E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βασίλης Στεφανάκος: Όλες οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως

Οι δύο βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία

Δημοσίευση 18/1/2018 | 08:39

Βασίλης Στεφανάκος: Όλες οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως

Είναι ένα έγκλημα που φέρνει ξανά στην επιφάνεια τον ασίγαστο πόλεμο των αντίπαλων συμμοριών. Όλα δείχνουν ότι στη δολοφονία πήραν μέρος περισσότερα από δύο άτομα. Ο Βασίλης Στεφανάκος, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν το θύμα ενός συμβολαίου θανάτου από γνωστό νονό της νύχτας, αντίπαλό του και ορκισμένο εχθρό του. Η… κιθάρα, η οποία αποδείχθηκε καλάσνικοφ και ο τρόπος που έδρασαν οι δολοφόνοι δείχνει μια καλοστημένη επιχείρηση θανάτου.

Είναι πολύ πιθανό οι δράστες να μην ήταν μόνο δύο αλλά στην επιχείρηση δολοφονίας του 58χρονου Βασίλη Στεφανάκου να πήρε μέρος μια ολόκληρη ομάδα. Οι εκτελεστές του Βασίλη Στεφανάκου ήταν δύο. Πλησίασαν το θύμα τους την ώρα που εκείνος, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Τετάρτης έμπαινε στο αυτοκίνητό του. Την ώρα που καθόταν στη θέση του οδηγού η πόρτα του συνοδηγού άνοιγε. Ένα άτομο το οποίο είχε κατέβει από τη θέση του συνοδηγού μιας μηχανής μεγάλου κυβισμού έχοντας στην πλάτη μια θήκη κιθάρας αποδείχθηκε πως δεν ήταν μουσικός.

Ο άνδρας φέρεται να έβγαλε από τη θήκη ένα υποπολυβόλο τύπου καλάσνικοφ, με αυτό στο ένα χέρι άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού, το σήκωσε και άδειασε τον γεμιστήρα στο κορμί του 58χρονου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πρώτη στιγμή οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να αναζητούν τους δολοφόνους ανάμεσα στα λεγόμενα “πληρωμένα πιστόλια”, τους ανθρώπους εκείνους που δρουν για λογαριασμό νονών της νύχτας εκτελώντας συμβόλαια θανάτου.

Λόγω του “στόχου” που επιλέχθηκε έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. λένε ότι πρόκειται για επαγγελματίες οι οποίοι ίσως ήρθαν ακόμη και από το εξωτερικό.

Ήρθαν ωστόσο εκτελώντας εντολή άλλου.

Οι αστυνομικοί “βλέπουν” πίσω από την εντολή δύο άτομα.

Στη δολοφονία ωστόσο υπάρχει ένας βασικός ύποπτος. Πρόκειται για έναν 44χρονος γνωστό με διάφορα παρατσούκλια, όπως “καράφλας”, “σαμπρέλας” ή ακόμη και “Νταίζη”. .

Στο παρελθόν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 44χρονος και ο 58χρονος είχαν έρθει σε ανοιχτή ρήξη. Υπάρχουν δολοφονίες ατόμων που συνδέονται είτε με τον έναν είτε με τον άλλο, αλλά και βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος επιχειρήσεων.

Είναι γνωστή η κόντρα επί χρόνια του Βασίλη Στεφανάκου ωστόσο και με νονό της Ελευσίνας, όπως αποκαλείται, παρά το γεγονός ότι οι δύο άνδρες φαινόταν τον τελευταίο καιρό να τα είχαν βρει μεταξύ τους.

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από τους ηθικούς αυτουργούς οι αστυνομικοί ερευνπύν και για τους φυσικούς δράστες της δολοφονίας. Οι έρευνες στην περιοχή από το Χαϊδάρι ως την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο, όπου φάνηκαν να κατευθύνονται τα δύο άτομα με τη μηχανή δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή.

Εξετάζονται από τα πρώτα λεπτά μετά τη δολοφονία όλα τα πλάνα από κάμερες επιχειρήσεων αλλά και διαχείρισης της κυκλοφορίας τόσο στη λεωφόρο Αθηνών, όσο όμως και σε δρόμους που μπορεί να χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Καλλιάνος: 145 αγγειοχειρούργοι ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Πολιτική 29.04.2024
Με μία σκληρή επιστολή όλες οι επιστημονικές εταιρείες και ενώσεις Αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα καταδικάζουν τη στάση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου

Ρένα Δούρου: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Ελλάδα 29.04.2024
Η πρώτη δήλωση της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση για το Μάτι

Ποινές έως 111 έτη για το Μάτι, αλλά εξαγοράσιμες: Φυγαδεύτηκαν οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα 29.04.2024
Απογοήτευση των συγγενών μετά την ανακοίνωση των ποινών - Το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές σε χρηματικές προς 10 ευρώ ημερησίως

Πάσχα: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων

Ελλάδα 29.04.2024
Αναχωρούν για τα νησιά, αυξημένη η κινητικότητα στο λιμάνι του Πειραιά

Προσποιήθηκε τον υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ και απέσπασε από ιδιοκτήτη καφέ 2.000 ευρώ

Ελλάδα 29.04.2024
Ο δράστης συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες Κυριακή στην Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που παρέλαβε το συμφωνηθέν ποσό από τον παθόντα

Μπόνους παραγωγικότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους ‑ Τι προβλέπει

Ελλάδα 29.04.2024
Θα είναι οι προϊστάμενοι εκείνοι που θα ανάβουν στους υπαλλήλους τους το πράσινο φως για το μπόνους παραγωγικότητας

Φωτιά στο Μάτι: Οργή για την απόφαση του δικαστηρίου από τους συγγενείς των θυμάτων

Ελλάδα 29.04.2024
«Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φυλακή! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη»

«Μπλόκο» στην υποβολή χιλιάδων φορολογικών δηλώσεων ‑ Τι πρέπει να κάνετε

Οικονομία 29.04.2024
Χιλιάδες δηλώσεις που είναι προσυμπληρωμένες από την ΑΑΔΕ, μπλοκάρονται από το σύστημα και δεν εκκαθαρίζονται

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Ένοχοι 6 κατηγορούμενοι

Ελλάδα 29.04.2024
Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης