E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με κοινή σημαία στους Ολυμπιακούς Βόρεια και Νότια Κορέα

Ιστορική συμφωνία

Δημοσίευση 17/1/2018 | 22:40

Με κοινή σημαία στους Ολυμπιακούς Βόρεια και Νότια Κορέα

Ιστορική συμφωνία από την Βόρεια και Νότια Κορέα να κατέβουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς με κοινή σημαία. Οι Χειμερινοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 9 έως τις 27 Φεβρουαρίου στην πόλη Πιόνγκτσανγκ, της Νότιας Κορέας. Η Βόρεια Κορέα θα στείλει αποστολή 230 ανθρώπων στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διαπραγματευτές από τις δύο χώρες κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν από λίγες ημέρες και ήδη φαίνεται ότι έχουν κάνει κάποια πρόοδο.

Οι δύο πλευρές είχαν δύο χρόνια να επικοινωνήσουν σε ανώτατο επίπεδο ενώ το τελευταίο διάστημα το «ρήγμα» μεταξύ τους είχε μεγαλώσει λόγω των πυρηνικών δοκιμών του Κιμ Γιονγκ Ουν αλλά και τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ.

Με ιδιαίτερο σκεπτικισμό βλέπει την εξέλιξη αυτή και η Ιαπωνία, η οποία τόνισε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να «τυφλωθεί» από την προσπάθεια της Πιονγιάνγκ να «γοητεύσει» την παγκόσμια κοινότητα.

Παρότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων οι δύο πλευρές φαίνεται ότι έχουν κάνει ιδιαίτερη πρόοδο στα ζητήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για τις διαπραγματεύσεις που αφορούν στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Στην πρώτη φάση των συζητήσεων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην άμεση διεξαγωγή συνομιλιών για την αποκλιμάκωση της στρατιωτικής έντασης στην κορεατική χερσόνησο, και την προσωρινή άρση των κυρώσεων εκ μέρους της Σεούλ, ώστε να καταστεί εφικτή η ολυμπιακή αποστολή.

Αξιωματούχοι και των δύο πλευρών είπαν ότι συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου για να επιλύσουν προβλήματα και να αποτρέψουν μια σύρραξη, όμως η Πιονγκγιάνγκ τονίζει ότι ο αφοπλισμός δεν θα αποτελέσει αντικείμενο των συζητήσεων αυτών.

«Όλα τα όπλα μας, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών βομβών, των βομβών υδρογόνου και των βαλλιστικών πυραύλων, στοχεύουν μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε τους αδελφούς μας (σ.σ. τους Νοτιοκορεάτες), ούτε την Κίνα και τη Ρωσία», είπε ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της Βόρειας Κορέας, Ρι Σον Γκουόν. «Δεν πρόκειται για ένα ζήτημα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας και η ανάδειξη αυτού του θέματος θα είχε αρνητικές συνέπειες και θα διακινδυνεύαμε να εκμηδενιστούν όλα τα καλά, σημερινά επιτεύγματα» πρόσθεσε ο Ρι που είναι πρόεδρος της Επιτροπής για την Ειρηνική Επανένωση της Πατρίδας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Στη σκηνή η τραγουδίστρια Μαλού την ώρα της φονικής συμπλοκής

Ελλάδα 29.04.2024
Ένας άνδρας έπεσε vεκρός ύστερα από καυγά που ξέσπασε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής (28.4.2024) και τουλάχιστον δύο άνδρες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Μαρούσι: Σoκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική συμπλoκή

Ελλάδα Χτες
Κοντά στη σύλληψη του δράστη η Αστυνομία

Πέθανε ο Κώστας Πάντζιος – Υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Ελλάδα Χτες
Σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία του πνοή

Χωρίς σούπερ μάρκετ για τρεις ημέρες ‑ Πότε κλείνουν

Ελλάδα Χτες
Για τρεις ημέρες θα κατεβάσουν ρολά τα σούπερ μάρκετ τον επόμενο μήνα

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ετοιμάζει ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου!

Κόσμος Χτες
Την πληροφορία μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Ειδικός κυβερνοασφάλειας προειδοποιεί: Μην googlάρετε ποτέ αυτές τις 6 φράσεις

Tech + Science Χτες
Λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά

Σάμος: Ένας vεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε vαυάγιο μεταναστών

Ελλάδα Χτες
Η λέμβος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια

Ρίψη βόμβας μέσω drone σε επιχείρηση στην Κρήτη

Ελλάδα Χτες
Αγνωστοι κατέβασαν με drone εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στην επιχείρηση με πυροκροτητή και χρονόμετρα