E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Κατερινιώτης μουσικός παραγωγός που κατακτά τα ραδιοφωνικά charts

Ο Sergio T. αποκτά συνεχώς και μεγαλύτερο κοινό

Δημοσίευση 8/12/2016 | 00:09

Ο Κατερινιώτης μουσικός παραγωγός που κατακτά τα ραδιοφωνικά charts

Ο Sergio T, κατά κόσμον Σέργιος Τανίδης, είναι ένας νεαρός dj και μουσικός παραγωγός που γεννήθηκε στην Κατερίνη και τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται και εργάζεται καλλιτεχνικά στη Θεσσαλονίκη. 

Το πρώτο του single, ‘’Don’t Go’’ (2014), έκανε επιτυχία στα ελληνικά ραδιόφωνα και τον έπεισε πραγματικά να… παραμείνει και να συνεχίσει με νέα κομμάτια. Το 2015, με το ‘’Secret’’ άνοιξε τα φτερά του και στην Τουρκία, όπου το τραγούδι βρέθηκε ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου.
Φέτος, κυκλοφόρησε το ‘’Trick Me’’ και αυτή την περίοδο εμφανίζεται σε club της Θεσσαλονίκης, έχοντας πολλά σχέδια στο μυαλό του για ένα γεμάτο και δημιουργικό νέο έτος.

Ξεκίνησες να γράφεις μουσική στα 15. Τι σε ενέπνευσε τότε, τι θυμάσαι από εκείνη τη φορά που έγραψες το πρώτο σου κομμάτι;

Από τότε που ξεκίνησα να παίζω κιθάρα, μου άρεσε να αυτοσχεδιάζω και να δημιουργώ νέες μελωδίες, νέα τραγούδια. Οπότε, όταν στα 15 μου χρόνια μου δόθηκε το έναυσμα να ασχοληθώ με κάποιο πρόγραμμα δημιουργίας μουσικής, άρχισα να πειραματίζομαι. Ήθελα να φτιάξω κάτι δικό μου από το «μηδέν», αυτό ήταν το κίνητρο και η έμπνευσή μου.

Με ποιο ακριβώς είδος μουσικής ασχολείσαι και ποια είδη μουσικής αγαπάς γενικά;

Πιστεύω ότι η μουσική δεν έχει όρια και γι’ αυτό δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες. Ωστόσο, το είδος που παρουσιάζω ως καλλιτέχνης αφορά κυρίως την pop dance σκηνή. Αγαπώ όλα τα είδη και πειραματίζομαι σχεδόν πάνω στα πάντα, επειδή όσο γνωρίζεις και μαθαίνεις διάφορα είδη εξελίσσεσαι εσύ ο ίδιος σφαιρικά και αποτελεσματικά.

Είναι καλό για έναν dj να είναι και μουσικός παραγωγός, να γράφει και μουσική ο ίδιος; Σε τι τον βοηθάει, τι παραπάνω προσφέρει;

Όταν έχεις μουσικές γνώσεις, μπορείς να γνωρίζεις από τι αποτελείται ένα κομμάτι, τη διαδικασία με την οποία γράφτηκε, ποιο σκοπό εξυπηρετεί κτλ. Αυτομάτως, αυτό σε βοηθάει να μιξάρεις καλύτερα, να αυτοσχεδιάζεις και να εμπλουτίζεις το σετ σου με ποικίλους τρόπους.

Έχεις εμφανιστεί σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα; Πώς αντιδρά ο κόσμος στη μουσική σου;

Το βασικότερο είναι να νιώθεις αυτό που παίζεις και να σε εκφράζει. Μόνο έτσι μπορείς να το περάσεις στον κόσμο σαν κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και το εκτιμάει. Μπορεί να βιώσει την επικοινωνία που προσπαθείς να επιτύχεις μέσα από τη μουσική. Σαφώς σε μέρη όπου τα κομμάτια μου ήταν ευρέως γνωστά, ο κόσμος αντιδρούσε με ενθουσιασμό και αυτό ήταν ένα πανέμορφο συναίσθημα. 

Σε λίγες μέρες «πάει ο παλιός χρόνος» και έρχεται ο επόμενος. Τι εύχεσαι για τη μουσική σκηνή στην Ελλάδα και για το είδος της μουσικής, συγκεκριμένα, που εσύ υπηρετείς;

Εύχομαι γενικότερα το νέο έτος να μας φέρει έμπνευση και εμπειρίες που θα μας προκαλέσουν και θα μας εμπνεύσουν για να δημιουργήσουμε. Κάτι που αφορά όλους τους καλλιτέχνες γιατί, όπως είπαμε, η μουσική είναι κάτι ενιαίο, χωρίς διαχωρισμούς.

Tέλος, με τι ασχολείσαι αυτή την περίοδο και ποια είναι τα σχέδια σου;

Αυτή την περίοδο έχω στα σκαριά πολλά νέα project, remix και καινούργια κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2017. Το πιο πρόσφατο, αυτό που βρίσκεται σε διαδικασία κυκλοφορίας, είναι το επίσημο remix που έκανα στο νέο hit της Dara με τίτλο ‘’On to you’’ από την Cobalt. Και φυσικά, ετοιμάζομαι για τα party των χριστουγεννιάτικων γιορτών!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιες gay ταινίες αξίζει να δεις ‑ Η λίστα που θα σε συγκινήσει

E-Daily 3.Left 20.06.2026
Το Cinobo διαθέτει μια λίστα με queer ιστορίες αγάπης, ταυτότητας και αποδοχής από όλο τον κόσμο.

10 τραγούδια για να σκεφτείς καλύτερα τη ζωή σου

E-Daily 3.Left 20.06.2026
Όλα δίνουν τον τόνο της επιστροφής σου

Plastiras Lake Festival 2026: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν πας – Line up, activities και τιμές εισιτηρίων

E-Daily 3.Left Προχτές
Το φεστιβάλ στον Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου, στη Λίμνη Πλαστήρα, διεξάγεται από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου 2026 με Thievery Corporation, Πυξ Λαξ, Γιάννη Χαρούλη και πολλούς ακόμα.

Gorillaz στην Αθήνα: Κυκλοφόρησαν νέα εισιτήρια ‑ πόσο κοστίζουν και πού τα βρίσκεις

E-Daily 3.Left Προχτές
Ένας πολύ περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων για τη βραδιά της 25ης Ιουνίου στην Πλατεία Νερού διατίθεται τώρα στα 55€.

Nick Cave & The Bad Seeds: Τι λένε οι κριτικοί για την περιοδεία που έρχεται στο Release Athens

E-Daily 3.Left Προχτές
Οι Nick Cave & The Bad Seeds εμφανίζονται στην Πλατεία Νερού την Τετάρτη 24 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2025.

Mad VMA 2026: Οι εμφανίσεις που έκλεψαν την παράσταση

E-Daily 3.Left Προχτές
Από τον Ακύλα που άνοιξε τη βραδιά έως το ντουέτο Ελληνίδου-Δημητρίου και την παρουσία της νικήτριας της Eurovision, Dara, τα Mad VMA 2026 έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Γιώργος Περρής: Τιμήθηκε από τη Γαλλία με τον τίτλο Chevalier des Arts et des Lettres

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Η επίσημη τελετή παρασημοφόρησης πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την Πρέσβειρα της Γαλλίας, Laurence Auer, παρουσία εκπροσώπων του πολιτισμού και της διπλωματίας.

Ταινίες της εβδομάδας: Η 5η ταινία Toy Story είναι εδώ και ανυπομονούμε!

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Οι ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

Megadeth ‑ Sepultura: Η κληρονομία του metal σε μια συναυλία     

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Εξασφάλισε τη θέση σου στο mosh pit της χρονιάς!

Ποια σειρά ξεκινά σαν κωμωδία και σε μετατρέπει σε εθισμένο θεατή από το πρώτο επεισόδιο;

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Η πιο αλλόκοτη και απολαυστική ευρωπαϊκή σειρά που ίσως δεν έχεις ανακαλύψει