E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Κατερινιώτης μουσικός παραγωγός που κατακτά τα ραδιοφωνικά charts

Ο Sergio T. αποκτά συνεχώς και μεγαλύτερο κοινό

Δημοσίευση 8/12/2016 | 00:09

Ο Κατερινιώτης μουσικός παραγωγός που κατακτά τα ραδιοφωνικά charts

Ο Sergio T, κατά κόσμον Σέργιος Τανίδης, είναι ένας νεαρός dj και μουσικός παραγωγός που γεννήθηκε στην Κατερίνη και τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται και εργάζεται καλλιτεχνικά στη Θεσσαλονίκη. 

Το πρώτο του single, ‘’Don’t Go’’ (2014), έκανε επιτυχία στα ελληνικά ραδιόφωνα και τον έπεισε πραγματικά να… παραμείνει και να συνεχίσει με νέα κομμάτια. Το 2015, με το ‘’Secret’’ άνοιξε τα φτερά του και στην Τουρκία, όπου το τραγούδι βρέθηκε ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου.
Φέτος, κυκλοφόρησε το ‘’Trick Me’’ και αυτή την περίοδο εμφανίζεται σε club της Θεσσαλονίκης, έχοντας πολλά σχέδια στο μυαλό του για ένα γεμάτο και δημιουργικό νέο έτος.

Ξεκίνησες να γράφεις μουσική στα 15. Τι σε ενέπνευσε τότε, τι θυμάσαι από εκείνη τη φορά που έγραψες το πρώτο σου κομμάτι;

Από τότε που ξεκίνησα να παίζω κιθάρα, μου άρεσε να αυτοσχεδιάζω και να δημιουργώ νέες μελωδίες, νέα τραγούδια. Οπότε, όταν στα 15 μου χρόνια μου δόθηκε το έναυσμα να ασχοληθώ με κάποιο πρόγραμμα δημιουργίας μουσικής, άρχισα να πειραματίζομαι. Ήθελα να φτιάξω κάτι δικό μου από το «μηδέν», αυτό ήταν το κίνητρο και η έμπνευσή μου.

Με ποιο ακριβώς είδος μουσικής ασχολείσαι και ποια είδη μουσικής αγαπάς γενικά;

Πιστεύω ότι η μουσική δεν έχει όρια και γι’ αυτό δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες. Ωστόσο, το είδος που παρουσιάζω ως καλλιτέχνης αφορά κυρίως την pop dance σκηνή. Αγαπώ όλα τα είδη και πειραματίζομαι σχεδόν πάνω στα πάντα, επειδή όσο γνωρίζεις και μαθαίνεις διάφορα είδη εξελίσσεσαι εσύ ο ίδιος σφαιρικά και αποτελεσματικά.

Είναι καλό για έναν dj να είναι και μουσικός παραγωγός, να γράφει και μουσική ο ίδιος; Σε τι τον βοηθάει, τι παραπάνω προσφέρει;

Όταν έχεις μουσικές γνώσεις, μπορείς να γνωρίζεις από τι αποτελείται ένα κομμάτι, τη διαδικασία με την οποία γράφτηκε, ποιο σκοπό εξυπηρετεί κτλ. Αυτομάτως, αυτό σε βοηθάει να μιξάρεις καλύτερα, να αυτοσχεδιάζεις και να εμπλουτίζεις το σετ σου με ποικίλους τρόπους.

Έχεις εμφανιστεί σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα; Πώς αντιδρά ο κόσμος στη μουσική σου;

Το βασικότερο είναι να νιώθεις αυτό που παίζεις και να σε εκφράζει. Μόνο έτσι μπορείς να το περάσεις στον κόσμο σαν κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και το εκτιμάει. Μπορεί να βιώσει την επικοινωνία που προσπαθείς να επιτύχεις μέσα από τη μουσική. Σαφώς σε μέρη όπου τα κομμάτια μου ήταν ευρέως γνωστά, ο κόσμος αντιδρούσε με ενθουσιασμό και αυτό ήταν ένα πανέμορφο συναίσθημα. 

Σε λίγες μέρες «πάει ο παλιός χρόνος» και έρχεται ο επόμενος. Τι εύχεσαι για τη μουσική σκηνή στην Ελλάδα και για το είδος της μουσικής, συγκεκριμένα, που εσύ υπηρετείς;

Εύχομαι γενικότερα το νέο έτος να μας φέρει έμπνευση και εμπειρίες που θα μας προκαλέσουν και θα μας εμπνεύσουν για να δημιουργήσουμε. Κάτι που αφορά όλους τους καλλιτέχνες γιατί, όπως είπαμε, η μουσική είναι κάτι ενιαίο, χωρίς διαχωρισμούς.

Tέλος, με τι ασχολείσαι αυτή την περίοδο και ποια είναι τα σχέδια σου;

Αυτή την περίοδο έχω στα σκαριά πολλά νέα project, remix και καινούργια κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2017. Το πιο πρόσφατο, αυτό που βρίσκεται σε διαδικασία κυκλοφορίας, είναι το επίσημο remix που έκανα στο νέο hit της Dara με τίτλο ‘’On to you’’ από την Cobalt. Και φυσικά, ετοιμάζομαι για τα party των χριστουγεννιάτικων γιορτών!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«To είδα να συμβαίνει!»: Σκότωσε τη ροκ μουσική η... CIA; Τι έγινε στο MTV το 1997

Μουσική Χτες
Η θεωρία συνωμοσίας του Billy Corgan των Smashing Pumpkins

Ταινία «Game of Thrones» ετοιμαζει η Warner Bros: 300 χρόνια πριν από τα γεγονότα του πρώτου επεισοδίου της σειράς

Σινεμά 04.03.2026
Ένα φιλόδοξο prequel που μεταφέρει για πρώτη φορά τη δράση της σειράς στη μεγάλη οθόνη

Στέλιος Τσουκιάς: «Ο νέος μου δίσκος είναι το πιο ειλικρινές πράγμα που έχω κάνει μέχρι σήμερα»

Μουσική 04.03.2026
Λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου του δίσκου και με το live της 20ης Μαρτίου στο Soul να ανοίγει την περιοδεία του, ο Στέλιος Τσουκιάς ανοίγει τα χαρτιά του

Οι 10 ταινίες που αποκαλύπτουν το πραγματικό Ιράν – Όσα δεν θα δεις ποτέ στα δελτία ειδήσεων

Σινεμά 03.03.2026
Από την κοινωνική καταπίεση μέχρι την ποίηση της καθημερινότητας, ο ιρανικός κινηματογράφος μιλά με ειλικρίνεια για φύλο, τάξη, επιθυμία και επιβίωση

Brit Awards 2026: Κυριάρχησε η Olivia Dean ‑ Δείτε τη λίστα με τους νικητές

Μουσική 01.03.2026
Η τραγουδίστρια ξεχώρισε κατακτώντας τέσσερα βραβεία, ενώ ο Σαμ Φέντερ έλαβε δύο σημαντικές διακρίσεις

Στο Τέλος: Η Βιολέτα Ίκαρη τραγουδά για έρωτες που σβήνουνε

Μουσική 25.02.2026
Μουσική: Σταύρος Σιόλας - Στίχοι: Οδυσσέας Ιωάννου

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σε ποια ταινία κόντεψε να πεθάνει την ώρα των γυρισμάτων

Σινεμά 23.02.2026
Το 2ο επεισόδιο του νέου podcast του E-Daily.gr, «Καρέ-Καρέ», είναι αφιερωμένο στα ματυχήματα της Αλίκης Βουγιουκλάκη