E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

35 νεκροί από πτώση λεωφορείο σε κανάλι στην Ινδία

Έσπασε το κιγκλίδωμα της γέφυρας

Δημοσίευση 29/1/2018 | 18:33

35 νεκροί από πτώση λεωφορείο σε κανάλι στην Ινδία

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε με φόρα πάνω σε μία παλιά γέφυρα, γκρέμισε τα κιγκλιδώματα και στη συνέχεια βυθίστηκε στα νερά ενός καναλιού στο κρατίδιο της δυτικής Βεγγάλης.

Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, το λεωφορείο που μετέφερε περίπου 50 άτομα έσπασε το κιγκλίδωμα της γέφυρας και έπεσε μέσα στο κανάλι το οποίο συνδέεται με τον ποταμό Τζαλανγί, καθώς ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην προσπάθεια του να αποφύγει ένα άλλο διερχόμενο όχημα.

Μέχρι στιγμής 35 πτώματα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά έχουν ανασυρθεί από τα νερά του ποταμού ενώ ορισμένοι τραυματίες διακομίσθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Έξι άνθρωποι κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν σώοι και ασφαλείς, όπως μεταδίδει το Xinhua και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στον τόπο του δυστυχήματος, εκτός από τις αστυνομικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία κατέφθασε και πλήθος κόσμου το οποίο συγκρούσθηκε με τις αρχές πετώντας πέτρες επειδή, όπως ισχυριζόταν, έφθασαν αργά στην περιοχή. Κάποιοι μάλιστα έβαλαν φωτιά σε ένα αστυνομικό όχημα ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση δακρυγόνων. Όσον αφορά τα αίτια του δυστυχήματος, κάποιοι επιζώντες υποστηρίζουν ότι ο οδηγός έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα ενώ την ώρα που πλησίαζε την γέφυρα μιλούσε στο κινητό.

Αυτό είναι το τρίτο δυστύχημα με λεωφορείο στο κρατίδιο αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στις 17 Ιανουαρίου οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα λεωφορείο έπεσε σε ένα κανάλι, ενώ τρεις μέρες αργότερα άλλοι εννέα σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο έπεσε σε τάφρο. Η Ινδία κατέχει το πιο υψηλό ποσοστό θανατηφόρων τροχαίων παγκοσμίως. Τα περισσότερα οφείλονται κυρίως στην κακή οδήγηση, στους κακοσυντηρημένους δρόμους και τα παλιά οχήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα 148 λεπτά που οδήγησαν στη σύλληψη του Μαδούρο – Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός της επιχείρησης

Κόσμος 05.01.2026
Υπήρχε και ανθρώπινη πηγή εντός της βενεζουελανικής κυβέρνησης

Τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων στον Παναμά: Νεκρή η σύζυγος ‑ Σε κρίσιμη κατάσταση ο άνδρας

Κόσμος 05.01.2026
Τραγωδία για γνωστό ζευγάρι νομικών από την Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια διακοπών στον Παναμά

Τελεσίγραφο Κυβέρνησης: Την Tετάρτη θα εξειδικεύσουμε τα μέτρα για τους αγρότες

Ελλάδα 05.01.2026
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το χθεσινό μπλακ άουτ στα αεροδρόμια, αλλά και για τη Βενεζουέλα

Κρήτη: Έκρηξη σε καυστήρα σπιτιού στην Ανώπολη Χερσονήσου – Νεκρός 34χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Τι αλλάζει στην ετήσια άδεια το 2026

Οικονομία 05.01.2026
Πώς θα χορηγούνται οι άδειες στους εργαζόμενους το νέο έτος.

FIR Αθηνών: Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Ελλάδα 05.01.2026
Προκαταρκτική εξέταση για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία αεροσκαφών – Ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Οικονομία 05.01.2026
Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ στην Πάτρα όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος.

Πρέβεζα: Ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Ελλάδα 05.01.2026
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90%: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, μπάνιο και κουζίνα

Οικονομία 05.01.2026
Έρχεται τον Φεβρουάριο του 2026 - Τι καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι, πώς υπολογίζεται η ενίσχυση