LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 πράγματα που προσέξαμε στο reunion των Friends

Σε ένα πολύ συναισθηματικά φορτισμένο επεισόδιο

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 4/6/2021 | 00:33

5 πράγματα που προσέξαμε στο reunion των Friends
@theguardian.com

Το πολυαναμενόμενο reunion των Friends έφτασε τελικά μπροστά στις οθόνες μας, έστω και καθυστερημένα. 17 χρόνια μετά το τέλος της σειράς και οι 6 πρωταγωνιστές μαζεύτηκαν σε γνώριμα μέρη και πλατό, προκαλώντας συγκίνηση πρώτα στους εαυτούς του και ύστερα σε εκατομμύρια τηλεθεατές που στήθηκαν μπροστά στις οθόνες τους.

Το κλίμα ήταν συγκινησιακό. Αν εξαιρέσεις μερικές άτυχες εμπνεύσεις, όπως η επίδειξη μόδας, ήταν ένα εξαιρετικά ευχάριστο catch up με τους παλιούς μας φίλους. Τα 5 παρακάτω πράγματα τα προσέξαμε και θέλαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας:

Οι απουσίες

Παρόλο που πολλοί ήταν εκείνοι που εμφανίστηκαν, όπως ο Tom Selleck (Richard) ή οι γονείς της Monica και του Ross ή ο identical hand twin του Joey, υπήρξαν κάποιες ηχηρές απουσίες. Και δεν θα αναφέρουμε τον James Michael Tyler (Gunther) που περιέργως δεν βρέθηκε στο στούντιο, αλλά τρεις χαρακτήρες πολύ σημαντικούς για τη σειρά. Ο Paul Rudd ή Mike Hannigan ή σύζυγος της Phoebe θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί, το ίδιο και οι Carol και Susan, επίσης πολύ σημαντικές για ολόκληρη την σειρά. Ήταν ένα reunion και πολυαναμενόμενο και τραβηγμένο σε χρόνο, οπότε είναι δύσκολο να πούμε ότι έτυχε να λείπουν.

Ο Matthew Perry

Είτε το πιστεύεται, είτε όχι, ο Matthew Perry είναι ο νεαρότερος σε ηλικία από τους 6. Κι όμως χθες φαινόταν μεγαλύτερος κατά τουλάχιστον μια πενταετία από τους υπόλοιπους. Βέβαια, η ανησυχία του κόσμου εκδηλώθηκε με πολλούς τρόπους. Εγώ έχω να πω πως τον έχω δει και χειρότερα. Σε φωτογραφίες κυρίως αλλά και σε ένα παλαιότερο βίντεο. Όχι ότι η όψη του 52χρονου δεν είναι ανησυχητική, αλλά ίσως βρίσκεται στην έναρξη μιας καλής περιόδου (το ελπίζουμε).

Επιβεβαιώθηκαν δυο σκέψεις

Πάντα ήμουν της άποψης πως ένας ηθοποιός από τους έξι ξεχώριζε, ως προς το ταλέντο και την υποκριτική του ικανότητα. Κι αυτός ήταν με διαφορά ο David Schwimmer. Μπορεί ο καθένας να είχε τον αγαπημένο του (για μένα ήταν πάντα ο Chandler), αλλά δεν μπορούσα ποτέ να παραβλέψω τις περαιτέρω ικανότητες που έβλεπα στον Ross και δεν τις έβλεπα στους άλλους. Από τις κινήσεις του, από τις αντιδράσεις του αλλά και από αυτό που είπε ο Matt Le Blanc για τη σκηνή με το δερμάτινο παντελόνι, επιβεβαιώθηκε και μετά από 17 χρόνια αυτή μου η σκέψη. Από την άλλη πάλι, είχα στο μυαλό μου πως ο πιο συμπαθητικός σαν άνθρωπος, πράγμα που έβγαζε και στον ρόλο του, ήταν ο Μatt Le Blanc. Και μετά από το reunion, θα ήθελα να είμαι φίλος του.

Η διαπίστωση της Courtney Cox ήταν ανατριχιαστική

Λίγο πριν το τέλος του επεισοδίου - σόου, η Courtney Cox είπε πως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που τους μαζεύουν όλους μαζί σε ένα πλατό για να μιλήσουν για τη σειρά. Και πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει σε άλλα 15 χρόνια. Κι εκεί όχι μόνο το συνειδητοποίησα κι εγώ προκαλώντας μου θλίψη, αλλά ήταν σαν κάποιος να πρόσθεσε ξαφνικά 10 χρόνια στη ζωή μου. Έως και τρομακτικό…

Έχουν όντως αλλάξει ζωές

Μπορεί να έχω δει κάθε επεισόδιο 30-40 φορές το καθένα. Πάντα ήξερα τι επίδραση είχε πάνω μου. Ήταν κάτι αγχολυτικό, αισθανόμουν οικεία μαζί του, ήταν το σπίτι μου, οι φίλοι μου. Υποψιαζόμουν μόνο ότι είχε κάνει καλό και σε άλλους. Και αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα. Κάποιους τους βοήθησε να μιλήσουν σε γυναίκες, κάποιους να ξεπεράσουν την κατάθλιψη, κάποιους να βρουν το σθένος να μιλήσουν για το ότι είναι ομοφυλόφιλοι, ενώ κάποιους άλλους τους έσωσε από την αυτοκτονία. Δεν πρόκειται για τυχαία σειρά. Όντως οι έξι τους πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι για το τόσο καλό που έχουν κάνει σε πολύ κόσμο. Και αν δεν σας αρέσει, φταίτε αποκλειστικά εσείς...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Χτες
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Χτες
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!