όρος και να γίνω μοναχός

«Ο άνθρωπος αυτός άλλαξε ριζικά» είπε ο αρχιμανδρίτης που τον γνωρίζει

Δημοσίευση 1/2/2018 | 22:33

Πάσσαρης: Θέλω να πάω στο Αγιο Όρος και να γίνω μοναχός

Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα μέχρι και για ισοβίτες για αυτό και ο Κώστας Πάσσαρης σκέφτεται εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στο Άγιο Όρος.

Τις προθέσεις του διαβόητου ισοβίτη ο οποίος είχε σκοτώσει κατά την απόδραση του πριν αρκετά χρόνια δύο αστυνομικούς, ενώ ήταν γνωστός για το σκληρό του χαρακτήρα αποκάλυψε στη Βουλή ο αρχιμανδρίτης, πατέρας Γερβάσιος Ραπτόπουλος.

Ο τελευταίος είχε κληθεί στην επιτροπή της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα και ενημέρωσε τους βουλευτές του για την κατάσταση στις φυλακές, αλλά και για την μεταμέλεια που επιδεικνύουν κακοποιοί αλλά και εγκληματίες.

Ο Γερβάσιος Ραπτόπουλος είπε ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα των κρατουμένων είναι η συνεχής απαξίωση τους από τον κόσμο και μιλώντας για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Εκκλησία υποστήριξε οτι η αγάπη που προσφέρουν οι ιερωμένοι μιλούν στις καρδιές των κρατουμένων.

Κατέθεσε ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Κώστα Πάσσαρη. Ο κακοποιός εκτίει την ποινή της φυλάκισης ισοβίου κάθειρξης σε μια φυλακή επάνω στα Καρπάθια Όρη στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας,

«Ο άνθρωπος αυτός άλλαξε ριζικά» είπε ο αρχιμανδρίτης και εξήγησε ότι αρχικά μέσα στη φυλακή μας είπε ο ιερέας «όταν ήρθε τρέμαμε να μην τον συναντήσουμε, γιατί φοβόμασταν να μη μας πνίξει. Τώρα το έχουμε καύχημα, καμαρώνουμε και υπερηφανευόμαστε αν μπορέσουμε να μιλήσουμε μαζί του, γιατί ήταν λύκος και έγινε αρνάκι».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι πρόσφατα όταν έγινε μια εκδήλωση για τα σαράντα χρόνια διακονίας στον χώρο των φυλακών, εντός και εκτός Ελλάδος τηλεφώνησε Κωνσταντίνος Πάσσαρης, εξαιτίας του οποίου παραιτήθηκαν τέσσερις Στρατηγοί από την Ελληνική Αστυνομία, γιατί τους ξέφευγε μέσα από μπλόκα που ήταν αδύνατον άνθρωπος να ξεφύγει, μας είπε: «Απόψε εγώ θα κάνω πολύ προσευχή, ώστε αύριο η εκδήλωση που έχετε να έχει μεγάλη επιτυχία»

«Είναι ο άνθρωπος ο οποίος δεν θέλει να θυμάται το αμαρτωλό παρελθόν, το αποφεύγει κατά τρόπο εντυπωσιακό και σκέπτεται το παρόν και το μέλλον. Ακόμη, κάνει και λόγο, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να καταλήξει στο Άγιο Όρος και να πάει στα Καρούλια, μία σκήτη φοβερή, κι εκεί να δει, να επιμεληθεί και να ασκηθεί στον αγιασμό της ψυχής του» είπε ο αρχιμανδρίτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακινητοποιήθηκε τρένο της Hellenic Train στο δρομολόγιο Καμίνια ‑ Αγιος Ανδρέας λόγω «αστοχίας υποδομής»

Ελλάδα 09.01.2026
Λόγω αστοχίας υποδομής, σύμφωνα με την εταιρεία, σταμάτησε η αμαξοστοιχία 13353 – Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

Ελλάδα 09.01.2026
Εν αναμονή της συνάντησης στο Μαξίμου, οι αποκλεισμοί χαλαρώνουν, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Ντόναλντ Τραμπ: Προανήγγειλε επίθεση στο Μεξικό;

Κόσμος 09.01.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε μία δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως η χώρα συνεργάζεται καλά με τις ΗΠΑ

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμού του 17χρονου

Ελλάδα 09.01.2026
Φυγαδεύτηκε από το δικαστικό μέγαρο

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Κόσμος 09.01.2026
Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, υποστήριξε ότι ομάδες ανθρώπων «με πρόθεση την καταστροφή» προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της χώρας, με στόχο να ικανοποιήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Κόσμος 09.01.2026
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Κόσμος 09.01.2026
Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα

Απίστευτο σκηνικό με θύμα τον Γιώργο Κούτσια – Του επιτέθηκε συμπαίκτης του

Αθλητικά Νέα 09.01.2026
Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στο φιλικό Βικτόρια Πλζεν – Λουγκάνο και προς τιμήν του δεν αντέδρασε καθόλου.