E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απίστευτη περιγραφή των δύο πιλότων που σώθηκαν από τη σφαγή της Καμπούλ

Έτσι σώθηκαν οι δύο Έλληνες πιλότοι από την επίθεση Ταλιμπάν στο ξενοδοχείο της Καμπούλ

Δημοσίευση 22/1/2018 | 08:54

Απίστευτη περιγραφή των δύο πιλότων που σώθηκαν από τη σφαγή της Καμπούλ

Η μητέρα και η σύζυγος του ενός εκ των διασωθέντων πιλότων, του Μιχάλη Πουλικάκου μίλησε στην τηλεόραση του Alpha για τις στιγμές τρόμου που έζησε ο κατά τη 12ωρη πολιορκία του ξενοδοχείου αλλά και το πώς σώθηκε ο ίδιος και ο δεύτερος Ελληνα πιλότος, ο κ. Βασιλείου.

«Είχαν σβήσει τα φώτα. Ήταν στον 4ο όροφο. Τελικά, ο Μιχάλης μπήκε μέσα στη μπανιέρα, έβαλε και δυο μαξιλάρια…», είπε η μητέρα του Μιχ. Πουλικάκου.

Οπως είπε η σύζυγός του, ο πιλότος σώθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε, λόγω αλλαγής δωματίου.

«Είχε αλλάξει δωμάτιο, από τον 5ο όροφο όπου έγινε το μεγάλο μακελειό, τον είχαν βάλει στον 4ο. Στο δωμάτιο όπου αρχικά έμενε ο σύζυγός μου ήταν καμμένοι και σκοτωμένοι όλοι», είπε η Μαρία Πουλικάκου.

Την ώρα που οι ένοπλοι μπήκαν στο ξενοδοχείο, ο Μιχάλης Πουλικάκος ήταν στο λόμπι. «Στις 06:25 μου λέει «γίνεται μάχη εδώ, για την ώρα είμαι καλά αλλά ίσως χάσουμε την επαφή». Μου έλεγε ότι ακούει πυροβολισμούς, εκρήξεις. Βρισκόταν στο λόμπι την ώρα της επίθεσης και πέρασε μέσα από τις εκρήξεις και τις σφαίρες για να φτάσει στο δωμάτιο του».

Βασιλείου: Κρύφτηκα κάτω από το κρεβάτι
Ο έτερος Ελληνας πιλότος, ο Βασίλης Βασιλείου, μιλώντας στο Star περιέγραψε πώς σώθηκε χάρη στα αντανακλαστικά του.

Οπως διηγείται, βρίσκονταν στον 5ο όροφο, όπου επιτέθηκαν οι Ταλιμπάν, σκορπίζοντας τον θάνατο. Οταν άκουσε τους πυροβολισμούς, αμέσως έσβησε τα φώτα του δωματίου του.

«Είδα τους σεκιούριτι να τρέχουν προς το βουνό, περίπου 10 άτομα», λέει. Στη συνέχεια, περιγράφει πως ανενόχλητοι οι τρομοκράτες έφτασαν στο δωμάτιό του. Πρώτα, έσπασαν την πόρτα του διπλανού δωματίου, ώστε να μπορούν να παρατηρούν και να «χτυπάνε» στην πλατεία. Στη συνέχεια μπήκαν στο δικό του δωμάτιο. Στα λίγα δευτερόλεπτα που μεσολάβησαν, εκείνος αντέδρασε μα θαυμαστή διαύγεια. Αρχικά άνοιξε την μπαλκονόπορτα για να νομίσουν οι τρομοκράτες πως είχε πηδήξει από το μπαλκόνι.

«Μετά αναποδογύρισα ένα από τα δυο κρεβάτια, έβαλα το στρώμα στην πόρτα, άφησα το επίστρωμα κάτω και πήρα το μονό κρεβάτι, ξάπλωσα στο πάτωμα και το κρατούσα 10 πόντους από το έδαφος».

Οι τρομοκράτες μπήκαν και στο δωμάτιό του. Αλλά για καλή του τύχη, πυροβόλησαν το δεύτερο κρεβάτι που υπήρχε στο δωμάτιο και όχι εκείνο που κρυβόταν ο Έλληνας πιλότος.

Οι δυο Έλληνες πιλότοι είναι τώρα ασφαλείς σε βρετανική βάση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Ελλάδα 21.11.2025
Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