LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Goncharov: Η ταινία του Scorsese που έχει γίνει viral αλλά δεν υπήρξε ποτέ

Έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο παράλληλο σύμπαν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/12/2022 | 00:22

Goncharov: Η ταινία του Scorsese που έχει γίνει viral αλλά δεν υπήρξε ποτέ
@twitter.com/Beelzebubesque/

Το «Goncharov» μπήκε στη ζωή του Tumblr αρκετά χρόνια πριν, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει αναγεννηθεί. Πρόκειται ίσως για την καλύτερη ταινία του Martin Scorsese, η οποία γυρίστηκε το 1973, με υπέροχο cast, που τα χρόνια που ακολούθησαν έγινε περιζήτητο.

Η λέξη ίσως σας λέει κάτι, γιατί εδώ και αρκετές ημέρες τρεντάρει σε όλα τα social media. Πρωταγωνιστής ως Goncharov είναι ο Robert De Niro, με συμπρωταγωνιστές ονόματα όπως ο Al Pacino, o Harvey Keitel, η Cybill Shepherd κ.α.

Η ιστορία του λαμβάνει χώρα στην Νάπολη, μια πόλη πολύ γνωστή για τη μαφία της. Και όπως ακούμε από τους χρήστες, τα έχει όλα. Δολοφονίες, εpωτικά τρίγωνα, ομοφυλοφιλικές σχέσεις, ενώ το τέλος λέγεται ότι έχει ξεσηκώσει συζήτηση που κρατάει εδώ και σχεδόν μισό αιώνα.

Όπως καταλάβατε ωστόσο, αν υπήρχε θα την ξέραμε. Μέχρι και οι New York Times θέλησαν να μάθουν πως ξεκίνησε όλο αυτό και ήταν απλά ένα ζευγάρι μπότες. Ένας χρήστης του Tumblr λοιπόν είχε ανεβάσει μια φωτογραφία με τις μπότες, οι οποίες του παραδόθηκαν με μια πολύ παράξενη κάρτα. Η κάρτα έγραφε πάνω «Η καλύτερη ταινία για τη μαφία που γυρίστηκε ποτέ. Ο Marin Scorsese παρουσιάζει το Goncharov. Μια παραγωγή του Domenico Procacci. Μια ταινία του Matteo JWHJ0715. Για τη μαφία της Νάπολης».

Οι New York Times προσπάθησαν με κάθε τρόπο να επικοινωνήσουν με τον χρήστη, αλλά ο λογαριασμός του είναι ανενεργός και δεν μπόρεσαν να τον βρουν με κανέναν τρόπο.

To 2020 μια κοπέλα το μοιράστηκε ξανά στο Tumblr μαζί με μια άλλη εικόνα με ένα σχόλιο ενός άλλου χρήστη που έγραφε «Αυτός ο ηλίθιος δεν έχει δει ποτέ το Goncharov». Λογικά θα ξέχασε ότι το είχε ποστάρει και δυο χρόνια μετά έγινε viral.

Πλέον είναι το πρώτο trend στην εν λόγω πλατφόρμα, με τους χρήστες να μεγαλώνουν συνεχώς τον μύθο της. «Σταθμός για το σινεμά», «μπροστά για εκείνη την εποχή» είναι μόνο λίγες ατάκες που λέγονται για όλα τα αριστουργήματα.

Βασικά στο Tumblr υπάρχει ένα παράλληλο σύμπαν, όπου το «Goncharov» είναι αριστούργημα, η καλύτερη ταινία του Scorsese και πάνω απ’ όλα αληθινό. Υπάρχουν αναρτήσεις με το τι έγινε στα γυρίσματα, για την υπόθεση και πολλά ακόμα.

«Είναι ουσιαστικά η ιστορία ενός Ρώσου γκάνγκστερ που έρχεται στη Νάπολη για να ξεφύγει από τη βία και καταλήγει να προδοθεί από όλους τους ανθρώπους στη ζωή του» είπε η 27χρονη Ερίκα Πόλσον.

Στο παιχνίδι μπήκε και η Linda Carter, ηθοποιός που είχε παίξει τον ρόλο της Wonder Woman, ανεβάζοντας μια φωτογραφία με την ίδια και τον Henry Winkler από την απονομή των Χρυσών Σφαιρών το 1977. Η λεζάντα έγραφε «Εγώ και ο Fonz στην πρεμιέρα του Goncharov».

Στην αρχή πολλοί την πατάνε και την ψάχνουν, αλλά μόλις καταλάβουν τι συμβαίνει τότε μπαίνουν στο παιχνίδι και η φαντασία δεν έχει όρια. Πάντως η όλη ιστορία έφτασε και στα αυτιά του Scorsese. Η Κόρη του Fransesca πήρε γραμμή τι συμβαίνει και ανέβασε τη συνομιλία τους. Εκείνη του έστειλε το άρθρο των New York Times και τον ρωτάει αν το έχει δει αυτό. Κι εκείνος, πάντα ωραίος τύπος, απαντάει «Ναι, γύρισα αυτή την ταινία πολλά χρόνια πριν»…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ Χτες
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ Προχτές
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!

Αυτό που οι ηθοποιοί δεν μπορούν ποτέ να κάνουν κατά τη διάρκεια μιας γυμνής σκηνής

Προσφορές 09.04.2024
Tι αναφέρει το Screen Actors Guild και η Αμερικανική Ομοσπονδία Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου