E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η 19χρονη Ειρήνη μίλησε από το Χονγκ Κονγκ κι έδωσε τα ονόματα για την υπόθεση της κοκαΐνης

Ένας Ρουμάνος φαίνεται να είναι το πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/1/2018 | 20:41

Η 19χρονη Ειρήνη μίλησε από το Χονγκ Κονγκ κι έδωσε τα ονόματα για την υπόθεση της κοκαΐνης

Ένας Ρουμάνος φαίνεται να είναι το πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση της 19χρονης Ειρήνης που συνελήφθη με κοκαΐνη πριν από σχεδόν τρεις μήνες στο Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1 η νεαρή κοπέλα ήρθε σε επαφή μαζί του μέσω διαδικτύου όσο έμενε στη Μυτιλήνη και εκείνος της υποσχέθηκε ότι θα γίνει μοντέλο.

Η 19χρονη έδωσε τελικά στις κινεζικές αρχές στοιχεία για τον Ρουμάνο, αλλά και για τον πατέρα του. Πρόκειται για αυτούς που την συνόδευσαν ως την Αιθιοπία και της έδωσαν, όπως ισχυρίζεται, τον σάκο με την κρυμμένη κοκαΐνη με την οποία συνελήφθη. «Ο 28χρονος ήταν μπλεγμένος με κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών», αναφέρουν πηγές στον ΑΝΤ1 και ανησυχούν πως όσοι ξέρουν ότι τους «έδωσε» δεν θα αφήσουν σε ησυχία την οικογένεια της κοπέλας.

Με την ανακοίνωση της σύλληψης της Ελληνίδας στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, ο Ρουμάνος εξαφανίστηκε από το νησί, ενώ έκλεισε όλους τους λογαριασμούς του στα social media. Ένα μήνυμα όμως που είχε στείλει σε ανάρτηση της Ειρήνης στις 19 Οκτωβρίου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή τους για Αιθιοπία, τον «καρφώνει».

Θέλοντας να σχολιάσει μια φωτογραφία της θα γράψει στα Αγγλικά, «είναι από το... Χονγκ Κόνγκ;». Εκείνη, σκωπτικά, θα απαντήσει «made in China», για να καταλήξει ο άνδρας από την Ρουμανία: «Ειρήνη ή Χονγκ Κόνγκ ή Τόκιο», με πολλούς να υποστηρίζουν ότι συνθηματικά της έδινε το νέο δρομολόγιο ταξιδιού, χωρίς βέβαια κανείς τους να γνωρίζει τι θα επακολουθούσε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος της οικογένειας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha αποκάλυψε πως η επικοινωνία της Ειρήνης με τους γονείς της ήταν πολύ δύσκολη, λόγω της κακής της ψυχολογικής κατάστασης. «Οι γονείς της είναι εδώ και τέσσερις μέρες στο Χονγκ Κονγκ και βλέπουν καθημερινά την Ειρήνη για μισή ώρα. Στις 14 Φεβρουαρίου θα γίνει μία ακόμη ακρόαση, ήδη οι γονείς της και η ίδια συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν με τον δικηγόρο που πρότεινα και επιλέξαμε. Εκεί θα κληθεί να δηλώσει αν είναι ένοχη ή αθώα. Εκεί υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει μία μικρή αναβολή μέχρι τα τέλη Φλεβάρη, ώστε να δηλωθεί επισήμως στο ακροατήριο από την ίδια αν δηλώνει τελικώς ένοχη ή αθώα», ανέφερε.

«Το τι ακριβώς θα ισχυριστεί έχει σοβαρότατες επιπτώσεις. Αν μεν δηλώσει αθώα, οδηγεί σε δίκη πολύμηνη με πολλές συνεδριάσεις, με συγκρότηση επταμελούς σώματος ενόρκων και με ιδιαίτερα ακριβό κόστος των δικαστικών εξόδων και δικηγορικών αμοιβών και αν τελικά κριθεί ένοχη με βάση την ποσότητα και την καθαρότητα, θα μείνει 23-26 χρόνια στη φυλακή», προσθέτει ο δικηγόρος.

«Η ίδια δηλώνει διαρκώς την αθωότητά της, δηλαδή το ότι δεν γνώριζε για την ποσότητα που έφερε στην κρύπτη του σακιδίου. Είμαι πολύ επιφυλακτικός στο τι να πιστέψω και αυτό διότι ο κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα μέχρι και να ψεύδεται. Απόφαση σε καφενείο δεν θα βγάλω, δεν έχω καμία βεβαιότητα. Μπορεί να λέει όντως την αλήθεια και γι' αυτό να ήταν ανέμελη... Αν δηλώσει ένοχη, ωστόσο, κατεβαίνει στα 16 χρόνια η ποινή και με καλή διαγωγή μειώνεται στα 11! Έχει, λοιπόν, σημασία το τι θα επιλέξουν οι ίδιοι και οι γονείς της. Ο δικός μου ρόλος είναι αυτός. Δεν μπορώ να την υπερασπιστώ στο Χονγκ Κονγκ, αλλά αναλόγως των εξελίξεων της υπόθεσης, θα επιδιώξω την ποινική της δίωξη στην Ελλάδα για να μπορέσω να προχωρήσω σε έκδοση στη χώρα μας, με λίγες πιθανότητες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

Ελλάδα 10.07.2026
Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια