E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκληρό bullying σε μαθητή που παραλίγο να χάσει το μάτι του στην Κοζάνη

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κοζάνης με τραύμα

Δημοσίευση 23/1/2018 | 13:50

Σκληρό bullying σε μαθητή που παραλίγο να χάσει το μάτι του στην Κοζάνη

Περιστατικό άγριο bullying σε σχολείο στην Κοζάνη. Μητέρα καταγγέλλει πως συμμαθητής του 8χρονου γιου της επιχείρησε να του βγάλει το μάτι.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το παιδί της δέχεται συστηματικά bullying, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει συστάσεις στο παρελθόν για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά. Μάλιστα, την Τρίτη 16 Ιανουαρίου έγινε το τελευταίο περιστατικό που ξεχείλισε το ποτήρι για τη μητέρα. Η ίδια δήλωσε:

«Θα μου σκοτώσει το παιδί και μετά θα λάβουν τα μέτρα τους;»

Κατά την καταγγελία της μητέρας το συγκεκριμένο παιδί αποτελεί τον «φόβο και τρόμο» στο σχολείο μιας και επιτίθεται και σε άλλα παιδιά, αλλά «έχει ένα ιδιαίτερο μένος με τον γιο μου», όπως συμπληρώνει η ίδια.

«Παίρνει το κολατσιό του γιου μου και το πετάει κάτω, όπως και τα προσωπικά του αντικείμενα, τον σπρώχνει, τον χτυπάει και χθες κόντεψε να του βγάλει το μάτι!»

Ο ανήλικος μαθητής έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε από τον συμμαθητή του, μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης με τραύμα στο μάτι, όπου του παρασχέθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή από οφθαλμίατρο, ενώ για καλή τύχη του αγοριού δεν υπήρχε σοβαρός τραυματισμός.

Το περιστατικό όπως περιγράφει η μητέρα δεν είναι μεμονωμένο. Πρόκειται για μία κατάσταση στην οποία έχει δώσει χρόνο η ίδια και στη Διεύθυνση του Σχολείου, προκειμένου να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και ως προς τους γονείς του παιδιού οι οποίοι, όπως συμπλήρωσε η μητέρα, δεν φαίνεται να δείχνουν κανένα ενδιαφέρον.

«Η Διεύθυνση του σχολείου προσπαθεί, δεν είπα ότι αδιαφορεί, αλλά δεν είναι αρκετό. Έχουν γίνει επανειλημμένως συστάσεις από το σχολείο στους γονείς του παιδιού».

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν ευθύνεται ένα παιδί για τη συμπεριφορά του, αλλά οι γονείς είναι αυτοί που πρέπει να θέσουν τα όρια ως προς το τι επιτρέπεται μέσα στο σπίτι, στο σχολικό πλαίσιο αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Δεν θα μπορούσε ποτέ να κατηγορηθεί ένα ανήλικο παιδί για τη συμπεριφορά του. Τα παιδιά δυστυχώς είναι δέκτες και καλών και κακών ερεθισμάτων, το πώς θα το επικοινωνήσει ο κάθε γονέας στο παιδί του είναι ένα ζήτημα που σίγουρα είναι διαφορετικό για τον κάθε ένα».

Τέτοια περιστατικά, θα συναντήσετε πολλά σε πολλά σχολεία και δεν ξέρω το λόγο. Δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχει ουσιαστική παρέμβαση από τους αρμόδιους, φοβούνται, δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν, δεν ξέρω» αναφέρει χαρκτηριστικά η μητέρα.

Η συγκεκριμένη κατάσταση όπως περιγράφει η μητέρα του παιδιού επικρατεί εδώ και 3 χρόνια, από όταν ξεκίνησε το Δημοτικό.

Η καταγγέλλουσα μητέρα σκοπεύει να κινηθεί νομικά απέναντι στους γονείς του συμμαθητή του γιου της, προκειμένου να δώσει έναν τέλος στον εφιάλτη του παιδιού της, αφού όπως συμπλήρωσε η ίδια, «Δυστυχώς δε βλέπω να συνεννοούμαστε με άλλο τρόπο».

Τελκά, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο μαθητής που υπέστη την επίθεση θα αλλάξει σχολικό περιβάλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο