E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όσα θα θυμόμαστε από την Raffaella Carra

Οι τηλεοπτικές στιγμές, οι ταινίες, τα τραγούδια

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 5/7/2021 | 19:47

Όσα θα θυμόμαστε από την Raffaella Carra

Φόρεσε μίνι, έδειξε τον αφαλό της και προκάλεσε πανικό στην ιταλική τηλεόραση, τραγούδησε για τον έρωτα, και αναστάτωσε μια ολόκληρη χώρα - με τέτοιον τρόπο όμως που κανένας ποτέ δεν την ξεπέρασε.

Γι'αυτό η ίδια εργαζόταν στον χώρο του θεάματος μέχρι πρότινος, ενώ είχε περάσει τα 70 έτη. 

Τι μπορεί να πει κανείς για την τολμηρή Rafaella Carra; Ότι γεύτηκε τη ζωή ως την τελευταία της σταγόνα!

Η Carra σπούδασε υποκριτική στο ιταλικό Πειραματικό Κέντρο Κινηματογραφίας. Το 1960 άρχισε να δουλεύει στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai και κατέκτησε αμέσως το ευρύ κοινό, χάρη στην ευθυμία και την ενέργειά της.

To 1969 -1970 κάνει τηλεοπτικη επιτυχία με το show "Io Agata e tu" (με τους Nino Taranto και Nino Ferrer), όπου η Carrà λανσάρει ένα νέο τύπο, σύγχρονης και εκρηκτικής showgirl.

Η Ραφέλα Καρά υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές στην ιταλική τηλεόραση ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουν πως γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα με το τραγούδι «A far l’amore comincia tu».

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη διεθνής επιτυχία της. Το «A far l’amore comincia tu» τραγουδήθηκε στα Ισπανικά ως «En el amor todo es empezar», στα Γερμανικά ως «Liebelei», στα Γαλλικά ως «Puisque tu l'aimes dis le lui» και στα Αγγλικά ως «Do It, Do It Again». Το τελευταίο ήταν και η μοναδική της είσοδος στο UK Singles Chart, με το «Do It, Do It Again» να φτάνει μέχρι και την 9η θέση, το 1978.

H ίδια έχει τραγουδήσει και στα ελληνικά!

 Η δισκογραφία της άρχισε τη δεκαετία του '70 και τα τραγούδια της είναι italian classics.

Τη δεκαετία του 70 γινεται γνωστή και στην Ισπανια, και η επιτυχια των τραγουδιων της κάνει την ισπανικη τηλεοραση TVE να της προσφερει μια ολοδικη της εκπομπη "Η ώρα Raffaella".

H Καρά έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία Von Ryan’s Express το 1965 με τον Frank Sinatra και στο "Compagni" με τον Marcello Mastroianni.

Η τελευταία της ταινία ήταν το 1983 "Cioè che mi hai portato a fare sopra Posillipo se non mi vuoi più bene?".

Συνέχισε να δουλεύει στην τηλεόραση μέχρι πρόσφατα - και συγκεκριμένα μέχρι πριν από δυο χρόνια, με εκπομπές συνεντεύξεων αλλά και συμπαρουσιάζοντας το ιταλικό μουσικό talent show!

Κανείς δεν ήξερε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, μόνον λίγα κοντινά της πρόσωπα. Με την είδηση του θανάτου της, όλα τα κανάλια της ιταλικής τηλεόρασης διέκοψαν το πρόγραμμά τους και πρόβαλαν ειδικά αφιερώματα στην «εθνική Ραφαέλα», την Raffaella Nazionale.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«To είδα να συμβαίνει!»: Σκότωσε τη ροκ μουσική η... CIA; Τι έγινε στο MTV το 1997

Μουσική Προχτές
Η θεωρία συνωμοσίας του Billy Corgan των Smashing Pumpkins

Ταινία «Game of Thrones» ετοιμαζει η Warner Bros: 300 χρόνια πριν από τα γεγονότα του πρώτου επεισοδίου της σειράς

Σινεμά 04.03.2026
Ένα φιλόδοξο prequel που μεταφέρει για πρώτη φορά τη δράση της σειράς στη μεγάλη οθόνη

Στέλιος Τσουκιάς: «Ο νέος μου δίσκος είναι το πιο ειλικρινές πράγμα που έχω κάνει μέχρι σήμερα»

Μουσική 04.03.2026
Λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου του δίσκου και με το live της 20ης Μαρτίου στο Soul να ανοίγει την περιοδεία του, ο Στέλιος Τσουκιάς ανοίγει τα χαρτιά του

Οι 10 ταινίες που αποκαλύπτουν το πραγματικό Ιράν – Όσα δεν θα δεις ποτέ στα δελτία ειδήσεων

Σινεμά 03.03.2026
Από την κοινωνική καταπίεση μέχρι την ποίηση της καθημερινότητας, ο ιρανικός κινηματογράφος μιλά με ειλικρίνεια για φύλο, τάξη, επιθυμία και επιβίωση

Brit Awards 2026: Κυριάρχησε η Olivia Dean ‑ Δείτε τη λίστα με τους νικητές

Μουσική 01.03.2026
Η τραγουδίστρια ξεχώρισε κατακτώντας τέσσερα βραβεία, ενώ ο Σαμ Φέντερ έλαβε δύο σημαντικές διακρίσεις

Στο Τέλος: Η Βιολέτα Ίκαρη τραγουδά για έρωτες που σβήνουνε

Μουσική 25.02.2026
Μουσική: Σταύρος Σιόλας - Στίχοι: Οδυσσέας Ιωάννου

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σε ποια ταινία κόντεψε να πεθάνει την ώρα των γυρισμάτων

Σινεμά 23.02.2026
Το 2ο επεισόδιο του νέου podcast του E-Daily.gr, «Καρέ-Καρέ», είναι αφιερωμένο στα ματυχήματα της Αλίκης Βουγιουκλάκη