E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επιστρέφουν τα drive in σινεμά

Η νέα μόδα στα χρόνια του κορωνοϊού

Δημοσίευση 8/5/2020 | 11:39

Επιστρέφουν τα drive in σινεμά

Μια οθόνη στημένη σε μια αλάνα και παρκαρισμένα αυτοκίνητα με ζευγαράκια , τα οποία δεν τους απασχολεί και τόσο η υπόθεση της ταινίας που προβάλλονταν, είναι συνηθισμένη σκηνή που όλοι έχουμε δει, σε παλιά αμερικάνικα φιλμ. Αυτός ο δημοφιλής τρόπος διασκέδασης στις ΗΠΑ ,από την δεκαετία του ‘ 30 μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, είχε εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες και με το πέρασμα των χρόνων ξεθώριασε.

Αυτή λοιπόν η μόδα του παρελθόντος, το drive in - να πηγαίνεις δηλαδή σε ένα ανοιχτό χώρο και να παρακολουθείς μια ταινία από το αυτοκίνητό σου - επανέρχεται αφού αποτελεί ασφαλής λύση σε αυτές τις ακραίες συνθήκες που βιώνουμε . Η ελεύθερη συνάθροιση σε πολιτιστικά γεγονότα είναι ακόμη μακριά οπότε η λύση αυτή εξαπλώνεται στο τομέα των συναυλιών – και ας ελπίσουμε προσωρινή.

Η μια χώρα μετά την άλλη, προχωρούν στην αναβίωση αυτής της τάσης. Στην Γερμανία , στο Porz της Κολωνίας για παράδειγμα ήδη έχουν αρχίσει να λειτουργούν 50 τέτοιοι χώροι θεάματος . Στην Δανία επίσης πριν από λίγες μέρες, ο δημοφιλής μουσικός Μαντς Λάνγκερ , στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Ααρχους, ανέβηκε στην σκηνή που έφτιαξε σε ένα παρκινγκ , η οποία περιβαλλόταν από τεράστιες οθόνες και έπαιξε για τους φαν του, οι είχαν φτάσει με τα αυτοκίνητά τους για να τον απολαύσουν. Ο τραγουδιστής δήλωσε ότι «είναι ωραίο να συνδέεσαι με το κοινό σου ακόμη και αν αυτό σε παρακολουθεί από το αυτοκίνητο».

Η ανακοίνωση του λαιβ και οι 500 θέσεις που ήταν διαθέσιμες έγιναν ανάρπαστες μόλις ανακοινώθηκαν. Αυτή η πρωτότυπη απόπειρ για τους μουσικόφιλους και τους διοργανωτές στέφθηκε με επιτυχία αφού όπως ανέφεραν οι Δανέζικες αρχές «ήταν μια απόλυτα ελεγχόμενη συναυλία στην οποία τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και το κοινό αποχώρησε μισή ώρα μετά το τέλος της μουσικής παράστασης».

Στην Κοπεγχάγη εκτός από τους λάτρεις τις μουσικής και πιστοί Ευαγγελιστές χρησιμοποίησαν την μόδα του Drive in , για να παρακολουθήσουν την Θεία λειτουργία. Όποτε ήθελαν να αλληλοεπιδράσουν με τον ιερέα πατούσαν τις κόρνες ή κουνούσαν του υαλοκαθαριστήρες.

Τα παραδείγματα της Γερμανίας και της Δανίας αρχίζουν να εφαρμόζουν και άλλες χώρες. Στην Νότια Κορέα μάλιστα για να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες ακρόασης εκτός από τις γιγαντοοθόνες που πρόβαλαν τις συναυλίες γινόταν αναμετάδοση και μέσω των fm. Αντι για χειροκροτήματα το κοινό θ εκδήλωσε τον ενθουσιασμό του παίζοντας τα φανάρια των οχημάτων. «Είναι απίστευτο τι μπορεί να κάνουν οι θεατές για να δηλώσουν τα συναισθήματά τους όταν δεν μπορούν να φωνάξουν και να χτυπήσουν παλαμάκια».

Οι πιο εντυπωσιακές εικόνες όμως έρχονται από το αεροδρόμιου το Βίλνιους – πρωτεύουσα της Εσθονίας. Το αεροδρόμιο της πόλης έχει μετατραπεί σε μια απέραντη κινηματογραφική αίθουσα αξιοποιώντας έτσι δημιουργικά τον αδρανή χώρο αφού οι πτήσεις λόγω της παγκόσμιας πανδημίας έχουν απαγορευτεί. Η πρώτη ταινία που προβλήθηκε ήταν η πολυβραβευμένη Νοτιοκορεάτικη «Τα παράσιτα».

Τα 150 αυτοκίνητα που έσπευσαν για την προβολή είχαν απόσταση μεταξύ τους δύο μέτρα και ο επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών ήταν δυο άτομα ανά αυτοκίνητο. Το κινηματογραφικό πρόγραμμα του νέου εναλλακτικού χώρου διασκέδασης έχει προγραμματίσει να προβάλλει κάθε εβδομάδα μια ταινία από διαφορετικές ηπείρους. Ενα διαφορετικό δηλαδή ταξίδι μέσα από την μαγεία της μεγάλης οθόνης. Σελήνης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλοι το χόρεψαν, λίγοι ήξεραν γιατί γράφτηκε: Η σκοτεινή ιστορία του hit Children

E-Daily 1.Hero 07.07.2026
Το πιο μελαγχολικό club anthem των 90s είχε πίσω του μια τραγωδία

5 σειρές που θα σε κάνουν να λατρέψεις το Apple TV

E-Daily 3.Left 07.07.2026
To «ποιότητα πάνω από την ποσότητα» φαίνεται πως δουλεύει

Pantera: Πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα στο Release Athens 2026

Exodos Χτες
Η θρυλική μπάντα του groove metal εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, στην Πλατεία Νερού, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026, μαζί με Trivium και Bodysnatcher.

Το σκάνδαλο της Disney με την ταινία « 101 σκυλιά της Δαλματίας» που έμεινε στην ιστορία

E-Daily 3.Left Προχτές
Από την ευαισθητοποίηση στην εγκατάλειψη και την κακομεταχείριση

Η πολωνική ταινία του Netflix που θα φέρει το καλοκαίρι στο σπίτι σου

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Ένα κρυμμένο διαμαντάκι της πλατφόρμας

Κωνσταντίνος Αργυρός: Ποια κορυφαία Τουρκάλα τραγουδίστρια τον «συναντά» στο νέο του τραγούδι

Μουσική 04.07.2026
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί ντουέτο με την Τουρκάλα σταρ Sila, ενώνοντας την ελληνική και την τουρκική μουσική σκηνή.

Baywatch: Κυκλοφόρησε νέο teaser για το reboot της εμβληματικής σειράς

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Περιλαμβάνει 12 επεισόδια και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2027

Η σειρά που βλέπουν όλοι φέτος: 97% στο Rotten Tomatoes ‑ Τη συγκρίνουν με το Twin Peaks

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Όσοι είδαν αυτή τη σειρά λένε το ίδιο πράγμα: «Δεν μοιάζει με καμία άλλη»

10 αστυνομικά μυθιστορήματα που θα σε κρατήσουν ξάγρυπνο στις καλοκαιρινές διακοπές

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Από απομονωμένα νησιά μέχρι πολυτελή κρουαζιερόπλοια - οι καλύτερες αστυνομικές ιστορίες για τις φετινές διακοπές σου

Anilio Park Festival: Τι κάνει το βουνίσιο φεστιβάλ της Πίνδου μια εμπειρία ζωής


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ E-Daily 3.Left 02.07.2026
Οι διοργανωτές του Anilio Park Festival μιλούν για το τριήμερο camping, τις δραστηριότητες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου και το όραμα για το μέλλον του θεσμού.

Οδύσσεια: Αυτό είναι το τελευταίο τρέιλερ για την ταινία του Νόλαν λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η ταινία με το λαμπερό καστ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο στις 17 Ιουλίου

«Οδύσσεια» του Christopher Nolan: Μεταμεσονύκτιες Πρώτες Προβολές στην IMAX των Village Cinemas

Σινεμά 01.07.2026
Δύο ειδικές προβολές στην αίθουσα IMAX with Laser του The Mall Athens στις 00:05 και στις 04:00 το βράδυ της Τετάρτης 15 προς Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026.