E-Daily

Η ιστορία του πραγματικού Σρεκ

Και όμως ήταν υπαρκτό πρόσωπο, με μεγάλη δύναμη και όγκο, όπως και στο παραμύθι

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

26/1/2021 | 21:32

Photo Credits @historydaily.org

Είναι πράσινο, τεράστιος, μυρίζει άσχημα και αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους ήρωες μικρών και μεγάλων. Ο Σρεκ, το καλόκαρδο τέρας μπορεί να νομίζεις ότι είναι ξεκάθαρα θέμα μυθοπλασίας, μιας και αποκλείεται να υπήρχε ένα τέτοιο πλάσμα στον κόσμο μας, όμως κάνεις λάθος, καθώς ο χαρακτήρας αυτός υπήρξε και ήταν εξίσου μεγαλόσωμος και δυνατός.

Ο Σρεκ λοιπόν, βασίστηκε στον Ρώσο παλαιστή Μορίς Τιλέτ ή «Γάλλο Αγγελο», όπως ήταν το παρατσούκλι του. Είχε γεννηθεί στη Ρωσία το 1903 και σε πολύ μικρή ηλικία έχασε τον πατέρα του και έτσι η μητέρα του αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Γαλλία, όπου και μεγάλωσε εκείνος. Και μπορεί οι γυναίκες στη γειτονιά του να τον αποκαλούσαν "άγγελο" λόγω της ομορφιάς του, όμως μια ασθένεια που τον βρήκε, του άλλαξε τη ζωή.

Μέχρι και τα 18 του χρόνια, ο Τιλέτ ήταν ένας όμορφος και καλλιεργημένος νεαρός, που ήξερε να μιλάει πέντε γλώσσες, ήταν φιλότεχνος και ετοιμαζόταν να σπουδάσει νομική. Δυστυχώς όμως τον χτύπησε η μεγαλακρία, μια πάθηση που προκαλεί σταδιακό πρήξιμο στα άκρα και το κεφάλι, μέχρι που η εικόνα του έγινε απίστευτα δυσανάλογη με το ύψος του και τελικά κατέληξε να τον αποκαλούν "τέρας".

Λόγο της εμφάνισης του, ξεκίνησε να κάνει δουλειές που τότε έκαναν άνθρωποι με παρόμοια θέματα, δηλαδή να παίζει το τέρας σε ταινίες, αλλά και να δουλεύει σαν προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά. Ένα ταξίδι στην Αμερική όμως, τον έκανε να ανακαλύψει την πάλη και να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, ενώ παρά την τρομακτική του όψη, συνέχιζε να παραμένει ένας ευγενικός και εκλεπτυσμένος άνθρωπος.

Το 1940 η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε χωρίς να μπορεί να θεραπευτεί και αφού έδω τον τελευταίο του αγώνα το 1953, πέθανε λίγο αργότερα στη Γαλλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αννα Βίσση: Ακούστε το teaser του νέου τραγουδιού «Όλο Πιο Πάνω» ‑ Ο ARGY επιβεβαίωσε τη συνεργασία τους

E-Daily 3.Left 08.07.2026
Ο διεθνούς φήμης DJ και παραγωγός επιβεβαίωσε επίσημα τη συνεργασία με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, μοιράζοντας ένα πρώτο teaser από το κοινό τους single.

Όλοι το χόρεψαν, λίγοι ήξεραν γιατί γράφτηκε: Η σκοτεινή ιστορία του hit Children

E-Daily 3.Left Χτες
Το πιο μελαγχολικό club anthem των 90s είχε πίσω του μια τραγωδία

5 σειρές που θα σε κάνουν να λατρέψεις το Apple TV

E-Daily 3.Left Χτες
To «ποιότητα πάνω από την ποσότητα» φαίνεται πως δουλεύει

Pantera: Πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα στο Release Athens 2026

Exodos Προχτές
Η θρυλική μπάντα του groove metal εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, στην Πλατεία Νερού, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026, μαζί με Trivium και Bodysnatcher.

Το σκάνδαλο της Disney με την ταινία « 101 σκυλιά της Δαλματίας» που έμεινε στην ιστορία

E-Daily 3.Left 05.07.2026
Από την ευαισθητοποίηση στην εγκατάλειψη και την κακομεταχείριση

Η πολωνική ταινία του Netflix που θα φέρει το καλοκαίρι στο σπίτι σου

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Ένα κρυμμένο διαμαντάκι της πλατφόρμας

Κωνσταντίνος Αργυρός: Ποια κορυφαία Τουρκάλα τραγουδίστρια τον «συναντά» στο νέο του τραγούδι

Μουσική 04.07.2026
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί ντουέτο με την Τουρκάλα σταρ Sila, ενώνοντας την ελληνική και την τουρκική μουσική σκηνή.

Baywatch: Κυκλοφόρησε νέο teaser για το reboot της εμβληματικής σειράς

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Περιλαμβάνει 12 επεισόδια και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2027

Η σειρά που βλέπουν όλοι φέτος: 97% στο Rotten Tomatoes ‑ Τη συγκρίνουν με το Twin Peaks

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Όσοι είδαν αυτή τη σειρά λένε το ίδιο πράγμα: «Δεν μοιάζει με καμία άλλη»

10 αστυνομικά μυθιστορήματα που θα σε κρατήσουν ξάγρυπνο στις καλοκαιρινές διακοπές

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Από απομονωμένα νησιά μέχρι πολυτελή κρουαζιερόπλοια - οι καλύτερες αστυνομικές ιστορίες για τις φετινές διακοπές σου

Anilio Park Festival: Τι κάνει το βουνίσιο φεστιβάλ της Πίνδου μια εμπειρία ζωής


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ E-Daily 3.Left 02.07.2026
Οι διοργανωτές του Anilio Park Festival μιλούν για το τριήμερο camping, τις δραστηριότητες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου και το όραμα για το μέλλον του θεσμού.