E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη δίκη για τον «ακροδεξιό πιστολέρο» της Πανόρμου

Το δικαστήριο αναζητά την αλήθεια πίσω από τη δολοφονία 68χρονου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου τον Οκτώβριο του 2016

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/1/2018 | 21:37

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη δίκη για τον «ακροδεξιό πιστολέρο» της Πανόρμου

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του 68χρονου Πρόδρομου Μαρκόπουλου, τον Οκτώβριο του 2016, μέσα στο γυμναστήριο που διατηρούσε στην οδό Πανόρμου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός Φώτης Μπέλλος, πολιτευτής της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία.

Ο κατηγορούμενος με την έναρξη της διαδικασίας αρνήθηκε την κατηγορία και επανέλαβε πως βρισκόταν σε άμυνα καθώς έγινε συμπλοκή με το θύμα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αδελφός του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο απόστρατος αστυνομικός ήταν "ο φόβος και τρόμος της γειτονιάς" και ότι ζητούσε χρήματα για προστασία από τον αδελφό του. "Ο δολοφόνος είναι γνωστός στους Αμπελόκηπους. Ότι τον εμπόδιζε το κατέστρεφε. Ένα δέντρο τον ενοχλούσε το έκοβε...Όλους τους μαγαζάτορες της περιοχής τους τρομοκρατούσε , τζάμπα έπινε καφέ ..." κατέθεσε ο κ. Ηλίας Μαρκόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως δράστης και θύμα έμεναν πολύ κοντά και ότι καυγάδιζαν τακτικά, γιατί ο κατηγορούμενος δημιουργούσε προβλήματα στους πελάτες του γυμναστηρίου και παρενοχλούσε σεξουαλικά τις γυναίκες .

Σύμφωνα με τον μάρτυρα οι κάμερες που έβαλε ο αδελφός του στην είσοδο του γυμναστηρίου του, ήταν απλά μία νέα αφορμή για εντάσεις μεταξύ τους. "Ο αδελφός μου , μου είχε πει ότι ζητούσε προμήθεια από τα κέρδη του γυμναστηρίου ως προστασία, γιατί γνώριζε αστυνομικούς ..." είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

Διαπληκτισμό για τις κάμερες περιέγραψε η ιδιοκτήτρια ταβέρνας στην περιοχή, που κατέθεσε στο δικαστήριο ότι άκουσε τους δύο άντρες να καυγαδίζουν και είδε τον κατηγορούμενο "να κινείται προς την Αλεξάνδρας και το θύμα να τον ακολουθεί στα τρία μέτρα... Δεν έδωσα σημασία . Για 10 λεπτά ακολούθησε σιωπή και μετά άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Βγήκα στην πόρτα του μαγαζιού και είδα το θύμα πεσμένο κάτω. Ξεψυχούσε . Ο κατηγορούμενος κρατούσε όπλο. Έτρεξα προς το θύμα και μέχρι να καταλάβω τι έγινε ο κατηγορούμενος είχε απομακρυνθεί. Του είπα "τι κάνεις εκεί , είσαι τρελός ;" Ήταν ήρεμος, αμίλητος, δεν μου απάντησε" κατέθεσε η μάρτυρας, η οποία απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις υποστήριξε πως την είχε παρενοχλήσει στο παρελθόν δείχνοντας της το όπλο του.

Στην δική του κατάθεση, ένας από τους γείτονες των δύο ανδρών, υποστήριξε ότι το θύμα ήταν αυτός που προκαλούσε προβλήματα στον κατηγορούμενο βρίζοντας τον χυδαία πολύ συχνά. "Του είχε κάνει την ζωή μαρτύριο" είπε και τόνισε πως την επίμαχη ημέρα ο γυμναστής ήταν αυτός που ακολούθησε τον κατηγορούμενο κρατώντας ένα ξύλο και συμπλήρωσε πως αν " δεν ακολουθούσε τον κατηγορούμενο δεν θα γινόταν τίποτα ".

'Αλλος μάρτυρας ,καταστηματάρχης στην περιοχή, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι λίγο πριν το έγκλημα προηγήθηκε συμπλοκή μεταξύ των δύο και ότι μετά τους πυροβολισμούς που άκουσε, είδε τον κατηγορούμενο να περνά ψύχραιμος χαιρετώντας τον.

Για εν ψυχρώ δολοφονία έκανε λόγο στην κατάθεση της η πελάτισσα του γυμναστηρίου Δήμητρα Ζαροκώστα, η οποία υποστήριξε ότι "Δεν πιάστηκαν στα χέρια. Τον σημάδεψε και του έριξε κανονικότατα. Ήταν ευθεία βολή. Ο Μάκης γονάτισε, έπεσε κάτω και μετά μπρούμυτα. Ενώ υπήρχε μια απόσταση μεταξύ τους 3-4 μέτρα, ο κατηγορούμενος πήγε από πάνω του τον κοίταξε και είδα ένα βλέμμα ικανοποίησης. Και μετά γύρισε και έφυγε σαν να μη συνέβη τίποτα."

Η υπεράσπιση αμφισβήτησε την μαρτυρία της κ. Ζαροκώστα και ζήτησε κατ' αντιπαράσταση εξέταση με άλλους αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να προτείνει επί του αιτήματος, δηλώνοντας ότι μετά την σημερινή διαδικασία θα μεταβεί στο σημείο του εγκλήματος ο ίδιος για να έχει προσωπική άποψη και να βγάλει τα συμπεράσματα του .

Η δίκη συνεχίζεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ περιμένει 30 έως 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από την Βενεζουέλα

Κόσμος 07.01.2026
«Ο Τραμπ εγκαθιστά χωρίς κόμπλεξ ένα αμερικανικό προτεκτοράτο σε μία κυρίαρχη χώρα και διεκδικεί δικαιώματα στους πόρους της»

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλεται η απεργία ‑ Κανονικά από την Παρασκευή η λειτουργία τους

Ελλάδα 07.01.2026
Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δράση στη λαχαναγορά - Η ανακοίνωση για τις λαϊκές αγορές

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες – Απαντούν με κλιμάκωση στα μέτρα της κυβέρνησης

Ελλάδα 07.01.2026
Σε εισήγηση για ανάλογο αποκλεισμό δείχνει πως βαδίζει και το μπλόκο της Θήβας

Αγρότες: Εμπαιγμός τα μέτρα, ειδικά η ρύθμιση για το ρεύμα – «Θέλουν να μας εξαφανίσουν» – Συσκέψεις στα μπλόκα

Ελλάδα 07.01.2026
Αρνητικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στην εξειδίκευση των μέτρων της κυβέρνησης

Προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη – Εξετάζεται «διαφήμιση χρήσης ουσιών»

Ελλάδα 07.01.2026
Οι αναφορές του προέδρου του ΜέΡΑ25 αφορούν περιστατικό που, όπως ο ίδιος σημείωσε, έλαβε χώρα 37 χρόνια πριν, το 1989, στο εξωτερικό

Σφοδρός καύσωνας στην Αυστραλία

Κόσμος 07.01.2026
Προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς

Νεκρός Ρώσος μεγιστάνας, το ελικόπτερό του έμπλεξε σε καλώδια και συνετρίβη

Κόσμος 07.01.2026
Νεκρός είναι ο Ιλίας Γκιμαντουτντίνοφ

Είχε σκύλο με λουρί να τρέχει έξω από το ΙΧ στη Θεσσαλονίκη – «Το ζώο το αγαπώ»

Ελλάδα 07.01.2026
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για «κακοποίηση ζώου»

Η ΕΛ.ΑΣ έστειλε στον εισαγγελέα το βίντεο του Βαρουφάκη που παραδέχεται πως έχει πάρει ecstacy

Ελλάδα 07.01.2026
Η Δίωξη Ναρκωτικών έστειλε το βίντεο στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ζητήματα διερεύνησης

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον στον Παναθηναϊκό

Αθλητικά Νέα 07.01.2026
Ο Εργκίν Αταμαν ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού ενώ προχώρησε και σε μία βαρύγδουπη δήλωση αναφορικά με το μέλλον του

Σοκαριστικό: Ο Τραμπ εξευτελίζει δημόσια τον Μακρόν

Κόσμος 07.01.2026
«Σε ικετεύω, θα κάνω ό,τι θέλεις, κύριε, μου έλεγε και κλαψούριζε»

Ζητώ συγγνώμη, το παιδί μου θα πληρώσει, λέει η μάνα του 16χρονου

Ελλάδα 07.01.2026
Βαριές κακώσεις σε όλο το σώμα του 17χρονου στις Σέρρες έδειξε η ιατροδικαστική