E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρέμβαση εισαγγελέα για το σχολείο που γέμισε τρωκτικά

Ζητά αυτοψία για συνθήκες υγιεινής

Δημοσίευση 19/1/2018 | 18:48

Παρέμβαση εισαγγελέα για το σχολείο που γέμισε τρωκτικά

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε επώνυμη καταγγελία για κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε ειδικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, λόγω εμφάνισης τρωκτικών στο κτίριο όπου στεγάζεται το σχολείο.

Τα καταγγελλόμενα κρούσματα φέρονται να καταγράφηκαν σε μέλη του διδακτικού προσωπικού. Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον καταλογισμό τυχόν ποινικών ευθυνών.

Η καταγγελία έγινε από την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του επίμαχου σχολείου, στο οποίο φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

«Τελευταία εμφανίσθηκαν τρωκτικά σε μεγάλη έκταση, που προκάλεσαν σε μέλη του διδακτικού προσωπικού την σπάνια ασθένεια της λεπτοσπείρωσης» επισημαίνεται στην έγγραφη καταγγελία, που τέθηκε υπ' όψιν των εισαγγελικών αρχών και με την οποία ζητείται άμεση παρέμβαση, προκειμένου, είτε να πιστοποιηθεί η καταλληλότητα του κτιρίου -το οποίο εκμισθώνεται από ιδιώτη- είτε να γίνει μεταφορά του σχολείο σε άλλο κτίριο.

Μεταφέροντας την ανησυχία των γονιών, η καταγγέλλουσα τονίζει ότι «φοβόμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και μένουν κλεισμένα στα σπίτια». Μάλιστα, η ίδια φέρεται να προσκόμισε έγγραφα που απέστειλε η διευθύντρια του σχολείου σε διάφορους φορείς της πόλης.

Στην εισαγγελική παραγγελία επισημαίνεται η ανάγκη να γίνουν αυτοψίες στο επίμαχο σχολικό κτίριο, να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες υγιεινής. Τονίζεται δε, ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να συνδράμουν προς την κατεύθυνση της διαπίστωσης και της αποκατάστασης των συνθηκών δημόσιας υγείας στο συγκεκριμένο σχολείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρόμος για φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη: Ο πρώην της έγινε stalker για έναν ολόκληρο χρόνο

Ελλάδα 11.10.2025
Η σοκαριστική εξομολόγηση για την κόλαση που βίωνε

Αγιος Παντελεήμονας: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 47χρονος ζητά βοήθεια αιμόφυρτος

Ελλάδα 11.10.2025
Στο βίντεο ο άνδρας φαίνεται με τα αίματα στο κεφάλι και τα tie wrap στα χέρια

Γερμανία: Βασάνιζε για ώρες η 17χρονη θετή κόρη την Ίρις Στάλτσερ ‑ Της έκαψε μέχρι και τα μαλλιά!

Κόσμος 11.10.2025
Η δήμαρχος του Χέρντεκε επιβίωσε από την σαδιστική επίθεση

Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό – Νταλίκα παρέσυρε ΙΧ που είχε σταματήσει στη ΛΕΑ – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

Ελλάδα Χτες
Το ΙΧ ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και είχε κάνει στην άκρη - Σώθηκε ο 80χρονος οδηγός

Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας ετοιμάζουν καταφύγια για την «Ημέρα της Κρίσης»: Πρέπει να ανησυχούμε;

Κόσμος Χτες
Γιατί ο Ζούκερμπεργκ και άλλοι κρίσοι ετοιμάζονται για «τέλος του κόσμου».

Επίθεση με πιρούνι στην έγκυο: Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη μεθυσμένο

Ελλάδα Χτες
Ο σεσημασμένος 43χρονος δράστης, είχε στον όνομά του βαρύ ποινικό μητρώο, με δώδεκα συλλήψεις και ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς που ξεκινάει από το 2012.

Καρυστιανού: «Για να δίνουν το πράσινο φως για εκταφή, έχουν σκεφτεί τρόπο να ελέγξουν το αποτέλεσμα»

Ελλάδα Χτες
«Υποχρεωτικά πρέπει να απευθυνθούμε σε εργαστήρια του εξωτερικού και για θέμα αξιοπιστίας και για θέμα εμπιστοσύνης στο ελληνικό κράτος».

Πέθανε ο Τζον Λοτζ, τραγουδιστής και μπασίστας των Moody Blues

Κόσμος Χτες
Οι Moody Blues αναγνωρίζονται ευρέως ως πρωτοπόροι του προγκρέσιβ ροκ

«Αφιερώνω το Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ», είπε η νικήτρια Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Κόσμος Χτες
Οργή από τον Αμερικανό πρόεδρο που έχασε