E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Τα Φιλαράκια»: Η Κίνα «έριξε μαύρο» σε σκηνές του Reunion

Γιατί λογόκρινε τις εμφανίσεις των Lady Gaga, Τζάστιν Μπίμπερ και BTS

Δημοσίευση 28/5/2021 | 21:30

«Τα Φιλαράκια»: Η Κίνα «έριξε μαύρο» σε σκηνές του Reunion

Οι Κινέζοι φανατικοί της σειράς «Τα Φιλαράκια» παρατήρησαν με απογοήτευση πως το ένα και μοναδικό επεισόδιο του Reunion είχε λογοκριθεί κατά την προβολή του στην Κίνα.

Όπως έγινε γνωστό από αναρτήσεις χρηστών στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Weibo, από το επεισόδιο μιάμισης ώρας, απουσίαζαν τόσο η Lady Gaga και ο Τζάστιν Μπίμπερ, όσο όμως και το κορεάτικο συγκρότημα των BTS. Επιπλέον, το από το επετειακό επεισόδιο της σειράς «Τα Φιλαράκια» απουσίαζαν όλα τα στιγμιότυπα που αναφέρονταν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Friends (@friends)

Όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα του BBC, δεν είναι ξεκάθαρο αν η λογοκρισία ήταν οδηγία της κυβέρνησης ή αν οι πλατφόρμες που εξασφάλισαν τα δικαιώματα της σειράς «Τα Φιλαράκια» στην Κίνα αυτολογοκρίθηκαν προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωπες με «πολιτικά ευαίσθητο» περιεχόμενο.

Γιατί όμως λογοκρίθηκαν οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες;

Από το επετειακό επεισόδιο της σειράς «Τα Φιλαράκια» πέρασαν δεκάδες επώνυμοι, είτε γιατί είχαν εμφανιστείς το παρελθόν στο σόου, όπως η Ριζ Γουίδερσπουν που υποδύθηκε την αδερφή της Ρέιτσελ και ο Τομ Σέλεκ που έκανε τον πρώτο μεγάλο έρωτα της Μόνικα, είτε προκειμένου να δηλώσουν τον θαυμασμό τους στη σειρά (βλέπε Ντέιβιντ Μπέκαμ και BTS).

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, τα ονόματα των Lady Gaga, Τζάστιν Μπίμπερ και BTS βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» του καθεστώτος, καθένα για ξεχωριστούς λόγους. Η Lady Gaga θεωρείται ανεπιθύμητη στην Κίνα από τότε που επέλεξε να συναντηθεί με τον πνευματικό ηγέτη Δαλάι Λάμα το 2016.

Αντίστοιχα, στον Τζάστιν Μπίμπερ, που έκανε η πασαρέλα ως «πατάτα» στα «Φιλαράκια», έχουν απαγορευτεί οι εμφανίσεις στη χώρα για «κακή συμπεριφορά». Το 2014, ο τραγουδιστής φωτογραφήθηκε στον ναό Γιασουκούνι, ένα μνημείο που για την Κίνα αποτελεί σύμβολο του αιματηρού παρελθόντος της ιαπωνικής αυτοκρατορίας και όσων διέπραξε σε βάρος της χώρας.

Τέλος, μέλος των BTS είχε μιλήσει για τον πόλεμο στην Κορέα, κάνοντας λόγο για «ιστορία που πονά» με τις δηλώσεις του να ενοχλούν Κινέζους χρήστες καθώς η Κίνα είχε ταχθεί με το μέρος της Βορείου Κορέας σε εκείνη τη σύρραξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΣΕ: Διαψεύδει ότι μπήκε τρένο σε λάθος γραμμή στη Λάρισα

Ελλάδα 06.11.2025
«Η έλλειψη ενημέρωσης, όπως και η λάθος ενημέρωση είναι απαράδεκτη» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού προς τη Hellenic Train

Προσωπικός Αριθμός: Έληξε η προθεσμία, τι θα γίνει για όσους δεν έβγαλαν

Ελλάδα 06.11.2025
Σε ποιους πολίτες χρειάζεται ειδική διαδικασία για την έκδοση του Προσωπικού Αριθμού

Jackpotting: Η νέα απάτη στα ΑΤΜ ‑ Πώς θα γλυτώσετε

Ελλάδα 06.11.2025
Νέο τέχνασμα από τους επιτήδειους για να αδειάσουν τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς

Λούβρο: Δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τον κωδικό πρόσβασης στο σύστημα παρακολούθησης

Κόσμος 06.11.2025
Ποιος ήταν ο κωδικός πρόσβασης στο σύστημα βιντεοεπιτήρησης του μουσείου

Συμφωνία ExxonMobil, Energean και Helleniq Energy για γεώτρηση υδρογονανθράκων στο Ιόνιo

Ελλάδα 06.11.2025
Η πρώτη στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια

Αναστάτωση στην Λάρισα: Τρένο μπήκε σε λάθος γραμμή ‑ «Κάτι έγινε με το κλειδί»

Ελλάδα 06.11.2025
Ο συρμός του προαστιακού κινούνταν για αρκετά χιλιόμετρα σε λάθος γραμμή, όπως κατήγγειλαν επιβάτες

Τι αλλάζει με τις πληρωμές στους γάμους, τα πάρτι και τις δεξιώσεις

Οικονομία 06.11.2025
Ψηφιακό μπλόκο της ΑΑΔΕ - Μετά τον κλάδο αυτοκινήτου, νέοι κλάδοι μπαίνουν στο Ψηφιακό Πελατολόγιο

Συντριβή αεροπλάνου της UPS στο Κεντάκι: Αποκολλήθηκε κινητήρας κατά την απογείωση – 12 οι νεκροί πλέον

Κόσμος 06.11.2025
Ακόμη υπάρχουν αγνοούμενοι - Το αεροσκάφος παραλίγο να έπεφτε σε εργοστάσιο όπου εργάζονται 3.000 άνθρωποι

«Χειρότεροι και από Ναζί»: Ισραηλινός μιλά για την κακοποίηση στη Γάζα

Κόσμος 06.11.2025
Ο 21χρονος Ισραηλινός όμηρος αποκαλύπτει τις φρικαλεότητες

Καιρός: Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας

Καιρός 06.11.2025
Επικίνδυνες βροχές και μεγάλος όγκος νερού