E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Τα Φιλαράκια»: Η Κίνα «έριξε μαύρο» σε σκηνές του Reunion

Γιατί λογόκρινε τις εμφανίσεις των Lady Gaga, Τζάστιν Μπίμπερ και BTS

Δημοσίευση 28/5/2021 | 21:30

«Τα Φιλαράκια»: Η Κίνα «έριξε μαύρο» σε σκηνές του Reunion

Οι Κινέζοι φανατικοί της σειράς «Τα Φιλαράκια» παρατήρησαν με απογοήτευση πως το ένα και μοναδικό επεισόδιο του Reunion είχε λογοκριθεί κατά την προβολή του στην Κίνα.

Όπως έγινε γνωστό από αναρτήσεις χρηστών στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Weibo, από το επεισόδιο μιάμισης ώρας, απουσίαζαν τόσο η Lady Gaga και ο Τζάστιν Μπίμπερ, όσο όμως και το κορεάτικο συγκρότημα των BTS. Επιπλέον, το από το επετειακό επεισόδιο της σειράς «Τα Φιλαράκια» απουσίαζαν όλα τα στιγμιότυπα που αναφέρονταν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Friends (@friends)

Όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα του BBC, δεν είναι ξεκάθαρο αν η λογοκρισία ήταν οδηγία της κυβέρνησης ή αν οι πλατφόρμες που εξασφάλισαν τα δικαιώματα της σειράς «Τα Φιλαράκια» στην Κίνα αυτολογοκρίθηκαν προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωπες με «πολιτικά ευαίσθητο» περιεχόμενο.

Γιατί όμως λογοκρίθηκαν οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες;

Από το επετειακό επεισόδιο της σειράς «Τα Φιλαράκια» πέρασαν δεκάδες επώνυμοι, είτε γιατί είχαν εμφανιστείς το παρελθόν στο σόου, όπως η Ριζ Γουίδερσπουν που υποδύθηκε την αδερφή της Ρέιτσελ και ο Τομ Σέλεκ που έκανε τον πρώτο μεγάλο έρωτα της Μόνικα, είτε προκειμένου να δηλώσουν τον θαυμασμό τους στη σειρά (βλέπε Ντέιβιντ Μπέκαμ και BTS).

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, τα ονόματα των Lady Gaga, Τζάστιν Μπίμπερ και BTS βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» του καθεστώτος, καθένα για ξεχωριστούς λόγους. Η Lady Gaga θεωρείται ανεπιθύμητη στην Κίνα από τότε που επέλεξε να συναντηθεί με τον πνευματικό ηγέτη Δαλάι Λάμα το 2016.

Αντίστοιχα, στον Τζάστιν Μπίμπερ, που έκανε η πασαρέλα ως «πατάτα» στα «Φιλαράκια», έχουν απαγορευτεί οι εμφανίσεις στη χώρα για «κακή συμπεριφορά». Το 2014, ο τραγουδιστής φωτογραφήθηκε στον ναό Γιασουκούνι, ένα μνημείο που για την Κίνα αποτελεί σύμβολο του αιματηρού παρελθόντος της ιαπωνικής αυτοκρατορίας και όσων διέπραξε σε βάρος της χώρας.

Τέλος, μέλος των BTS είχε μιλήσει για τον πόλεμο στην Κορέα, κάνοντας λόγο για «ιστορία που πονά» με τις δηλώσεις του να ενοχλούν Κινέζους χρήστες καθώς η Κίνα είχε ταχθεί με το μέρος της Βορείου Κορέας σε εκείνη τη σύρραξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δείτε πώς τα ιρανικά μέσα ανακοίνωσαν τον θάνατο του Χαμενεΐ

Κόσμος 01.03.2026
Με δάκρυα στα μάτια ο παρουσιαστής ανακοίνωσε τον θάνατό του λέγοντας: «Ήπιε το γλυκό και αγνό ποτήρι του μαρτυρίου και ενώθηκε με το Ύψιστο Ουράνιο Βασίλειο»

Ιράν: Νεκρός και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων από τις επιθέσεις Ισραήλ‑ΗΠΑ

Κόσμος 01.03.2026
Ο θάνατος του υποστράτηγου Mousavi έρχεται μετά τη δολοφονία αρκετών κορυφαίων Ιρανών ηγετών

Ντουμπάι: Χτυπήθηκε από ιρανικό drone το Burj al Arab ‑ Το πιο εμβληματικό κτήριο στην περιοχή

Κόσμος 01.03.2026
Η κατασκευή του σε ένα τεχνητό νησί σηματοδότησε την αρχή της ραγδαίας ανάπτυξης της πόλης

Ντουμπάι: Χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο με πύραυλο οι Ιρανοί ‑ Μαζική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Κόσμος 01.03.2026
Σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν ότι πραγματοποιούν μια έκτη σειρά επιθέσεων ως αντίποινα για τους βομβαρδισμούς του Ιράν από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Ντόναλντ Τραμπ: «Η πληροφορία πως ο Χαμενεΐ είναι νεκρός είναι σωστή»

Κόσμος Χτες
O πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον θάνατο του ανώτερου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν

Νετανιάχου: «Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Χαμενεΐ δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή»

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι η σορός του ανώτατου ηγέτη του Ιράν βρέθηκε στα ερείπια κτηρίου στην Τεχεράνη που χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή.

Τρομερός Καραλής στην Παιανία: Πέταξε στα 6,17μ και «διέλυσε» το πανελλήνιο ρεκόρ, βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέρριψε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ στην Παιανία - Πήδηξε στα 6,07μ και στη συνέχεια «πέταξε» στα 6,17μ που είναι η καλύτερη επίδοση στον κόσμο

Το Ντουμπάι δέχεται επίθεση: «Βροχή» πυραύλων και drones ‑ Εκρήξεις στο διάσημο νησί Palm

Κόσμος Χτες
Σκηνές από ταινίες καταστροφής στο Ντουμπάι που «πληρώνει» τα αντίποινα του Ιράν για την αμερικανο-ισραηλινή επίθεση

Πανικός στο Ντουμπάι: Εκκενώνεται το Μπουρτζ Χαλίφα

Κόσμος Χτες
Συνεχίζονται οι ιρανικές επιθέσεις στο Ντουμπάι

Κλείνει η βάση στη Σούδα

Ελλάδα Χτες
Έκτακτα μέτρα συναγερμού και αεράμυνας