E-Daily

Η απόλυτη σινελίστα για κάθε καλοκαίρι: 10 ταινίες που πρέπει να δεις

Είναι κλασικές επιλογές, και όλες μία και μία

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

1/8/2022 | 10:27

Κάθε εποχή έχει τα κινηματογραφικά της διαμαντάκια. Και αν το καλοσκεφτείτε άλλες ταινίες θέλετε να βλέπετε με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, όσο είστε στη βεράντα και άλλες ταινίες όταν είστε κουκουλωμένοι κάτω από πάπλωμα. Οπότε γι'αυτό το λόγο ετοιμάσαμε την απόλυτη σινελίστα για κάθε καλοκαίρι.

Do the Right Thing 

Με τέτοιον καύσωνα, θα ταυτιστείτε. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τον Spike Lee - για την αισθητική του, την καινοτομία του, το μοναδικό του τρόπο φιλμογράφησης. Η ταινία μας μεταφέρει για ένα εικοσιτετράωρο σε μία συνοικία του Μπρούκλιν, όπου εδώ και χρόνια λειτουργεί μια πιτσαρία λευκών χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στις διαφυλετικές κοινότητες. Όμως εκείνη την μοιραία ημέρα τα πράγματα θα πάρουν μία διαφορετική τροπή...

Weekend at Bernie's

Δύο φίλοι ανακαλύπτουν ενα σκάνδαλο υπεξαίρεσης στην εταιρία που εργάζονται και ως επιβράβευση καλούνται για το Σαββατοκύριακο στο πολυτελές εξοχικό του αφεντικού τους. Ο εργοδότης τους όμως δολοφονείται και κανείς δεν φαίνεται να το ξέρει, εκτός από τις δύο φίλους. Προκειμένου να μην κατηγορηθούν ως ύποπτοι για τη δολοφονία, μεταχειρίζονται το πτώμα σαν μαριονέτα ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, ώστε να πιστεύουν όλοι ότι είναι καλά και… ζει!

To Catch a Thief 

Ενας αναμορφωμένος κλέφτης κοσμημάτων που πάλαι ποτέ έφερε το ψευδώνυμο «Γάτος» αποσύρεται στη γαλλική Ριβιέρα. Μόνο που μία σειρά από ληστείες διαμαντιών στην περιοχή τον βάζει ξανά στο στόχαστρο της αστυνομίας...

The Talented Mr. Ripley

Ο Tom Ripley τα ήθελε όλα - τα χρήματα, την επιτυχία, την καλή ζωή. Ήταν έτοιμος ακόμα και να σκοτώσει για να τα αποκτήσει όλα αυτά. Όταν ένας πλούσιος Αμερικανός του ζήτα να φέρει πίσω τον γιό του, ο όποιος έχει εγκατασταθεί στην Ιταλία, θα καταστρώσει ένα διαβολικό σχέδιο: να πάρει τη θέση του Ασώτου υιού και να ζήσει με την ταυτότητα εκείνου μια ζωή ονειρεμένη...

Roman Holiday 

Μια από τις σημαντικότερες ταινίες του είδους της ρομαντικής κωμωδίας κι ένα από τα πιο αξέχαστα love stories στην ιστορία του κινηματογράφου!  Μεθυστικά ρομαντική και με εκλεπτυσμένη αισθητική, μια καλοκαιρινή ταινία που θα λατρέψετε το βραδάκι στο μπαλκόνι παρέα με ένα καλό κρασί.

La Piscine 

Ο Ζαν-Πολ και η Μαριάν περνούν τις διακοπές τους σε μία βίλα στη Νότια Γαλλία. Όταν όμως ο πρώην εραστής της, Χάρυ μαζί με τη νεαρή του κόρη Πενελόπ, εμφανίζονται ξαφνικά, οι ονειρεμένες καλοκαιρινές ημέρες πνίγονται στην ανείπωτη ζήλια και το υπόκωφο πάθος, με τα κρυστάλλινα νερά της πισίνας να γίνονται το σκηνικό ενός εγκλήματος.

Summer Lovers

Ένα καλτ αμερικάνικο έπος του 1982! Γυρίστηκε σε τοποθεσία στο νησί της Σαντορίνης, στην Ελλάδα.

Mama Mia

Ίσως ο πιο γρήγορος τρόπος για να κλείσεις διακοπές σε Σκόπελο και Πήλιο. Μαγευτική Ελλάδα, υπέροχες ερμηνειες, τοπία που κόβουν την ανάσα, έντονα χρώματα - μπλε της θάλασσας, πράσινο των δέντρων, κόκκινο από τα χείλη των ερωτευμένων κοριτσιών, κίτρινο όπως ο ήλιος το μεσημέρι, και μουσική, πολλή μουσική. Tο πιο feel good μιούζικαλ όλων των εποχών, μια μητέρα, μια κόρη, τρεις πιθανούς μπαμπάδες και έναν γάμο που ανατρέπεται.

Only You

Το Only You είναι μια αμερικανική ρομαντική κωμωδία του 1994 στην οποία πρωταγωνιστούν η Marisa Tomei και ο Robert Downey Jr. 'Εχοντας μια τρελή εμμονή με έναν φανταστικό άντρα στο μυαλό της, η πρωταγωνίστρια εγκαταλείπει τα σχέδια του γάμου της και πηγαίνει στην Ιταλία για να βρει τον άνδρα της ζωής της...

Summer with Monica

Ενα νεαρό ζευγαράκι αποφασίζει να παρατήσει τις δουλειές του και να κλέψουν το σκάφος του πατέρα του αγοριού για μια καλοκαιρινή εξόρμηση, και ζουν τον έρωτά τους στον απόλυτο βαθμό, παραδομένοι στην ελευθερία και στη φυσική κατάσταση. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ Χτες
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ Προχτές
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!

Αυτό που οι ηθοποιοί δεν μπορούν ποτέ να κάνουν κατά τη διάρκεια μιας γυμνής σκηνής

Προσφορές 09.04.2024
Tι αναφέρει το Screen Actors Guild και η Αμερικανική Ομοσπονδία Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου