E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Για μιάμιση ώρα εγκλωβισμένα παιδιά στο ασανσέρ

Γονείς υποστηρίζουν ότι υπάρχει ανεπάρκεια στα μέτρα ασφαλείας

Δημοσίευση 29/1/2018 | 15:32

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Για μιάμιση ώρα εγκλωβισμένα παιδιά στο ασανσέρ

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Κυριακή 28 Ιανουαρίου ώρα οκτώ μ.μ. Η όπερα Τόσκα ξεκινά σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ωστόσο, για όσους γνωρίζουν το αριστουργηματικό αυτό έργο, κάτι λείπει από διάφορες σκηνές: «Όλοι περιμέναμε την παιδική χορωδία, ωστόσο, τα παιδιά δεν βρίσκονταν επί σκηνής», λέει η δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός και καθηγήτρια μουσικής κυρία Λίλη Καρατζαφέρη και συνεχίζει:

«Μετά το πρώτο διάλειμμα οι ιθύνοντες μας ενημέρωσαν ότι η παράσταση θα καθυστερούσε λίγο λόγω τεχνικού προβλήματος, λίγο αργότερα ακούσαμε την ίδια ακριβώς ανακοίνωση και στο τέλος θορυβηθήκαμε όταν ζητήθηκε «να μεταβεί γιατρός στα παρασκήνια αν υπάρχει κάποιος ανάμεσα στους ακροατές». Έτσι, μάθαμε ότι η παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής είχε εγκλωβιστεί σε ασανσέρ από τις 20.15 έως τις 21.45! Ντροπή στους υπευθύνους. Όπως έμαθα αργότερα, το συγκεκριμένο ασανσέρ είχε ξαναχαλάσει αλλά κανένα αυτί δεν ίδρωσε. Αυτό στο χωριό μου το ονομάζουν εγκληματική προχειρότητα...».
Τα «κατηγορώ» από την πλευρά των παρευρισκομένων δεν άργησαν να γεμίσουν τόσο το χώρο του Ιδρύματος όσο και τα social media. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του διεθνούς φήμης βαρύτονου Δημήτρη Τηλιακού.

«Την παρουσία πυροσβεστών και γιατρού υπηρεσίας σε ΚΑΘΕ παράσταση της ΕΛΣ και όλων των κρατικών σκηνών είναι το αυτονόητο που πρέπει να εξασφαλίσει το ανάξιο αυτό κράτος ΤΩΡΑ, που μεριμνά για την ασφάλεια των πολιτικών και αδιαφορεί εγκληματικά γι αυτή των πολιτών... Τη συμπαράσταση μου στα υπέροχα παιδιά της χορωδίας που εγκλωβίστηκαν για περισσότερο από μιάμιση ώρα στο ασανσέρ, «έχασαν» την είσοδο τους στην παράσταση αλλά όχι το χαμόγελο τους» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Τι απαντά εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Στην αντίπερα όχθη, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει στο protothema.gr ότι τα πράγματα δεν έχουν έτσι όπως τα παρουσιάζουν γονείς και παρευρισκόμενοι.

«Αρχικά θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή διερευνούμε το όλο ζήτημα και πως η καθηγήτρια της χορωδίας αποφάσισε να βάλει και τα σαράντα παιδιά μέσα στο ασανσέρ το οποίο και σταμάτησε μεταξύ δύο ορόφων. Θέλω επίσης να επισημάνω ότι η κατασκευάστρια εταιρία του εν λόγω ασανσέρ είχε μόλις αποχωρήσει από το ίδρυμα και πως βρισκόταν εκεί για την συντήρησή του. Με το που ειδοποιηθήκαμε, έσπευσε αμέσως στο σημείο η δική μας εταιρία συντήρησης ξεκινώντας την επιχείρηση του απεγκλωβισμού ενώ καλέσαμε ξανά και την κατασκευάστρια εταιρία.

Η καθυστέρηση του απεγκλωβισμού οφείλεται στο ότι το ασανσέρ κατέβαινε πολύ αργά μέχρι να φτάσει στον όροφο και να βγουν τα παιδιά. Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι το Ίδρυμα διαθέτει μόνιμες νοσηλεύτριες οι οποίες βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλάι των παιδιών κι αν ζητήθηκε γιατρός αυτό συνέβη λόγω του πανικού κάποιων γονέων. Συνεπώς ουδέποτε κινδύνευσε κάποιος και από την πλευρά μας, υπήρξε από την πρώτη στιγμή διαχείριση του γεγονότος», ανέφερε.

