E-Daily

Ο Μάριο δεν είναι πλέον υδραυλικός

Ο διασημότερος χαρακτήρας στην ιστορία του gaming αλλάζει...

6/9/2017 | 00:08

Ο διασημότερος ίσως χαρακτήρας στην ιστορία του gaming αλλάζει....τουλάχιστον επάγγελμα. 32 χρόνια ως υδραυλικός (από το 1985 που κυκλοφόρησε το Super Mario Bros) φαίνεται να είναι πολλά, τουλάχιστον για την Nintendo.

Στο επίσημο προφίλ του Mario στον ιστότοπο της Nintendo (όπως εντοπίστηκε και μεταφράστηκε από τον Kotaku.com), ο ήρωας περιγράφεται ως:

"Πάντα μέσα στον αθλητισμό, είτε πρόκειται για τένις, μπέιζμπολ, ποδόσφαιρο ή αγώνες αυτοκινήτου, ο Mario τα κάνει όλα.Επιπλέον φαίνεται να είχε εργαστεί ως υδραυλικός πριν πολύ καιρό"

Ίσως αυτό δεν πρέπει να είναι μια απόλυτη έκπληξη μιας και ο χαρακτήρας τα τελευταία χρόνια φαίνεται να κάνει τα πάντα, εκτός από την δουλειά του υδραυλικού ενώ παράλληλα δεν υπάρχουν καν οι αναφορές στο επάγγελμα του υδραυλικού, αν εξαιρέσουμε την εμφάνιση του Mario που ούτως η άλλος δεν αλλάζει.

Στην πραγματικότητα όμως ο Mario δεν ήταν πάντα υδραυλικός.

Σύμφωνα με τον Shigeru Miyamoto, τον δημιουργό του Mario, ο χαρακτήρας του που αρχικά είχε το όνομα "Jumpman" ήταν βασικά ένας ξυλουργός στο Donkey Kong του 1981, επειδή το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε ένα εργοτάξιο.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Miyamoto στο παρελθόν στην USA Today:

"Με το Mario Bros το 1983 φέραμε στο παιχνίδι τον Luigi (αδερφός του Mario) και επειδή εκείνη την εποχή τα περισσότερα arcade παιχνίδια ήταν σε υπόγεια καταστήματα, για να ταιριάζει σε αυτό το σκηνικό αποφασίσαμε ότι θα μπορούσε να είναι υδραυλικός...Το σενάριο του παιχνιδιού υπαγορεύει το ρόλο του Mario."

Το συμπέρασμα είναι ότι η ο Mario είναι πλέον άνεργος ή έχει απλά βγει στην "σύνταξη" και απολαμβάνει τις αθλητικές δραστηριότητες που του ταιριάζουν.

Ένα είναι σίγουρο ότι ο διασημότερος χαρακτήρας του gaming έχει κάνει πολλές δουλειές όπως ξυλουργός, γιατρός, εργάτης σε εργοστάσιο τσιμέντου και στρατιώτης που προσπαθεί να βομβαρδίσει ανθρώπους σε ένα σκηνικό που μοιάζει με το Βιετνάμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπορεί η ιστορία του Φρανκεστάιν να γίνει πραγματικότητα;

Σινεμά 10.11.2025
Με αφορμή την πρεμιέρα της ομώνυμης ταινίας του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Αλέκος Τζανετάκος: Ο Έλληνας ηθοποιός που αρραβωνιάστηκε 17 φορές, αλλά δεν παντρεύτηκε ποτέ

Σινεμά Χτες
Το 3ο επεισόδιο του νέου podcast του E-Daily.gr, «Καρέ-Καρέ», είναι αφιερωμένο στην άγνωστη ζωή του

Οι μεγαλύτεροι psycho σε ταινίες: Όσοι μας έκαναν πραγματικά να φοβηθούμε

Σινεμά Προχτές
Κάτι τέτοιοι ρόλοι θέλουν πολύ ταλέντο

Tι συνέβη τη «σπουδαιότερη νύχτα της ποπ μουσικής»

Μουσική Προχτές
50 από τους πιο καυτούς σούπερ σταρ της μουσικής της Αμερικής βρέθηκαν στο ίδιο σημείο για καλό σκοπό

Γιατί οι ταινίες με μεγάλους σταρ δεν πουλάνε πια;

Σινεμά 31.10.2025
Η αλλαγή της συμφωνίας θεατή - αστέρα

5 ταινίες για να δεις τη νύχτα του Halloween

Σινεμά 31.10.2025
Για μια scary and spooky night

3+1 διαμαντάκια θρίλερ των 60s που αξίζει να δεις

Σινεμά 30.10.2025
Αν ψάχνεις κάτι πέρα από το κλασικό «Dracula», «Frankenstein» και τα γνωστά