E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Τα Φιλαράκια»: Η Κίνα «έριξε μαύρο» σε σκηνές του Reunion

Γιατί λογόκρινε τις εμφανίσεις των Lady Gaga, Τζάστιν Μπίμπερ και BTS

Δημοσίευση 28/5/2021 | 21:30

«Τα Φιλαράκια»: Η Κίνα «έριξε μαύρο» σε σκηνές του Reunion

Οι Κινέζοι φανατικοί της σειράς «Τα Φιλαράκια» παρατήρησαν με απογοήτευση πως το ένα και μοναδικό επεισόδιο του Reunion είχε λογοκριθεί κατά την προβολή του στην Κίνα.

Όπως έγινε γνωστό από αναρτήσεις χρηστών στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Weibo, από το επεισόδιο μιάμισης ώρας, απουσίαζαν τόσο η Lady Gaga και ο Τζάστιν Μπίμπερ, όσο όμως και το κορεάτικο συγκρότημα των BTS. Επιπλέον, το από το επετειακό επεισόδιο της σειράς «Τα Φιλαράκια» απουσίαζαν όλα τα στιγμιότυπα που αναφέρονταν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Friends (@friends)

Όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα του BBC, δεν είναι ξεκάθαρο αν η λογοκρισία ήταν οδηγία της κυβέρνησης ή αν οι πλατφόρμες που εξασφάλισαν τα δικαιώματα της σειράς «Τα Φιλαράκια» στην Κίνα αυτολογοκρίθηκαν προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωπες με «πολιτικά ευαίσθητο» περιεχόμενο.

Γιατί όμως λογοκρίθηκαν οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες;

Από το επετειακό επεισόδιο της σειράς «Τα Φιλαράκια» πέρασαν δεκάδες επώνυμοι, είτε γιατί είχαν εμφανιστείς το παρελθόν στο σόου, όπως η Ριζ Γουίδερσπουν που υποδύθηκε την αδερφή της Ρέιτσελ και ο Τομ Σέλεκ που έκανε τον πρώτο μεγάλο έρωτα της Μόνικα, είτε προκειμένου να δηλώσουν τον θαυμασμό τους στη σειρά (βλέπε Ντέιβιντ Μπέκαμ και BTS).

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, τα ονόματα των Lady Gaga, Τζάστιν Μπίμπερ και BTS βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» του καθεστώτος, καθένα για ξεχωριστούς λόγους. Η Lady Gaga θεωρείται ανεπιθύμητη στην Κίνα από τότε που επέλεξε να συναντηθεί με τον πνευματικό ηγέτη Δαλάι Λάμα το 2016.

Αντίστοιχα, στον Τζάστιν Μπίμπερ, που έκανε η πασαρέλα ως «πατάτα» στα «Φιλαράκια», έχουν απαγορευτεί οι εμφανίσεις στη χώρα για «κακή συμπεριφορά». Το 2014, ο τραγουδιστής φωτογραφήθηκε στον ναό Γιασουκούνι, ένα μνημείο που για την Κίνα αποτελεί σύμβολο του αιματηρού παρελθόντος της ιαπωνικής αυτοκρατορίας και όσων διέπραξε σε βάρος της χώρας.

Τέλος, μέλος των BTS είχε μιλήσει για τον πόλεμο στην Κορέα, κάνοντας λόγο για «ιστορία που πονά» με τις δηλώσεις του να ενοχλούν Κινέζους χρήστες καθώς η Κίνα είχε ταχθεί με το μέρος της Βορείου Κορέας σε εκείνη τη σύρραξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ για Ιράν: Δεν θέλουμε να παρατείνουμε την εκεχειρία, θα καταλήξουμε σε σπουδαία συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τόνισε σε συνέντευξή του ότι οι ΗΠΑ διατηρούν πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ

Απεργία 24 Απριλίου: Ποιοι συμμετέχουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θα γίνει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Τι ώρα η συγκέντρωση

Ποντικοφάρμακο σε βρεφικές τροφές: Εκβιασμό καταγγέλλει η εταιρεία ‑ Τι ισχύει με τα προϊόντα στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαζάκια βρεφικής τροφής μολυσμένα με ποντικοφάρμακο, βρέθηκαν σε Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία

Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο

Το πλεόνασμα φέρνει νέα μέτρα στήριξης: Ανακοινώσεις ακόμα και αύριο από τον πρωθυπουργό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε και νέα μέτρα στήριξης απέναντι στην κρίση

Αλλάζει το timologio της ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο νέα έκδοση της εφαρμογής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη μετά την αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (Ώρες: 7:30 - 9:30 π.μ.) - Kατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη

Eurostat: Ενεργειακό σοκ τον Μάρτιο

Οικονομία Χτες
Αύξηση 19,8% για το ντίζελ και 9,4% για τη βενζίνη - Πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα - Πρωταθλήτριες στις ανατιμήσεις η Γερμανία και η Ρουμανία - Οι τιμές μειώθηκαν στην Ουγγαρία και τη Σλοβενία

Αγρια επεισόδια με μαχαίρια, σπρέι πιπεριού και όπλο σε τόπο λατρείας Σιχ στη Γερμανία

Κόσμος Χτες
Μάρτυρες ανέφεραν ότι η σύγκρουση προήλθε από διαμάχες σχετικά με τα οικονομικά και τη διαχείριση

Έκρηξη στους Αμπελοκήπους: Την αθώωση του Νίκου Ρωμανού πρότεινε η εισαγγελέας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά την ενοχή δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων