E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο πανέξυπνος τρόπος που ο Elvis Presley έβγαλε λεφτά από τους haters

Δεν ήταν καν δική του ιδέα

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 10/5/2019 | 00:18

Ο πανέξυπνος τρόπος που ο Elvis Presley έβγαλε λεφτά από τους haters
@time.com

Το οτί ο Elvis Presley λατρευόταν και λατρεύεται ακόμα και σήμερα σαν θεός, είναι περιττό να το πούμε. Η επιτυχία του ήταν τέτοια, που ο κόσμος είτε τον λάτρευε είτε τον μισούσε.

Ο μάνατζερ του ήταν ο Colonel Tom Parker, με τον οποίο υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο το 1956. Ήταν αυτός που του έκλεισε εμφανίσεις στα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά show και τον μετέτρεψε στον πιο διάσημο τραγουδιστή της εποχής του, μετά την μεγάλη επιτυχία του τραγουδιού «Heartbreak Hotel». Ο ίδιος ο Elvis είχε δηλώσει: «Δεν πιστεύω να γινόμουν τόσο μεγάλος, αν δεν υπήρχε αυτός. Είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος».

https://variety.com/2017/film/news/elvis-presley-manager-biopic-the-colonel-1202478118/

@variety.com

Εκείνη την χρονιά, ο Parker έκλεισε μια συμφωνία με έναν έμπορο από το Beverly Hills, ώστε να μετατρέψει τον Elvis σε brand name. Βραχιόλια, δίσκοι και κονκάρδες, απέφεραν 22 εκατομμύρια δολάρια μόνο το 1956. Ο Parker κέρδιζε το 25% από τα κέρδη και έψαχνε συνεχώς καινούργιους τρόπους να βγάζει λεφτά από τον πελάτη του. Ένας από αυτούς ήταν ο πιο έξυπνος απ’ όλους.

Είχε λοιπόν την ιδέα να βγάλει ο ίδιος στην αγορά τις κονκάρδες που έγραφαν «I Hate Elvis» («Μισώ τον Elvis»), βγάζοντας με αυτόν τον τρόπο χρήματα και από τους haters, που λογικά δεν γνώριζαν ότι πρόσφεραν λεφτά στον άνθρωπο που δεν ήθελαν να βλέπουν και να ακούν. Οι κονκάρδες έμοιαζαν βέβαια αρκετά με εκείνες που έγραφαν «I Like Elvis» («Μου αρέσει ο Elvis»), αλλά δύσκολα θα πήγαινε το μυαλό κάποιου.

https://www.popexpresso.com/2018/06/26/the-elvis-presley-manager-colonel-tom-parker-was-born-on-this-day-in-1909/

@popexpresso.com

Yπήρχαν μάλιστα και κονκάρδες που έλεγαν «Elvis is a j**k» («Ο Elvis είναι μαλ***ς»). Μάλλον κανείς δεν θα διαφωνήσει με τον Elvis. Ο Colonel Tom Parker, ήταν πολύ έξυπνος άνθρωπος.

https://boingboing.net/2017/07/31/the-brilliant-idea-behind-thes.html

@boingboing.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταινίες της εβδομάδας: Η γυναικεία σeξουαλικότητα, νέος Γιάννης Οικονομίδης και ένα μεταθανάτιο εpωτικό τρίγωνο...

Σινεμά Χτες
Οι ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

«Dancing Tooth» Νέο άλμπουμ από τους Kapten

Μουσική Προχτές
Διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

10 βιβλία που απαγορεύτηκαν σε όλο τον κόσμο!

Paper Προχτές
Από θρησκευτικές αντιδράσεις και πολιτική λογοκρισία μέχρι σeξουαλικό και κοινωνικό περιεχόμενο

Οι γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο της μουσικής για πάντα

Μουσική 23.11.2025
Οι 10 πιο επιδραστικές γυναίκες της ιστορίας της μουσικής

Σ’ αγαπώ ‑ Μ΄αγαπάς: H ξεκαρδιστική σκηνή που γυρίστηκε 31 φορές επειδή γελούσαν ασταμάτητα

TV Σειρές 23.11.2025
Ποια ήταν η σκηνή που δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί λόγω γέλιου

4 ταινίες για τον κόσμο της δημοσιογραφίας που πρέπει να δεις

Σινεμά 23.11.2025
Εξαιρετικές επιλογές, ό,τι πρέπει για να εκτιμήσεις το επάγγελμα

10 τραγούδια για να σκεφτείς καλύτερα τη ζωή σου

Play lists 23.11.2025
Όλα δίνουν τον τόνο της επιστροφής σου

Eurovision: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην ψηφοφορία

Μουσική 21.11.2025
Τι ανακοινώθηκε για τη διοργάνωση του 2026…

Ποιος είναι ο ρόλος του «συντονιστή οικειότητας» στις εpωτικές σκηνές του Χόλιγουντ;

Σινεμά 20.11.2025
Ο άνθρωπος που μπαίνει ανάμεσα στους ηθοποιούς, για να τους προστατεύσει

Κουβέρτες, ζεστά ροφήματα και αγαπημένες ταινίες σε ένα μαγικό υπαίθριο σινεμά ‑ το πρώτο του είδους του στην Ευρώπη!

Σινεμά 19.11.2025
Το πρώτο υπαίθριο χειμερινό σινεμά της πόλης σε περιμένει με ζεστά ροφήματα, κουβερτούλες και αγαπημένες ταινίες για όλη την οικογένεια!

Οι Deep Purple ανακοίνωσαν συναυλία στην Ελλάδα

Μουσική 18.11.2025
Πού και πότε θα πραγματοποιηθεί η συναυλία των θρύλων της ροκ