E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όσα θα θυμόμαστε από την Raffaella Carra

Οι τηλεοπτικές στιγμές, οι ταινίες, τα τραγούδια

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 5/7/2021 | 19:47

Όσα θα θυμόμαστε από την Raffaella Carra

Φόρεσε μίνι, έδειξε τον αφαλό της και προκάλεσε πανικό στην ιταλική τηλεόραση, τραγούδησε για τον έρωτα, και αναστάτωσε μια ολόκληρη χώρα - με τέτοιον τρόπο όμως που κανένας ποτέ δεν την ξεπέρασε.

Γι'αυτό η ίδια εργαζόταν στον χώρο του θεάματος μέχρι πρότινος, ενώ είχε περάσει τα 70 έτη. 

Τι μπορεί να πει κανείς για την τολμηρή Rafaella Carra; Ότι γεύτηκε τη ζωή ως την τελευταία της σταγόνα!

Η Carra σπούδασε υποκριτική στο ιταλικό Πειραματικό Κέντρο Κινηματογραφίας. Το 1960 άρχισε να δουλεύει στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai και κατέκτησε αμέσως το ευρύ κοινό, χάρη στην ευθυμία και την ενέργειά της.

To 1969 -1970 κάνει τηλεοπτικη επιτυχία με το show "Io Agata e tu" (με τους Nino Taranto και Nino Ferrer), όπου η Carrà λανσάρει ένα νέο τύπο, σύγχρονης και εκρηκτικής showgirl.

Η Ραφέλα Καρά υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές στην ιταλική τηλεόραση ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουν πως γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα με το τραγούδι «A far l’amore comincia tu».

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη διεθνής επιτυχία της. Το «A far l’amore comincia tu» τραγουδήθηκε στα Ισπανικά ως «En el amor todo es empezar», στα Γερμανικά ως «Liebelei», στα Γαλλικά ως «Puisque tu l'aimes dis le lui» και στα Αγγλικά ως «Do It, Do It Again». Το τελευταίο ήταν και η μοναδική της είσοδος στο UK Singles Chart, με το «Do It, Do It Again» να φτάνει μέχρι και την 9η θέση, το 1978.

H ίδια έχει τραγουδήσει και στα ελληνικά!

 Η δισκογραφία της άρχισε τη δεκαετία του '70 και τα τραγούδια της είναι italian classics.

Τη δεκαετία του 70 γινεται γνωστή και στην Ισπανια, και η επιτυχια των τραγουδιων της κάνει την ισπανικη τηλεοραση TVE να της προσφερει μια ολοδικη της εκπομπη "Η ώρα Raffaella".

H Καρά έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία Von Ryan’s Express το 1965 με τον Frank Sinatra και στο "Compagni" με τον Marcello Mastroianni.

Η τελευταία της ταινία ήταν το 1983 "Cioè che mi hai portato a fare sopra Posillipo se non mi vuoi più bene?".

Συνέχισε να δουλεύει στην τηλεόραση μέχρι πρόσφατα - και συγκεκριμένα μέχρι πριν από δυο χρόνια, με εκπομπές συνεντεύξεων αλλά και συμπαρουσιάζοντας το ιταλικό μουσικό talent show!

Κανείς δεν ήξερε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, μόνον λίγα κοντινά της πρόσωπα. Με την είδηση του θανάτου της, όλα τα κανάλια της ιταλικής τηλεόρασης διέκοψαν το πρόγραμμά τους και πρόβαλαν ειδικά αφιερώματα στην «εθνική Ραφαέλα», την Raffaella Nazionale.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πολωνική ταινία του Netflix που θα φέρει το καλοκαίρι στο σπίτι σου

E-Daily 3.Left Χτες
Ένα κρυμμένο διαμαντάκι της πλατφόρμας

Κωνσταντίνος Αργυρός: Ποια κορυφαία Τουρκάλα τραγουδίστρια τον «συναντά» στο νέο του τραγούδι

Μουσική Χτες
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί ντουέτο με την Τουρκάλα σταρ Sila, ενώνοντας την ελληνική και την τουρκική μουσική σκηνή.

Baywatch: Κυκλοφόρησε νέο teaser για το reboot της εμβληματικής σειράς

E-Daily 3.Left Προχτές
Περιλαμβάνει 12 επεισόδια και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2027

Η σειρά που βλέπουν όλοι φέτος: 97% στο Rotten Tomatoes ‑ Τη συγκρίνουν με το Twin Peaks

E-Daily 3.Left Προχτές
Όσοι είδαν αυτή τη σειρά λένε το ίδιο πράγμα: «Δεν μοιάζει με καμία άλλη»

10 αστυνομικά μυθιστορήματα που θα σε κρατήσουν ξάγρυπνο στις καλοκαιρινές διακοπές

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Από απομονωμένα νησιά μέχρι πολυτελή κρουαζιερόπλοια - οι καλύτερες αστυνομικές ιστορίες για τις φετινές διακοπές σου

Anilio Park Festival: Τι κάνει το βουνίσιο φεστιβάλ της Πίνδου μια εμπειρία ζωής


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ E-Daily 3.Left 02.07.2026
Οι διοργανωτές του Anilio Park Festival μιλούν για το τριήμερο camping, τις δραστηριότητες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου και το όραμα για το μέλλον του θεσμού.

Οδύσσεια: Αυτό είναι το τελευταίο τρέιλερ για την ταινία του Νόλαν λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η ταινία με το λαμπερό καστ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο στις 17 Ιουλίου

«Οδύσσεια» του Christopher Nolan: Μεταμεσονύκτιες Πρώτες Προβολές στην IMAX των Village Cinemas

Σινεμά 01.07.2026
Δύο ειδικές προβολές στην αίθουσα IMAX with Laser του The Mall Athens στις 00:05 και στις 04:00 το βράδυ της Τετάρτης 15 προς Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026.

Εκδόσεις Πατάκη: 8 νέες κυκλοφορίες σε λογοτεχνία, ιστορία και δοκίμιο

Better life 01.07.2026
Από τον Θεόδωρο Γρηγοριάδη και τη Λύντια Τριχά έως τους Τζάστιν Τόρρες, Ρόμπερτ Κάπλαν και Πασκάλ Μπρυκνέρ, οι νέοι τίτλοι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών.

Ο Sting κυκλοφορεί νέο live άλμπουμ «The Night Watch: Live at the Rijksmuseum»

Μουσική 01.07.2026
Το 12τραγουδο άλμπουμ, ηχογραφημένο μέσα στο εμβληματικό μουσείο του Αμστερνταμ, κυκλοφορεί σε CD, βινύλιο και ψηφιακές πλατφόρμες.

Η Dua Lipa άνοιξε βιβλιοπωλείο, αλλά γιατί μιλούν όλοι γι` αυτό;

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η Dua Lipa μετατρέπει το πιο εμβληματικό βιβλιοπωλείο της Πορτογαλίας σε καταφύγιο 100 λογοκριμένων βιβλίων που αμφισβητούν την εξουσία.

Ταινίες της εβδομάδας: Πως πέθανε ο Ρομπέν των Δασών και το αμερικανικό remake μιας ισπανικής κωμωδίας

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Οι ταινίες που θα κ`άνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες