E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Κατερινιώτης μουσικός παραγωγός που κατακτά τα ραδιοφωνικά charts

Ο Sergio T. αποκτά συνεχώς και μεγαλύτερο κοινό

Δημοσίευση 8/12/2016 | 00:09

Ο Κατερινιώτης μουσικός παραγωγός που κατακτά τα ραδιοφωνικά charts

Ο Sergio T, κατά κόσμον Σέργιος Τανίδης, είναι ένας νεαρός dj και μουσικός παραγωγός που γεννήθηκε στην Κατερίνη και τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται και εργάζεται καλλιτεχνικά στη Θεσσαλονίκη. 

Το πρώτο του single, ‘’Don’t Go’’ (2014), έκανε επιτυχία στα ελληνικά ραδιόφωνα και τον έπεισε πραγματικά να… παραμείνει και να συνεχίσει με νέα κομμάτια. Το 2015, με το ‘’Secret’’ άνοιξε τα φτερά του και στην Τουρκία, όπου το τραγούδι βρέθηκε ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου.
Φέτος, κυκλοφόρησε το ‘’Trick Me’’ και αυτή την περίοδο εμφανίζεται σε club της Θεσσαλονίκης, έχοντας πολλά σχέδια στο μυαλό του για ένα γεμάτο και δημιουργικό νέο έτος.

Ξεκίνησες να γράφεις μουσική στα 15. Τι σε ενέπνευσε τότε, τι θυμάσαι από εκείνη τη φορά που έγραψες το πρώτο σου κομμάτι;

Από τότε που ξεκίνησα να παίζω κιθάρα, μου άρεσε να αυτοσχεδιάζω και να δημιουργώ νέες μελωδίες, νέα τραγούδια. Οπότε, όταν στα 15 μου χρόνια μου δόθηκε το έναυσμα να ασχοληθώ με κάποιο πρόγραμμα δημιουργίας μουσικής, άρχισα να πειραματίζομαι. Ήθελα να φτιάξω κάτι δικό μου από το «μηδέν», αυτό ήταν το κίνητρο και η έμπνευσή μου.

Με ποιο ακριβώς είδος μουσικής ασχολείσαι και ποια είδη μουσικής αγαπάς γενικά;

Πιστεύω ότι η μουσική δεν έχει όρια και γι’ αυτό δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες. Ωστόσο, το είδος που παρουσιάζω ως καλλιτέχνης αφορά κυρίως την pop dance σκηνή. Αγαπώ όλα τα είδη και πειραματίζομαι σχεδόν πάνω στα πάντα, επειδή όσο γνωρίζεις και μαθαίνεις διάφορα είδη εξελίσσεσαι εσύ ο ίδιος σφαιρικά και αποτελεσματικά.

Είναι καλό για έναν dj να είναι και μουσικός παραγωγός, να γράφει και μουσική ο ίδιος; Σε τι τον βοηθάει, τι παραπάνω προσφέρει;

Όταν έχεις μουσικές γνώσεις, μπορείς να γνωρίζεις από τι αποτελείται ένα κομμάτι, τη διαδικασία με την οποία γράφτηκε, ποιο σκοπό εξυπηρετεί κτλ. Αυτομάτως, αυτό σε βοηθάει να μιξάρεις καλύτερα, να αυτοσχεδιάζεις και να εμπλουτίζεις το σετ σου με ποικίλους τρόπους.

Έχεις εμφανιστεί σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα; Πώς αντιδρά ο κόσμος στη μουσική σου;

Το βασικότερο είναι να νιώθεις αυτό που παίζεις και να σε εκφράζει. Μόνο έτσι μπορείς να το περάσεις στον κόσμο σαν κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και το εκτιμάει. Μπορεί να βιώσει την επικοινωνία που προσπαθείς να επιτύχεις μέσα από τη μουσική. Σαφώς σε μέρη όπου τα κομμάτια μου ήταν ευρέως γνωστά, ο κόσμος αντιδρούσε με ενθουσιασμό και αυτό ήταν ένα πανέμορφο συναίσθημα. 

Σε λίγες μέρες «πάει ο παλιός χρόνος» και έρχεται ο επόμενος. Τι εύχεσαι για τη μουσική σκηνή στην Ελλάδα και για το είδος της μουσικής, συγκεκριμένα, που εσύ υπηρετείς;

Εύχομαι γενικότερα το νέο έτος να μας φέρει έμπνευση και εμπειρίες που θα μας προκαλέσουν και θα μας εμπνεύσουν για να δημιουργήσουμε. Κάτι που αφορά όλους τους καλλιτέχνες γιατί, όπως είπαμε, η μουσική είναι κάτι ενιαίο, χωρίς διαχωρισμούς.

Tέλος, με τι ασχολείσαι αυτή την περίοδο και ποια είναι τα σχέδια σου;

Αυτή την περίοδο έχω στα σκαριά πολλά νέα project, remix και καινούργια κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2017. Το πιο πρόσφατο, αυτό που βρίσκεται σε διαδικασία κυκλοφορίας, είναι το επίσημο remix που έκανα στο νέο hit της Dara με τίτλο ‘’On to you’’ από την Cobalt. Και φυσικά, ετοιμάζομαι για τα party των χριστουγεννιάτικων γιορτών!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταινίες της εβδομάδας: Η γυναικεία σeξουαλικότητα, νέος Γιάννης Οικονομίδης και ένα μεταθανάτιο εpωτικό τρίγωνο...

Σινεμά 26.11.2025
Οι ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

«Dancing Tooth» Νέο άλμπουμ από τους Kapten

Μουσική Χτες
Διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

10 βιβλία που απαγορεύτηκαν σε όλο τον κόσμο!

Paper Χτες
Από θρησκευτικές αντιδράσεις και πολιτική λογοκρισία μέχρι σeξουαλικό και κοινωνικό περιεχόμενο

Οι γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο της μουσικής για πάντα

Μουσική 23.11.2025
Οι 10 πιο επιδραστικές γυναίκες της ιστορίας της μουσικής

Σ’ αγαπώ ‑ Μ΄αγαπάς: H ξεκαρδιστική σκηνή που γυρίστηκε 31 φορές επειδή γελούσαν ασταμάτητα

TV Σειρές 23.11.2025
Ποια ήταν η σκηνή που δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί λόγω γέλιου

4 ταινίες για τον κόσμο της δημοσιογραφίας που πρέπει να δεις

Σινεμά 23.11.2025
Εξαιρετικές επιλογές, ό,τι πρέπει για να εκτιμήσεις το επάγγελμα

10 τραγούδια για να σκεφτείς καλύτερα τη ζωή σου

Play lists 23.11.2025
Όλα δίνουν τον τόνο της επιστροφής σου

Eurovision: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην ψηφοφορία

Μουσική 21.11.2025
Τι ανακοινώθηκε για τη διοργάνωση του 2026…

Ποιος είναι ο ρόλος του «συντονιστή οικειότητας» στις εpωτικές σκηνές του Χόλιγουντ;

Σινεμά 20.11.2025
Ο άνθρωπος που μπαίνει ανάμεσα στους ηθοποιούς, για να τους προστατεύσει

Κουβέρτες, ζεστά ροφήματα και αγαπημένες ταινίες σε ένα μαγικό υπαίθριο σινεμά ‑ το πρώτο του είδους του στην Ευρώπη!

Σινεμά 19.11.2025
Το πρώτο υπαίθριο χειμερινό σινεμά της πόλης σε περιμένει με ζεστά ροφήματα, κουβερτούλες και αγαπημένες ταινίες για όλη την οικογένεια!

Οι Deep Purple ανακοίνωσαν συναυλία στην Ελλάδα

Μουσική 18.11.2025
Πού και πότε θα πραγματοποιηθεί η συναυλία των θρύλων της ροκ