Έντονη η διαμαρτυρία των γονέων

Κάποιοι γονείς κάνουν ωστόσο λόγο για ανεπάρκεια και ανόητη απραξία ενώ υποστηρίζουν ότι το θέμα δεν έκλεισε εδώ. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε κάποιος γονιός στα social media: «Κανένας «υπεύθυνος ασφαλείας» του κτηρίου δεν είχε σχέδιο διαχείρισης ενός απλού περιστατικού όπως αποδείχθηκε περίτρανα εκ του αποτελέσματος! Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΉ ΕΙΔΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΊΣ ΣΤΙΣ 21.10 ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΗΦΘΉΚΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΊΑ ΤΟΥΣ!!! Κάποια παιδιά λιποθύμησαν κ δεν είχαν καλέσει προληπτικά ούτε ασθενοφόρο. Ούτε γιατρός υπήρχε ! Ευτυχώς υπήρχε, θεατής της Λυρικής, γιατρός ! Όλα τα παιδιά είναι σοκαρισμένα !

Η αμέλεια τους και η ανικανότητα τους είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ !!! Το πρώτο που κάνεις είναι να καλέσεις την Πυροσβεστική . Δεν διαχειρίζεσαι τρομάρα σας ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΗ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΑΣ το περιστατικό έχοντας, 40 παιδιά σ ένα ασανσέρ για ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΩΡΑ! Ειδοποιείς την Πυροσβεστική!
Οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί (που επίσης οι γονείς καλέσαμε) απόρησαν με την «διαχείριση» και την ΑΝΟΗΤΗ ΑΠΡΑΞΙΑ !!!

Περαστικά στα παιδιά που πήγαν στο νοσοκομείο ..
...ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ τη μαέστρο τους Κωνσταντίνα Πιτσιάκου που ήταν κυριολεκτικά δίπλα τους και όλη τη Λυρική (Καλλιτεχνικό διευθυντή , μαέστρο , καλλιτέχνες , όλους τους εργαζόμενους, ) που αγωνιούσαν μαζί μας ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ τους πυροσβέστες & τους διασώστες του ΕΚΑΒ που φρόντισαν τα παιδιά μας !
Κι αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε ένα απλό περιστατικό κύριοι «υπεύθυνοι ασφαλείας» του ΚΠΙΣΝ ,είστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ και ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ !!!
Μας το αποδείξατε απόψε!» έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλγαρία: Τρεις νεκροί και εκατοντάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες

Κόσμος 04.10.2025
Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο διασώστες

Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ελλάδα 04.10.2025
Πώς θα τιμωρούνται οι παραβάτες του ΚΟΚ

Απίστευτη γκάφα από τον Κουέστα ‑ Έφαγε γκολ πίσω από την σέντρα στην Τουρκία

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής της ήττας της Αντάλιασπορ με 5-2 απέναντι στη Ρίζεσπορ

Το «φιλί» της Σελήνης με τον Κρόνο μεταξύ 5 και 6 Οκτωβρίου ‑ Tι ώρα να το δείτε

Tech + Science 04.10.2025
Το φιλί μεταξύ του συντρόφου της Γης και του « Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «προσέλαβε» για μάνατζερ το ChatGPT

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Για να διαπραγματευτεί το νέο του συμβόλαιο

Έναρξη του αντιγριπικού εμβολιασμού ‑ Για 1η φορά διαθέσιμο το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Ελλάδα 04.10.2025
Υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις για τη χορήγησή του

Δραματικό τέλος για κηπουρό σε βόθρο: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή στους ιδιοκτήτες βίλας στο Ρίο

Ελλάδα 04.10.2025
Ο 55χρονος βρήκε ασφυκτικό θάνατο, όταν κλήθηκε να επισκευάσει μια αντλία λυμάτων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Αρτα: Ολοκληρώθηκε η εκταφή της 28χρονης Σπυριδούλας – Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό της

Ελλάδα 04.10.2025
Απαντήσεις ζητάει η οικογένεια της εγκύου - Τα ερωτήματα που μένουν ανοιχτά

Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε ουκρανικό επιβατικό τρένο ‑Βίντεο με βαγγόνι να φλέγεται

Κόσμος 04.10.2025
Μια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σόστκα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Σοκ στη Βρετανία: Παντρεύτηκε 15χρονη βάσει της σαρία και τη βίαζε μαζί με άλλους 18 άνδρες

Κόσμος 04.10.2025
Οχτώ άνδρες καταδικάστηκαν σε συνολικά 91 χρόνια κάθειρξη για την εκμετάλλευση της ανήλικης