E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

4 ταινίες στις οποίες οι ηθοποιοί δεν ήξεραν πού μπλέκουν

Σκηνές που έγιναν γνωστές μετά τα συμβόλαια

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 15/9/2022 | 01:03

4 ταινίες στις οποίες οι ηθοποιοί δεν ήξεραν πού μπλέκουν

Αν η ιστορία του κινηματογράφου μας έχει διδάξει ένα πράγμα, είναι ότι ένα μυαλό πίσω από μια ταινία θα κάνει συχνά ό,τι περνά από το χέρι του για να μεταφέρει το όραμά του στη μεγάλη οθόνη, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα προδώσει την εμπιστοσύνη των ηθοποιών για να το κάνει.

Willy Wonka & The Chocolate Factory 

"There's no earthly way to know, which direction we are going..." δεν είναι μόνο οι στίχοι που μουρμούρισε ο Gene Wilder κατά τη διάρκεια της περιβόητης σκηνής Tunnel of Tεrror που καταλήγει στο Willy Wonka & The Chocolate Factory, ήταν επίσης πιθανότατα σκέψεις που μοιράστηκαν οι ηθοποιοί που βίωσαν αυτή την τραυματική βόλτα με το σκάφος μαζί του.

Καθ' όλη τη διάρκεια της δημιουργίας, ο σκηνοθέτης Mel Stuart επέμενε να μην δείχνει ή να μην λέει στους ηθοποιούς τι θα συναντούσαν ή όσα θα... βίωναν τον κόσμο της Wonka για πρώτη φορά πολλά για το εργοστάσιο ή τη μυστηριώδη φιγούρα πίσω από αυτό. 

The Blair Witch Project

Προκειμένου να δημιουργηθεί μια ταινία ικανή να τρομοκρατήσει πραγματικά το κοινό με έναν άθλιο αρχικό προϋπολογισμό μόλις 60.000 δολαρίων, οι σκηνοθέτες της μεγάλης επιτυχίας The Blair Witch Project, Daniel Myrick και Eduardo Sanchez, έπρεπε να βρουν ανορθόδοξους τρόπους για να ενσταλάξουν νόμιμα τον φόβο στο καστ τους όταν κανένας ηθοποιός δεν το περίμενε, σωστά;

Εκτός από το να καμουφλάρονται στο δάσος και να κάνουν τυχαία τους διάφορους σουρεαλιστικούς θορύβους που ακούνε οι ήρωες σε ορισμένα σημεία της ταινίας, οι σκηνοθέτες επέλεξαν να παίξουν τρομακτικούς ήχους παιδιών που έπαιζαν έξω από αυτήν στη μέση της νύχτας.

Αν και το καστ γνώριζε καλά ότι γύριζαν μια ταινία άκρως αυτοσχέδια, πραγματικά δεν περίμεναν ότι το μεγαλύτερο μέρος της παραφυσικής δραστηριότητας ενορχηστρώθηκε από τον σκηνοθέτη.

Kes 

Η ταινία Kes αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού της εργατικής τάξης, ονόματι Billy, που κλέβει ένα πουλάκι από τη φωλιά του πριν του διδάξει την τέχνη του γερακιού.

Ο ηθοποιός που υποδύεται τον Billy, συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στην εκπαίδευση των τριών πουλιών που βοήθησαν να ζωντανέψει ο Κes στη μεγάλη οθόνη, και ήταν ιδιαίτερα δεμένος με ένα πουλί που λεγόταν Hardy. Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει μια όσο το δυνατόν πιο γνήσια ερμηνεία από τον νεαρό, ο σκηνοθέτης Ken Loach είπε στον Bradley ότι ο Hardy επρόκειτο να σκοτωθεί στην πραγματικότητα, και το πτώμα του θα χρησιμοποιηθεί στη σκηνή όπου ο Billy βρίσκει τον σύντροφό του νεκρό σε έναν κάδο.

Ο Bradley συνέχισε να δίνει μια συγκλονιστική και οδυνηρά ειλικρινή παράσταση σε όλη αυτή τη σπαρακτική σκηνή, σαρώνοντας σιωπηλά τον πεσμένο φτερωτό φίλο του με τα χέρια και τα μάτια του πριν εξαπολύσει επίθεση στον σκληρό θετό αδερφό που ευθύνεται για τον θάνατό του. Το πουλί που χρησιμοποιήθηκε τελικά στη σκηνή ήταν στην πραγματικότητα ένα άλλο που πέθανε από φυσικά αίτια.

«Δεν μπορείς να μιμηθείς αυτή την έκφραση...» είπε ο σκηνοθέτης για την απόφασή του να πει ψέματα για να αποσπάσει μια καλή σκηνή.

Ο Εξορκιστής

Σε περίπτωση που αναρωτιόσαστε πώς ακριβώς η ομάδα πίσω από την εμβληματική ταινία τρόμου The Exorcist κατάφερε να δημιουργήσει μερικούς από τους πιο αναγνωρίσιμους εμετούς σε όλο τον κινηματογράφο αποδεικνύεται ότι το ρεύμα των αρρώστων που άφησε το στόμα της Linda Blair ήταν φτιαγμένος από παλιά σούπα μπιζελιού.

Ωστόσο, ο ηθοποιός που υποδήθηκε τον ιερέα, είχε βάλει το crew να υποσχεθεί ότι οποιοσδήποτε εμετός που θα εκτοξευόταν κατά τη σκηνή του απέναντι στον Jason Miller, θα προσγειωνόταν αυστηρά στο στήθος του.

Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα, ο τεχνητός εμετός έπεσε κατευθείαν στο πρόσωπό του, αφήνοντας τον Miller οπτικά αηδιασμένο στην οθόνη και πολύ απογοητευμένος όταν οι κάμερες σταμάτησαν να γράφουν. Ποιος ξέρει τι έγινε μετά...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Χτες
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Μουσική 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική