Εργαζόμενος στις ΗΠΑ βρήκε τον καλύτερο τρόπο να μην του κλέψουν ξανά το φαγητό στη δουλειά
Οι συνάδελφοί του το βρήκαν ακραίο
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/7/2025 | 00:04

Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο: σε κάθε εργασιακό χώρο, κάπου υπάρχει ένα κοινόχρηστο ψυγείο και κάποιος που πιστεύει ότι μπορεί να πάρει χωρίς άδεια κάτι που… δεν του ανήκει.
Αυτό βίωσε και ένας εργαζόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος είδε το μεσημεριανό του να εξαφανίζεται μυστηριωδώς, όχι μία, αλλά πέντε φορές μέσα σε έναν μήνα.
Η υπόθεση έγινε γνωστή μέσω του Reddit, όπου ο υπάλληλος περιέγραψε την ενόχληση αλλά και τη λύση που βρήκε. «Δεν πρόκειται για σνακ. Έχασα ολόκληρα γεύματα που είχα ετοιμάσει από το σπίτι», έγραψε, τονίζοντας πως τα περιστατικά ήταν επαναλαμβανόμενα και απανωτά.
Αφού οι εκκλήσεις του προς τους συναδέλφους, μέσω του ομαδικού chat αγνοήθηκαν πλήρως, αποφάσισε να λάβει μέτρα. Αγόρασε ένα μικρό ψυγείο, το τοποθέτησε διακριτικά κάτω από το γραφείο του και το κλείδωσε. «Από τότε, δεν μου έχει λείψει ούτε μπουκιά φαγητού», ανέφερε.
Παρότι η κίνησή του ήταν, κατά γενική ομολογία, αποτελεσματική και λογική, δεν άρεσε σε όλους. Μια συνάδελφος αντέδρασε έντονα, κατηγορώντας τον ότι φέρεται «εγωιστικά», ότι απομονώνεται από την ομάδα και ότι η πράξη του στέλνει «λάθος μήνυμα». Μάλιστα, τον συμβούλευσε να φέρνει στο εξής φαγητό που δεν θα τον νοιάζει αν το χάσει…
Το κοινό του Reddit είχε αντίθετη γνώμη. Χιλιάδες σχολίασαν ότι η αντίδρασή του ήταν απολύτως δικαιολογημένη, πολλοί μάλιστα υποψιάστηκαν ότι η ενοχλημένη συνάδελφος ίσως ήταν εκείνη που του έκλεβε το φαγητό.
Η ειδικός σε θέματα επαγγελματικής συμπεριφοράς, Diane Gottsman, το πήγε ένα βήμα παραπέρα: «Το να παίρνεις φαγητό που δεν είναι δικό σου από κοινόχρηστο ψυγείο είναι ασέβεια. Η απόφαση του υπαλλήλου να προφυλάξει το φαγητό του με προσωπικό ψυγείο δεν είναι υπερβολή. Αν κάποιος φέρει το δικό του ανεμιστήρα ή λάμπα στο γραφείο του, κανείς δεν ενοχλείται».
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η κλοπή είναι κλοπή, είτε πρόκειται για χρήματα, για σάντουιτς ή για συνδετήρες».