E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι πιο εθιστικές ταινίες του Woody Allen

Όσες θέλουμε να βλέπουμε ξανά και ξανά!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 4/12/2022 | 00:22

Οι πιο εθιστικές ταινίες του Woody Allen
E-Daily Illustration

Ο Woody Allen έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα μέσα, τόσο για τις διθυραμβικές κριτικές στις ταινίες του από τα 60ς μέχρι σήμερα,όσο και για νομικές υποθέσεις που αφορούν την προσωπική του ζωή.

Κρατώντας μόνο το δημιουργικό κομμάτι και την πορεία του ως κινηματογραφιστής, δε μπορούμε να μη παραδεχτούμε το ταλέντο και την ευφυΐα που τον διακρίνει σαν καλλιτέχνη.

Διαλέγουμε, έτσι, μερικές από τις ταινίες του που "καταβροχθίζονται" τόσο ευχάριστα, που θέλεις να τις βλέπεις ξανά και ξανά.

Match Point (2005)

Η σκοτεινή πραγματικότητα του πλούτου και η φιλόδοξη και συντριπτική ικανότητά της να ασκεί έλεγχο στην ηθική του ανθρώπου διερευνάται στο Match Point. Η κοινωνία, ο πόθος, η απληστία και η απελπισία είναι όλα αριστοτεχνικά δραματοποιημένα σε αυτό το κομψοτέχνημα που διαδραματίζεται στο Λονδίνο. Ο Chris Wilton, τον οποίο υποδύεται ο Jonathan Rhys-Meyers, είναι ένας οικονομικά ταλαιπωρημένος άνδρας που αναλαμβάνει τη δουλειά του προπονητή τένις και ερωτεύεται την αδερφή ενός από τους μαθητές του. Καθώς η σχέση τους ανθίζει, ο Chris εθίζεται στις ανέσεις της πλουσιοπάροχης ζωής. Αργότερα, δημιουργείται ένα ασίγαστο πάθος ανάμεσα σε αυτόν και τη Nora, μια ανερχόμενη Αμερικανίδα ηθοποιό. Ανίκανος να συγκρατήσει τον πόθο του για αυτήν και ανίκανος να αφήσει την καλή ζωή, ο Chris βρίσκετακαταλήγει να παίρνει τρομερές αποφάσεις.

Small Time Crooks (2000)

Το Small Time Crooks κυκλοφόρησε το 2000, σε σκηνοθεσία και σενάριο τον Woody Allen, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τους Elaine May, Tracey Ullman και Hugh Grant. Αφηγείται την ιστορία του άτυχου εγκληματία Ray, τον ​​οποίο υποδύεται ο Allen, o οποίος σκαρώνει μια δουλειά στην τράπεζα που πάει στραβά. Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και προτάθηκε για πολλά βραβεία. Κομψή, απλή και κωμική, είναι αδιαμφισβήτητα μια διαχρονική ταινία που θα παραμείνει για πάντα ένα κλασικό της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Με ένα all-star καστ των Penelope Cruz, Javier Bardem, Scarlett Johansson και Rebecca Hall, η Vicky Cristina Barcelona είναι μια από τις πιο γοητευτικές και σαγηνευτικές ταινίες του Allen. Η ιστορία επικεντρώνεται στους χαρακτήρες της Johansson και της Hall, δύο στενών αλλά πολύ διαφορετικών φίλων, των οποίων το καλοκαίρι στη Βαρκελώνη γίνεται ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης και μια εξερεύνηση αγάπης και πάθους. Με ειρωνικό χιούμορ και ζεστασιά και με φόντο το εκπληκτικό σκηνικό της Βαρκελώνης, το Vicky Cristina Barcelona είναι μια αξέχαστη αποτύπωση της ικανότητας του Allen να συνδυάζει αβίαστα τόπο και χαρακτήρες.

Midnight in Paris (2011)

Εξερευνώντας θέματα νοσταλγίας και μοντερνισμού σε μια ιστορία φαντασίας για το μποέμ Παρίσι της δεκαετίας του 1920, το Midnight in Paris μπορεί να είναι ένα από τα μεταγενέστερα έργα του Allen, αλλά είναι το πιο επιτυχημένο εμπορικά της καριέρας του. Τοποθετημένο σε διαφορετικές περιόδους του Παρισιού, ο Gil (Owen Wilson) υποδύεται έναν απογοητευμένο σεναριογράφο, που βρίσκεται σε ένα ταξίδι με την αρραβωνιαστικιά του Rachel McAdams. Μόνος του ένα βράδυ, μεταφέρεται ως εκ θαύματος στο Παρίσι της δεκαετίας του 1920 και εδώ ξεκινά η πραγματική ιστορία. Το Midnight in Paris χρησιμοποιεί εξυπνάδα και επιτήδευση για να παρουσιάσει μια σαγηνευτική περιπέτεια φαντασίας, απόλυτα ικανή στο να προσελκύσει το κοινό του.

Scoop (2006)

Μία Αμερικανίδα φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Λονδίνο πιάνει ένα μεγάλο "λαυράκι" και ξεκινά μια σχέση με έναν αριστοκράτη, προκειμένου να ανακαλύψει στοιχεία, όταν ένα ...πνεύμα τον υποδεικνύει ως serial killer. Στο σχέδιο αυτό, έχει μαζί της τον τρελούλη ταχυδαχτυλουργό, Sid Waterman, τον οποίο φυσικά υποδύεται ο Woody Allen.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper 25.04.2024
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Μουσική 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

Σινεμά 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι