E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταινίες της εβδομάδας: 10 νέες ταινίες για όλα τα γούστα

Η Ιστορία της Γυναίκας μου - Ησυχία 6 - 9 - Πιο Πολύ από Ποτέ - R.M.N. - Λευκός Θόρυβος - Αγρια Νύχτα - Καραγκιόζης The Movie - Οι Πέντε Διάβολοι - Στο Σκοτάδι - Dragon Ball Super: Super Hero

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 8/12/2022 | 18:42

Ταινίες της εβδομάδας: 10 νέες ταινίες για όλα τα γούστα
@Cannes Film Festival
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 8/12/2022 έως 14/12/2022
ΔΕΚ 2022
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031


Οι νέες ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες

Η Ιστορία της Γυναίκας μου (The Story of my Wife)

της Ιλντικο Ενιέντι. Με τους Λέα Σεϊντού, Γέιζ Νάμπερ, Λουί Γκαρέλ.

Δραματική 2021, Ουγγαρία - Γερμανία - Γαλλία - Ιταλία 169’

Σε ένα παρισινό καφέ των αρχών του 20ού αιώνα, ένας ναυτικός βάζει στοίχημα να παντρευτεί την πρώτη γυναίκα που θα δει να διαβαίνει την πόρτα. Ευτυχώς γι' αυτόν, η γυναίκα για την οποία κερδίζει το στοίχημα είναι η εκθαμβωτική Λίζι. Δυστυχώς, όμως, ένας γάμος που ξεκινά σαν χαριτωμένο αστείο σύντομα μετατρέπεται σε μια συναισθηματικά επώδυνη καταβύθιση στη ζήλεια.

Ησυχία 6-9

του Χρήστου Πασσαλή. Με τους Aγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Σοφία Κόκκαλη, Μαρία Σκουλά, Βασίλης Καραμπούλας, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

Δραματική 2022, Ελλάδα 81’

O Άρης και η Άννα συναντιούνται τυχαία σε μια ερειπωμένη, παραθαλάσσια πόλη γεμάτη με κεραίες που εκπέμπουν παράξενους ήχους και τις φωνές των Εξαφανισμένων, κατοίκων που έχουν χαθεί ξαφνικά και ανεξήγητα. Mέσα σε αυτόν τον παράξενο κόσμο, η Άννα και ο Άρης ερωτεύονται. Λίγες μέρες μετά, η Άννα εξαφανίζεται.

Πιο Πολύ από Ποτέ (Plus Que Jamais)

της Εμιλί Ατέφ, Με τους Βίκι Κριπς, Γκασπάρ Ουλιέλ, Μπιορν Φλόμπεργκ.

Δραματική 2022, Γαλλία - Γερμανία - Λουξεμβούργο - Νορβηγία 123’

Νεαρή γυναίκα με ανίατη ασθένεια ανακαλύπτει το μπλογκ ενός άντρα με παρόμοια μοίρα, ο οποίος ζει στη Νορβηγία και μοιάζει συμφιλιωμένος με το δικό του επικείμενο τέλος. Όταν εκείνη επιλέγει να πάρει τη μοίρα στα χέρια της και να ταξιδέψει για να τον συναντήσει, ο σύντροφός της αδυνατεί να πάρει ψύχραιμα την απόφασή της.

R.M.N.

του Κριστιάν Μουντζίου. Με τους Μαρίν Γκριγκόορε, Τζούντιθ Στέιτ.

Δραματική 2022, Ρουμανία - Γαλλία - Βέλγιο 125’

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα ο Matthias, αφού παραιτείται από την εργασία του στη Γερμανία, επιστρέφει στην πατρίδα του, ένα πολυεθνικό χωριό στην Τρανσυλβανία. Επιθυμεί να έχει περισσότερη συμμετοχή στην ανατροφή του γιου του Rudi, που για αρκετό καιρό είχε αναλάβει αποκλειστικά η μητέρα του Ana, και έτσι το παιδί να ξεπεράσει τις φοβίες που τον ταλαιπωρούν. Επιπλέον ανησυχεί για τον ηλικιωμένο πατέρα του και ταυτόχρονα ανυπομονεί να δει την πρώην ερωμένη του Csilla. Όταν μερικοί νέοι εργάτες προσλαμβάνονται στο εργοστάσιο που διοικεί η Csilla, η ειρήνη στην κοινότητα διαταράσσεται. Φοβίες, απογοητεύσεις, πάθη και συγκρούσεις έρχονται στην επιφάνεια, πάνω από το λεπτό επίχρισμα της κατανόησης και της ηρεμίας.

Λευκός Θόρυβος (White Noise)

του Νόα Μπόμπακ. Με τους Ανταμ Ντράιβερ, Γκρέτα Γκέργουιγκ, Ντον Τσιντλ, Ράφι Κάσιντι, Τζόντι Τέρνερ-Σμιθ.

Κωμωδία 2022, ΗΠΑ 138’

Οι προσπάθειες μιας σύγχρονης αμερικανικής οικογένειας να αντεπεξέλθει στις τετριμμένες συγκρούσεις της καθημερινής ζωής, παλεύοντας παράλληλα με τα οικουμενικά μυστήρια της αγάπης, του θανάτου και της πιθανότητας να ευτυχήσει κανείς σε έναν αβέβαιο κόσμο.

Άγρια Νύχτα (Violent Night)

του Τόμι Γουερκόλα. Με τους Ντέιβιντ Χάρμπορ, Μπέβερλι Ντ'Αντζελο, Τζον Λεγκουιζάμο.

Περιπέτεια 2022, ΗΠΑ 101’

Μια ομάδα μισθοφόρων εισβάλει την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια έπαυλη μιας πλούσιας οικογένειας, παίρνοντας όλους όσους βρίσκονται μέσα για ομήρους. Ωστόσο δεν είναι προετοιμασμένοι για έναν μαχητή-έκπληξη: ο Άγιος Βασίλης τυγχάνει να βρίσκεται στη γειτονιά και πολύ σύντομα θα δείξει στους κακοποιούς ότι δεν είναι και τόσο άγιος…

Καραγκιόζης The Movie

των Ακη Καρρά, Χρήστου Λειβαδίτη, Αικατερίνης Παπαγεωργίου. Με τις φωνές των Αθως Δανέλλης, Ελενα Μαραγκού.

Animation 2022, Ελλάδα 74’

Ο Διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει έναν δημόσιο γραμματέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι υπάλληλοί του αναγκάζονται να παραμελούν την εργασία τους για να εξυπηρετούν τους αναλφάβητους συμπολίτες τους στην γραπτή τους επικοινωνία. Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση, ώσπου συναντά τον Καραγκιόζη που τον εντυπωσιάζει με τις γραμματικές γνώσεις που λέει πως έχει και η αναζήτηση λαμβάνει τέλος! Μετά από μια ξεκαρδιστική συνάντηση με τον Διοικητή, ο Καραγκιόζης γίνεται ο Γραμματικός του χωριού και πιάνει, γεμάτος όρεξη και άδειος γνώσεων, μολύβι και χαρτί.

Οι Πέντε Διάβολοι (Les Cinq Diables)

της Λεά Μισιούς. Με τους Αντέλ Εξαρχόπουλος, Σάλι Ντραμέ, Σουάλα Εματί, Μουσταφά Μπενγκ, Δάφνη Πατακιά.

Δραματική 2022, Γαλλία 103’

Η Βίκυ, ένα παράξενο και μοναχικό κοριτσάκι, έχει ένα μαγικό χάρισμα: μπορεί να αναπαράγει όποιο άρωμα της αρέσει που μετά συλλέγει σε μια σειρά από βάζα με σχολαστικές ετικέτες. Έχει αιχμαλωτίσει κρυφά το άρωμα της μητέρας της Τζοάν, για την οποία τρέφει μια άγρια, υπερβολική αγάπη. Όταν η αδερφή του πατέρα της μπαίνει στη ζωή τους, η Βίκυ αναπαράγει τη μυρωδιά της και μεταφέρεται σε σκοτεινές αναμνήσεις που την οδηγούν να ανακαλύψει τα μυστικά του χωριού, της οικογένειάς της, αλλά και της ίδιας της ύπαρξής της.

Στο Σκοτάδι (Mrak)

του Ντούσαν Μίλιτς. Με τους Ντάνιτσα Κούρτσιτς, Σλάβο Στίμακ, Φλάβιο Παρέντι, Μιόνα Ιλοφ.

Δραματική 2022, Σερβία - Δανία - Ιταλία - Βουλγαρία - Ελλάδα 104’

Μία οικογένεια που ζει στο Κόσοβο μεταπολεμικά, η οποία προστατεύεται από το KFOR (Kosovo Force : οργάνωση για τη διατήρηση της ειρήνης, ελεγχόμενη από το ΝΑΤΟ) κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν πέφτει το σκοτάδι βιώνει μια τρομακτική δοκιμασία. Τα μέλη της αγωνίζονται για να αποδείξουν πως ο φόβος τους είναι δικαιολογημένος, να μη χάσουν τα λογικά τους και να παραμείνουν ζωντανά.

Dragon Ball Super: Super Hero

του Τετσούρο Κοντάμα. Με τις φωνές των Μασάκο Νοζάβα, Αγια Χισακάβα, Ρίο Χορικάβα, Τακέσι Κουσάο, Μίκι Ιτο.

Animation 2022, Ιαπωνία 100’

Ένας εχθρός από το παρελθόν του Γκόκου επιστρέφει για να θέσει νέες δοκιμασίες σε αυτόν και τους συντρόφους του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έρχεται το Hobby Festival 2024

Cityλάιφ 24.04.2024
ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 26/04 έως 28/04

Flea Market

Cityλάιφ 24.04.2024
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 27/04 έως 28/04

#JobDay Δήμου Παύλου Μελά

Cityλάιφ Προχτές
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ26/04

Vinyl Market

Cityλάιφ 21.04.2024
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 26/04 έως 28/04

Η Πεντάμορφη και το Τέρας ‑ Κλασικό Μπαλέτο

Θέατρο+Χορός 19.04.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΘΕΑΤΡΟΝ ΑΙΘ. ΑΝΤΙΓΟΝΗαπό 17/05 έως 19/0515

In‑Edit Countdown

Σινεμά 16.04.2024
ΣΙΝΕΜΑ ΒΑΚΟΥΡΑαπό 17/04 έως 27/046

#JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου ‑ Δέλτα

Urban 09.04.2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ17/04