E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ρομαντική ιστορία πίσω από τη σειρά κόμικς «Love is...»

Ποιός θυμάται τα σκίτσα των 70s;

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 14/2/2012 | 00:00

Η ρομαντική ιστορία πίσω από τη σειρά κόμικς «Love is...»

"Love is..." είναι το όνομα μιας σειράς κόμικς η οποία δημιουργήθηκε από τη Νεοζηλανδή σχεδιάστρια Kim Casali την εποχή των 60s, αλλά χρειάστηκε να περάσουν μερικά χρόνια ώσπου να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Τα κόμικ αυτά ήταν η έκδηλη έκφραση του έρωτα της Kim για τον αγαπημένο της, και αργότερα σύζυγό της, Roberto Casali. Του άφηνε ραβασάκια και ζωγραφιές για να του δείξει πόσο πολύ τον αγαπούσε... χωρίς να έχει στο μυαλό της πως αυτές οι εικόνες θα ταξιδεύουν στον χρόνο μέχρι και σήμερα. Η Kim έκανε διάφορες δουλειές χωρίς να εκμεταλλεύεται το ταλέντο της - ρεσεψιονίστ, υπάλληλος στη Max Factor κ.ά.

Η Kim βρέθηκε γραμματέας σε ένα γραφείο design, όταν τα αφεντικά της πρόσεξαν τα σχέδια που έκανε σε αυτοσχέδια βιβλιαράκια που πουλούσε για ένα δολάριο. Έτσι ήταν ζήτημα χρόνου να τα δημοσιεύσουν και να γίνει διάσημη.

Όταν το κόμικ δημοσιεύτηκε το 1970, γρήγορα έγινε μεγάλη επιτυχία και μάλιστα το σκίτσο "Love is... Being able to say you are sorry" έγινε ένα από τα πιο πετυχημένα σκίτσα που τυπώθηκαν ποτέ σε κάρτες, τετράδια, αφίσες και διάφορα σουβενίρ. Τα κόμικς έκαναν πολύ γρήγορα πλούσια την Kim, όπου κέρδιζε το χρόνο 4-5 εκατομμύρια δολάρια.

Το 1975 ο αγαπημένος της Roberto διαγνώσθηκε με καρκίνο και η Kim δεν είχε καμία διάθεση πλέον να ζωγραφίζει. Παράτησε τελείως τη δουλειά της έτσι ώστε να περνά χρόνο μαζί του. Ο Roberto όμως προσέλαβε τον Bill Asprey, κομίστα, να συνεχίζει να ζωγραφίζει στο όνομα της γυναίκας του, και έτσι έγινε για πολλά χρόνια.

Τα σκίτσα του "Love is" έμειναν στην ιστορία των ερωτευμένων. Κάθε σκίτσο ένας νέος ορισμός της αγάπης, σε δεκάδες γλώσσες του κόσμου...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκασμός εσύ Αντωνάκη μου: Η μυθική ατάκα της Μάρως Κοντού από το «η γυνή να φοβείται τον άνδρα»

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Η φράση «σκασμός εσύ Αντωνάκη μου» από την ταινία «η γυνή να φοβείται τον άνδρα» έμεινε για πάντα χαραγμένη στη συλλογική μνήμη του ελληνικού κοινού.

Η θριαμβευτική επιστροφή της Μαντόνα: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι Νο 1 σε όλο τον κόσμο»

E-Daily 3.Left Χτες
«Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν πόσο ευγνώμων και έκπληκτη είμαι από την απίστευτη υποδοχή που έλαβε το “Confessions on a Dance Floor”!!», έγραψε η Madonna

Η Suki Waterhouse κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Loveland» με 14 νέα τραγούδια

Μουσική Προχτές
Το τρίτο άλμπουμ της indie pop καλλιτέχνιδας συνοδεύεται από το music video του «Notting Hill», ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στη γειτονιά όπου μεγάλωσε.

Thievery Corporation: 30 χρόνια καριέρας γιορτάζουν live στη Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης

Μουσική Προχτές
Το διάσημο αμερικανικό ντουέτο εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη στις 15 Ιουλίου 2026 με ένα «best of» live set τριών δεκαετιών.

Η εμφάνιση «έκπληξη» της Ριάνα σε συναυλία του Jay‑Z

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο ράπερ ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του στη Νέα Υόρκη με ένα αξέχαστο live που κράτησε σχεδόν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα, με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων της μουσικής.

Ποιος ήταν ο Σαμ Νιλ και ποια η πιο εμβληματική στιγμή της καριέρας του;

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο ηθοποιός από τη Βόρεια Ιρλανδία άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση μέσα από έξι δεκαετίες αξέχαστων ερμηνειών.

Η ατάκα στο «The Shawshank Redemption» που μπέρδεψε πολύ κόσμο

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Όχι για τον λόγο που φαντάζεστε

Ο Γιάννης Κότσιρας σταματάει συναυλία για το «30 χρόνια λάθος ρεφρέν» (vid)

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Σχεδόν 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, κόσμος συνειδητοποιεί ότι τραγουδάει λάθος ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα.

Mad Max: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για ένα από τα πιο εμβληματικά franchise όλων των εποχών

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Για να γνωρίζεις για το δυστοπικό σύμπαν του George Miller

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου & Μαντώ: Νέο ντουέτο «Τα Καλοκαίρια Που Θα Ζήσουμε» με music video

Μουσική 09.07.2026
Το κλασικό τραγούδι του 1995 επιστρέφει σε νέα ερμηνεία, συνοδευόμενο από ένα ολοκαίνουργιο music video σε σκηνοθεσία Αλεξ Κωνσταντινίδη.