E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όσα θα θυμόμαστε από την Raffaella Carra

Οι τηλεοπτικές στιγμές, οι ταινίες, τα τραγούδια

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 5/7/2021 | 19:47

Όσα θα θυμόμαστε από την Raffaella Carra

Φόρεσε μίνι, έδειξε τον αφαλό της και προκάλεσε πανικό στην ιταλική τηλεόραση, τραγούδησε για τον έρωτα, και αναστάτωσε μια ολόκληρη χώρα - με τέτοιον τρόπο όμως που κανένας ποτέ δεν την ξεπέρασε.

Γι'αυτό η ίδια εργαζόταν στον χώρο του θεάματος μέχρι πρότινος, ενώ είχε περάσει τα 70 έτη. 

Τι μπορεί να πει κανείς για την τολμηρή Rafaella Carra; Ότι γεύτηκε τη ζωή ως την τελευταία της σταγόνα!

Η Carra σπούδασε υποκριτική στο ιταλικό Πειραματικό Κέντρο Κινηματογραφίας. Το 1960 άρχισε να δουλεύει στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai και κατέκτησε αμέσως το ευρύ κοινό, χάρη στην ευθυμία και την ενέργειά της.

To 1969 -1970 κάνει τηλεοπτικη επιτυχία με το show "Io Agata e tu" (με τους Nino Taranto και Nino Ferrer), όπου η Carrà λανσάρει ένα νέο τύπο, σύγχρονης και εκρηκτικής showgirl.

Η Ραφέλα Καρά υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές στην ιταλική τηλεόραση ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουν πως γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα με το τραγούδι «A far l’amore comincia tu».

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη διεθνής επιτυχία της. Το «A far l’amore comincia tu» τραγουδήθηκε στα Ισπανικά ως «En el amor todo es empezar», στα Γερμανικά ως «Liebelei», στα Γαλλικά ως «Puisque tu l'aimes dis le lui» και στα Αγγλικά ως «Do It, Do It Again». Το τελευταίο ήταν και η μοναδική της είσοδος στο UK Singles Chart, με το «Do It, Do It Again» να φτάνει μέχρι και την 9η θέση, το 1978.

H ίδια έχει τραγουδήσει και στα ελληνικά!

 Η δισκογραφία της άρχισε τη δεκαετία του '70 και τα τραγούδια της είναι italian classics.

Τη δεκαετία του 70 γινεται γνωστή και στην Ισπανια, και η επιτυχια των τραγουδιων της κάνει την ισπανικη τηλεοραση TVE να της προσφερει μια ολοδικη της εκπομπη "Η ώρα Raffaella".

H Καρά έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία Von Ryan’s Express το 1965 με τον Frank Sinatra και στο "Compagni" με τον Marcello Mastroianni.

Η τελευταία της ταινία ήταν το 1983 "Cioè che mi hai portato a fare sopra Posillipo se non mi vuoi più bene?".

Συνέχισε να δουλεύει στην τηλεόραση μέχρι πρόσφατα - και συγκεκριμένα μέχρι πριν από δυο χρόνια, με εκπομπές συνεντεύξεων αλλά και συμπαρουσιάζοντας το ιταλικό μουσικό talent show!

Κανείς δεν ήξερε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, μόνον λίγα κοντινά της πρόσωπα. Με την είδηση του θανάτου της, όλα τα κανάλια της ιταλικής τηλεόρασης διέκοψαν το πρόγραμμά τους και πρόβαλαν ειδικά αφιερώματα στην «εθνική Ραφαέλα», την Raffaella Nazionale.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η σειρά των 10 λεπτών που κατάφερε να πει όσα άλλες δεν λένε σε 10 σεζόν

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Η σειρά που βλέπεται σε μία βραδιά και σε κάνει να ξανασκεφτείς όλες τις σχέσεις σου

Το βουβό άλμπουμ που έκλεψε 20 χιλιάδες δολάρια από το Spotify

E-Daily 3.Left Χτες
Το κόλπο των 31 δευτερολέπτων

5 ταινίες στο Netflix για χαλαρές καλοκαιρινές βραδιές

E-Daily 3.Left Προχτές
Οι ζεστές νύχτες απαιτούν feel-good ατμόσφαιρα, γέλιο και έρωτα

Η συγκινητική ιστορία του άστεγου Sylvester Stallone και του σκύλου του

E-Daily 3.Left Προχτές
Η ζωή του σταρ δεν ήταν πάντα γεμάτη φώτα

Το POP TOUR Live της Μαρίνας Σάττι είναι πλέον στο YouTube ‑ δείτε το εδώ

Μουσική 26.06.2026
Η ιστορική συναυλία στην Πλατεία Νερού μπροστά σε σχεδόν 20.000 θεατές είναι διαθέσιμη online για πρώτη φορά.

Ποιο κρυφό μυστικό έκρυβε για 23 χρόνια το «Night Raid» του Nick Cave

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Μια ιστορία που παρέμεινε μυστική για περισσότερο από δύο δεκαετίες.

5 λόγοι να επισκεφτείς φέτος το Plastiras Lake Festival

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Τέσσερις μέρες μουσικής δίπλα στη Λίμνη Πλαστήρα - ιδού γιατί αξίζει να κρατήσεις θέση

Ποιος αναγνώρισε επίσημα την Παγκόσμια Ημέρα των Beatles

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η Apple Corps Ltd. αναγνωρίζει επίσημα το Global Beatles Day, ενώ στις 25 Ιουνίου κυκλοφορεί για πρώτη φορά η έγχρωμη εκδοχή της ιστορικής εμφάνισης με το «All You Need Is Love».

Moby: Όχι και τόσο γνωστά facts για τον εκκεντρικό «άρχοντα» της ηλεκτρονικής μουσικής

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Από απόγονος του συγγραφέα του «Moby Dick» έως vegan ακτιβιστής και κάτοχος ρεκόρ Γκίνες, ο Richard Melville Hall κρύβει μια ζωή γεμάτη εκπλήξεις.

Κέιτ Χάντσον και Χαβιέ Μπαρδέμ: Το παθιασμένο φιλί στους δρόμους της Νέας Υόρκης για τα γυρίσματα ταινίας

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Οι δύο ηθοποιοί ενώνουν τις δυνάμεις τους  για τη ρομαντική κομεντί Hello & Paris