Κακοκαιρία στον Πειραιά: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση σκαλωσιάς που καταπλάκωσε διανομέα
Η σκαλωσιά σε πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη υπέκυψε στους ισχυρούς ανέμους, παρασύροντας έναν διανομέα που περνούσε από το σημείο.
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/7/2026 | 14:34

Σκαλωσιά κατέρρευσε το απόγευμα της Παρασκευής (24/7) στον Πειραιά λόγω κακοκαιρίας, καταπλακώνοντας διανομέα στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη. Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία.
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιουλίου στον Πειραιά, όταν σκαλωσιά τοποθετημένη σε πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη κατέρρευσε εξαιτίας της κακοκαιρίας και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.
Από την κατάρρευση τραυματίστηκε ένας διανομέας που έτυχε να περνά εκείνη τη στιγμή από το σημείο και καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια της σκαλωσιάς.
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της κατάρρευσης
Σε βίντεο ντοκουμέντο που κατεγράφη από κάμερα της περιοχής αποτυπώνεται καθαρά η στιγμή που η σκαλωσιά υποκύπτει στα έντονα καιρικά φαινόμενα και καταπίπτει πάνω στον άτυχο διανομέα. Λίγα λεπτά αργότερα ακούγονται οι κραυγές του να ζητά βοήθεια.
Σε δεύτερο βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος της περιοχής διακρίνονται δύο άτομα εντός του κτηρίου τη στιγμή που αντιλαμβάνονται τις κραυγές του παγιδευμένου διανομέα και σπεύδουν αμέσως να τον βοηθήσουν να απεγκλωβιστεί.
Δικογραφία για το περιστατικό
Οι αρχές έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες για τη διερεύνηση των αιτιών και των ευθυνών που προέκυψαν από το περιστατικό. Σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος των υπευθύνων για την τοποθέτηση και συντήρηση της σκαλωσιάς.
Το περιστατικό αναδεικνύει για άλλη μία φορά τους κινδύνους που εγκυμονεί η παρουσία κατασκευαστικών σκαλωσιών σε αστικά κέντρα κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων.






