E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεωργιάδης: Τι ανοίγει από Δευτέρα

Τι θα γίνει με εστίαση και γυμναστήρια

Δημοσίευση 15/1/2021 | 10:41

Γεωργιάδης: Τι ανοίγει από Δευτέρα

Σήμερα το πρωί είναι η σύσκεψη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, με τις τελικές αποφάσεις να ανακοινώνονται το απόγευμα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για το αναμενόμενο άνοιγμα μέρους της αγοράς από την προσεχή Δευτέρα, ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι δεν είναι σε θέση να κάνει επίσημες ανακοινώσεις, καθώς θα προηγηθεί η σύσκεψη.

Όπως είπε είναι πολύ σημαντική η επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά θα πρέπει να γίνει με το μεγαλύτερο δυνατό ρίσκο. Προειδοποίησε όμως ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα που θα συνοδεύουν το άνοιγμα μέρους της αγοράς, τότε άμεσα θα ξανακλείσει.

Για τα καταστήματα που θα ανοίξουν από τη Δευτέρα κι αφού επανέλαβε ότι υπάρχουν πολλά σενάρια, είπε ότι η κεντρική ιδέα είναι να ανοίξουν τα καταστήματα που είτε είναι εποχικά, είτε κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων.

Έτσι στην πρώτη γραμμή των μαγαζιών που αναμένεται να λάβουν το «πράσινο φως» για να ανεβάσουν ρολά, είναι τα καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και χρυσοχοΐας, αλλά και αυτά που πουλάνε εποχικά είδη, όπως κουβέρτες, χαλιά κλπ.

Τόνισε κατηγορηματικά ότι σε όλα τα σενάρια που έχουν εκπονηθεί κυρίαρχο ρόλο παίζει η αποφυγή συνωστισμού στους δρόμους και έξω από τα καταστήματα. Τα μαγαζιά δε θα ανοίξουν για να πάμε βόλτα, είπε ο κ. Γεωργιάδης, αλλά παρατήρησε ότι στο ενδεχόμενο άνοιγμα δε θα υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί μεταξύ δήμων.

Τι γίνεται με κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ και βιβλιοπωλεία

Για τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων, αν και για πολλοστή φορά παρέπεμψε στις εισηγήσεις των ειδικών, άφησε να εννοηθεί ότι θα ανοίξουν κι αυτά από την προσεχή Δευτέρα.

Σε ότι αφορά τα ΚΤΕΟ, είπε ότι αποτελούν μια από τις βασικές προτεραιότητες για άνοιγμα, ενώ όπως είπε τα πρακτορεία ΟΠΑΠ έχουν απασχολήσει πολύ και τον ίδιο, αλλά δεν είναι εύκολο να ανοίξουν στην παρούσα φάση.

Για τα βιβλιοπωλεία είπε ότι είναι και προσωπική του πρόταση να ανοίξουν και πάλι από τη Δευτέρα, ενώ εφόσον ανοίξει το κομμάτι της αγοράς που αναμένεται, είναι αυτονόητο ότι θα επιστρέψουν και οι πάγκοι με βιομηχανικά προϊόντα στις λαϊκές αγορές.

Για την εστίαση, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς ακόμα και με την τήρηση των μέτρων αποτελεί σημείο υπερμετάδοσης σύμφωνα με τους ειδικούς και δε μπορεί κατά συνέπεια να ανοίξει στην παρούσα φάση. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα γυμναστήρια για παρεμφερείς λόγους.

Διαφορετικά είναι τα πράγματα για τα κέντρα αισθητικής, είπε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας πως θα ανοίξουν σε πιο «κοντινή ταχύτητα».

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι σε ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, είναι καταστήματα που δε θα ανοίξουν από την προσεχή Δευτέρα με τη μέθοδο του click in shop, να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision: Αν η Φινλανδία κερδίσει, το Ισραήλ την έβαψε

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Συναγερμός στην ισραηλινή αποστολή μπροστά στο ενδεχόμενο φινλανδικής νίκης

Ανατριχιαστικές καταγγελίες από την μυστική οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον: «Ήταν τέρας, μας κακοποιούσε 25 χρόνια»

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Τέσσερα αδέλφια υποστηρίζουν ότι υπήρξαν θύματα πολυετούς σeξουαλικής κακοποίησης και χειραγώγησης από τον «βασιλιά της ποπ» ήδη από την παιδική τους ηλικία

Μαρουσάκης: Διήμερο έντονης κακοκαιρίας, με καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Ο γνωστός μετεωρολόγος κάνει λόγο για δύο κύματα κακοκαιρίας το επόμενο εικοσιτετράωρο στη χώρα

Επεισόδια στην Ευελπίδων με «υπερασπιστές» των ληστών της Τιθορέας: Στη φυλακή και οι 6 μετά τις απολογίες τους

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε τουλάχιστον 11 ληστείες

Τραγικό τέλος για 22χρονη διακοσμήτρια στις ΗΠΑ, την σκότωσε με όπλο ο πατέρας του συντρόφου της

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Ο 54χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας - Η 22χρονη Γουίτνι μόλις είχε πιάσει τη δουλειά των ονείρων της

Θρήνος στην Ιταλία για τους πέντε που χάθηκαν σε κατάδυση 50 μέτρων σε σπηλιά στις Μαλδίβες: Τα τρία σενάρια για την τραγωδία

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Η τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης όταν η καθηγήτρια Μοντεφαλκόνε, η 23χρονη κόρη της, δύο φοιτητές της και ένας δύτης βούτηξαν σε βάθος 50 μέτρων για να μπουν σε υποβρύχια σπηλιά μήκους 260 μέτρων

«Ο φόβος κυριαρχεί, παραωρίμασε το αντράκι μου» λέει η μητέρα του μικρού Νικόλα που νίκησε τον καρκίνο

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Ο μικρός Νικόλας δέχθηκε την ερώτηση της μητέρας του σχετικά με το τι θα κάνει από δω και πέρα με τον πιτσιρικά να εξομολογείται πως θέλει... να φάει ελεύθερα

Ξέσπασμα του Χέιζ Ντέβις στα social media: Η φωτογραφία του Γιαννακόπουλου και το «κάποιοι να προσέχουν τι λένε»

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Ο άσος του Παναθηναϊκού ανέβασε μια μεγάλη συλλογή με φωτογραφίες και βίντεο - Τα μαθήματα ελληνικών, το σχόλιο για τα ταξίδια του και τα γνωμικά

Γυναίκα κακοποίησε βάναυσα τη σκυλίτσα που πέθανε στη Σάμο, είχε κατάγματα στο κρανίο, τη γνάθο και τη λεκάνη

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Ο σκύλος είχε βρεθεί φρικτά κακοποιημένος στις 23 Απριλίου

Έρχονται αλλαγές στα κινητά τηλέφωνα από 1η Ιουνίου ‑ Τι θα ισχύσει

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Η ΕΕ προχωρά σε απλοποίηση της διαδικασίας μεταφοράς δεδομένων μεταξύ συσκευών Apple και Android

Επεισόδια ανάμεσα σε αγρότες και δυνάμεις των ΜΑΤ στις Σέρρες

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Έπεσαν και χημικά κατά τις συγκρούσεις στο τελωνείο του Προμαχώνα